Quote (bl0chu @ Feb 13 2012 11:48am)
Można i tak, z tym że kolega również wybrałby fbw. Pamiętaj Budziuu, że w redukcji chodzi o to, żeby trening pochłaniał jak najwięcej kalorii w trakcie i po nim, a żeby tak było należy skupić się na większych partiach, bo taki biceps, triceps czy przedramiona to nam nieznacznie zwiększą wydatek kaloryczny, dlatego proponuję fbw i zamiast tych paru serii małych partii proponuję dorzucić po 1 serii siadów i MC. Btw pamiętaj że nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu, że robisz brzuszki, to palisz brzuch a jak biegasz, to z nóg zrzucasz. Każda aktywność powoduje utratę pewnej ilości energii, co przy ujemnym bilansie kalorycznym prowadzi do gubienia tłuszczu z całego organizmu, to czy więcej zejdzie z brzucha, klatki czy nóg to kwestia indywidualna. Acha, tak na marginesie, to te wszystkie abs'y, a6w itd w porównaniu z ćwiczeniami z obciążeniem wypadają bardzo słabo, ze względu na małe zużycie kalorii. Aeroby pobierają energię w trakcie ich wykonywania, zaś anaeroby w trakcie i jeszcze przynajmniej kilkanaście godzin po wysiłku.
szanowny kolego, fajnie że się rozpisałeś, dziękuję za Twoja opinię, ale ja w swoim życiu spaliłem juz z 40kg tłuszczu więc "jakieś" tam pojęcie o redukcji mam
pytałem tylko co lepsze czy ten split czy fbw
nie przepadam jakoś za fbw, bo jakoś nie wydaje mi się, ze można nim zrobić wszystkie szczegóły
btw 188cm/~105kg atm
kiedyś spaliłem ze 120 do 89 potem nabrałem troche masy, a ostatnio zalałem przez swoje lenistwo