d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1153015311532153315343626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Jan 7 2012 01:16pm
Quote (dawid9400 @ Jan 7 2012 08:33pm)
Jak robicie biusty kurczaków? Ja tne na kawałki -> mąka -> jajko -> bułka tarta + troszeczke pokruszonych płatków kukurydzianych i smaże na patelce z olejem, ale przez to nasiąka tłuszczem - czyli beznadzieja. Jak Wy robicie kurczaka?

Myję, kroję na kawałki, przyprawiam, wrzucam na patelnię/do piekarnika.
Member
Gold: 2,773.03
Jan 7 2012 01:21pm
Quote (elkabel @ Jan 7 2012 09:11pm)
wszelkie bulki tarte i panierki to syf wsysajacy tluszcz....bleeeee
ja kroje na kawalki i wrzucam na patelnie "Zwilżoną" oliwą
jak mi sie zechce to posypie jakś przyprawą ala kebab/kurczak albo inne oregano tudziez cebulą w proszku

Jesz więc czasami kurczaka w ogóle nieprzyprawionego, jedynie smażonego na oliwie? :D Po miesiącu takiego jedzenia byłbym w stanie zjeść psie gówno bez żadnego grymasu na twarzy.

Edit:
To i ja odpowiem - raz na jakiś czas robię sobie kurczaka chrupiącego, obtaczając go w jajku i mące, a następnie w pokruszonych gold flejksach, z tym że świadomość zatłuszczenia tego posiłku mnie razi, przez co większość czasu - jakieś 5 razy w tygodniu - przyprawiam go NA NOC przyprawą do kurczaka, posypuję delikatnie ŚWIEŻYM zielskiem (całe te sypane, kupne zioła, na chuj się nadają), wkładam do lodówki, następnego dnia zwyczajnie smażąc na oliwie. Równie smaczny, ale się nie chrupie.
Gdy wracam do mamusi raz na jakiś czas, to ona robi mi kurczaka z piekarnika, w którego się nie bawię ze względu na czasochłonność posiłku. Takie oto mam mało złożone doświadczenia z kurczakiem.

This post was edited by dan_07 on Jan 7 2012 01:25pm
Member
Gold: 602.50
Jan 7 2012 01:26pm
Quote (dan_07 @ Jan 7 2012 08:21pm)
Jesz więc czasami kurczaka w ogóle nieprzyprawionego, jedynie smażonego na oliwie? :D Po miesiącu takiego jedzenia byłbym w stanie zjeść psie gówno bez żadnego grymasu na twarzy.

odruch wymiotny wystepuje? :unsure:

dan_07 co to za świeże zielska o których pisałeś? bazylia i oregano?

This post was edited by trz on Jan 7 2012 01:29pm
Member
Gold: 2,773.03
Jan 7 2012 01:40pm
Quote (trz @ Jan 7 2012 09:26pm)
odruch wymiotny wystepuje? :unsure:

dan_07 co to za świeże zielska o których pisałeś? bazylia i oregano?

Nie jestem w stanie zjeść nieprzyprawionego kurczaka, co to w ogóle za jedzenie?

Głównie bazylia, tnę ją na drobną kosteczkę i wklepuję w mięso kurczaka delikatnie zroszone oliwą, coby mi przez noc nie wyschło. Wtedy naprawdę mięso porządnie przechodzi i w połączaniu z przyprawą do kurczaka smakuje rewelacyjnie.
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Jan 7 2012 01:45pm
Quote (dan_07 @ 7 Jan 2012 21:21)

Edit:
To i ja odpowiem - raz na jakiś czas robię sobie kurczaka chrupiącego, obtaczając go w jajku i mące, a następnie w pokruszonych gold flejksach, z tym że świadomość zatłuszczenia tego posiłku mnie razi, przez co większość czasu - jakieś 5 razy w tygodniu - przyprawiam go NA NOC przyprawą do kurczaka, posypuję delikatnie ŚWIEŻYM zielskiem (całe te sypane, kupne zioła, na chuj się nadają), wkładam do lodówki, następnego dnia zwyczajnie smażąc na oliwie. Równie smaczny, ale się nie chrupie.
Gdy wracam do mamusi raz na jakiś czas, to ona robi mi kurczaka z piekarnika, w którego się nie bawię ze względu na czasochłonność posiłku. Takie oto mam mało złożone doświadczenia z kurczakiem.

tak i to nawet czesto
ale zwykle poleje keczupem albo sosy z torebki tez dosc czesto robie

nie chce mi się kucharzyć, szkoda czasu
Member
Gold: 25.00
Jan 7 2012 03:48pm
iso jakis ciezki trening HST, tak zeby sie z dupy lał pot :p
zainteresowal mnie ten trening i zamierzam zrobic na nim przyszly cykl
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Jan 7 2012 04:05pm
Quote (shodek @ 7 Jan 2012 23:48)
iso jakis ciezki trening HST, tak zeby sie z dupy lał pot :p
zainteresowal mnie ten trening i zamierzam zrobic na nim przyszly cykl

cięzkie w tym treningu to są tylko ostatnie treningi z 10tek i 5tek i negatywy ( ewentualnie robienie przez 2 tyg 5tek na maxach)

ja bvym ci polecil takie cos

MC
Klatka skos dodatni na sztandze
ściąganie drązka wyciągu górnego w szerokim nachwycie do klatki/za kark do wyboru do koloru
Klatka na sztandze na płasko
barki wyciskanie żołnierskie
wznosy sztangi wzdluz tulowia
przysiad ze sztangą
łydki
uginanie ramion na sztandze w podchwycie/nachwycie co tam sobie wymyślisz
wyciskanie francuzkie leząc
brzuch jak sobie wymyślisz

