Quote (TheMrJohnnyp @ Dec 6 2011 07:14pm)
czesc chlopaki, rozpoczynam chodzenie na silownie, jako ze jestem wieszakiem, mam to w genach, mam 185 i waze cos kolo 70 kilogramow, moze 2-3 kg wiecej, w kazdym razie jestem bardzo szczuply. Moj ojciec taka sama budowa ciala. Generalnie chce sobie ulozyc plan treningowy( mysle ze na wszystkie partie miesni) zeby rosnac, chcialbym przytyc z 10 kg, moze troche wiecej. Moim zdaniem z moim metabolizmem bez odpowiednich odzywek i zbalansowanej diety sie nie obedzie(wiem ile potrafie zjesc w trakcie dnia) wiec czy spece z jsp moga cos doradzic? Nie chce mi sie rejestrowac na jakichs forach, nie oczekuje tez cudow ze po 3 miechac bede podnosil 150 kg na klate bo nie wieze w takie bajki. Generalnie chce rosnac systematycznie i caly czas, do wagi takiej jak napisalem wyzej.Kasa na silke jest, dietka tez, moge sie jej trzymac bo gotuje sobie sam i na posilki wydaje tyle ile mam ochote. Jaki spec chce mi cos podoradzac? Za jakeis dobre opcje treningowe, odzywki oczywko posypie cos fg.
P.S. CHcicalbym uczeszczac na silke nie wiecej niz powiedzmy 4 razy w tygodniu po 2-2,5 h max.
P.S.2 Kiedys juz chodzilem na silownie, bez zadnego planu i diety z tego co pamietam przytylem okolo 3 kilogramy w okolo 3 miechy wiec jak widac niewiele.
Tak wiec wszystko już masz na początek. Odzywki zostaw sobie na póżniej. Na samej diecie waga powinno znaczaco podskoczyć
e: 3 x w tygodniu po 1-1.5h wystarczy
na początek najlepszy trening to fbw:
- Przysiady ze sztangą 4s
- Wyciskanie sztangi leżąc 4s
- Podciąganie na drążku 3x MAX powt
- Marty Ciąg 3s
- Wyciskanie sztangi z klatki 3s
- Uginanie przedramion ze sztangą 3s
- Francuskie wyciskanie sztangi leżąc 3s
- Wspięcia na palce z hantlami 2s
- Skłony na ławce skośnej 2s max
This post was edited by trz on Dec 6 2011 12:22pm