na tym planie fajnie się cwiczy tylko cięzko w huj się robi na negatywach ( albo przedluzonych maxach 5tek) kiedy to na kazdym treningu robisz i MC i przysiad

mozesz ewentualnei robic MC i przysiad naprzemiennie co 2gi trening i wtedy doloz sobie wioslowanie sztangą

przy 15tkach 2 serie , przerwy po póltorej minuty
przy 10tkach 2 serie , przerwy po 2 minuty
przy 5tkach 3 serie , przerwy 2-3 min ,
na negatywach ( maxach) przerwy mogą być trochę dłuzsze

wejście sięrobi praktycznie w 2gim tygodniu 10tek i w piątkach ale to chyba sam ogarniesz
przer

mam nadzieje3 ze cos poczytales i progresje ciezarow bedziesz umial sam sobie ulozyc
pamietaj ze przy przejsciach z 15 na 10 i z 10 na 5 nie powinienes sie cofnac zbyt duzo w ciezarze, max 3 treningi w tyłco i tak jest maxymalnym cofnięciem
Member
Gold: 0.11
Jan 7 2012 04:47pm
Quote (dawid9400 @ Jan 7 2012 08:33pm)
Jak robicie biusty kurczaków? Ja tne na kawałki -> mąka -> jajko -> bułka tarta + troszeczke pokruszonych płatków kukurydzianych i smaże na patelce z olejem, ale przez to nasiąka tłuszczem - czyli beznadzieja. Jak Wy robicie kurczaka?

kroję na małe kawałki, posypuję przyprawą do kurczaka i dodaję kilka kropli oleju, wtedy nie muszę dodawać więcej tłuszczu podczas smażenia na teflonowej patelni
w połowie smażenia wrzucam pokrojoną cebulę, a na samym końcu ryż i wszystko mieszam

Quote (trz @ Jan 7 2012 08:37pm)
moge ci podesłać kilka dobrych przepisów jak znajde czas
e: najprościejszy, pokroić mieso w kostke wrzucic na rozgrzana oliwe, dodać czosnek i przyprawe do kebaba

Quote (elkabel @ Jan 7 2012 09:11pm)
wszelkie bulki tarte i panierki to syf wsysajacy tluszcz....bleeeee
ja kroje na kawalki i wrzucam na patelnie "Zwilżoną" oliwą
jak mi sie zechce to posypie jakś przyprawą ala kebab/kurczak albo inne oregano tudziez cebulą w proszku

oliwa nie służy do smażenia

Quote (dan_07 @ Jan 7 2012 09:21pm)

Edit:

to nie smaż, tylko wrzuć do piekarnika na ~15-20 minut

This post was edited by FrogI on Jan 7 2012 04:51pm
Member
Gold: 3,541.01
Jan 7 2012 05:16pm
Quote (dawid9400 @ 7 Jan 2012 20:33)

bierzesz piersi 2 lyzeczki musztardy do tego przyprawy dowolne do smaku ew zielsko, troche czasu marynujesz( np robisz to sobie dzien wczesniej wieczorem) potem zawijasz w sreberko do piekarnika (ja korzystam z elektrycznego) na 220C 30 min i pycha mięcho :) czasem dla odmiany gotowany z kostką rosołową
Member
Gold: 25.00
Jan 7 2012 05:41pm
Quote (elkabel @ Jan 8 2012 12:05am)
cięzkie w tym treningu to są tylko ostatnie treningi z 10tek i 5tek i negatywy ( ewentualnie robienie przez 2 tyg 5tek na maxach)

ja bvym ci polecil takie cos

MC
Klatka skos dodatni na sztandze
ściąganie drązka wyciągu górnego w szerokim nachwycie do klatki/za kark  do wyboru do koloru
Klatka na sztandze na płasko
barki wyciskanie żołnierskie
wznosy sztangi wzdluz tulowia
przysiad ze sztangą
łydki
uginanie ramion na sztandze w podchwycie/nachwycie  co tam sobie wymyślisz
wyciskanie francuzkie leząc
brzuch jak sobie wymyślisz

na tym planie fajnie się cwiczy tylko cięzko w huj się robi na negatywach ( albo przedluzonych maxach 5tek) kiedy to na kazdym treningu robisz i MC i przysiad

mozesz ewentualnei robic MC i przysiad naprzemiennie co 2gi trening i wtedy doloz sobie wioslowanie sztangą

przy 15tkach 2 serie , przerwy po póltorej minuty
przy 10tkach 2 serie , przerwy po 2 minuty
przy 5tkach 3 serie  , przerwy  2-3 min ,
na negatywach ( maxach) przerwy mogą być trochę dłuzsze

wejście sięrobi praktycznie w 2gim tygodniu 10tek i w piątkach ale to chyba sam ogarniesz
przer

mam nadzieje3 ze cos poczytales i progresje ciezarow bedziesz umial sam sobie ulozyc
pamietaj ze przy przejsciach z 15 na 10 i z 10 na 5 nie powinienes sie cofnac zbyt duzo w ciezarze, max 3 treningi w tyłco i tak jest maxymalnym cofnięciem

zajebiscie, thx za pomoc
Go Back To Polska Topic List
Prev1153015311532153315343626Next
Add Reply New Topic New Poll