Quote (Eldamar @ Oct 20 2011 07:13pm)
Nie orientuję się w cenach siłowni. W sumie mam 5 minut do Konami Sports Club. Dopiero dzisiaj przyszło mi to do głowy, jak zasapałem się podczas łażenia po sklepach. Na złotówki to jakieś 650zł miesięcznie, mam za to siłownię, basen, halę do aerobiku, boisko do squasha i spa. Tak z ciekawości, w Polsce ceny są porównywalne?
jeblem. ponadto zadna silownia w cebulandii nie ma wlasnego basenu, boiska do squasha ani spa. chyba, ze jest na basenie, ale to i tak na silownie kupujesz karnet osobno niz na basen
Quote (tamburyn @ Oct 20 2011 07:14pm)
jeśli nie zależy Ci na redukowaniu bądź zwiększaniu masy mięśniowej to po prostu jedz to na co masz ochotę i wtedy kiedy masz ochotę,
organizm się unormuje sam, nie powinieneś tracić masy mięśniowej
jeśli to ma być split to możesz coś na wzór 5x5 i HST - jako baza wyciskanie hantli ze zmienną intensywnością 2 x tydzień + dodatkowe ćwiczenie po 10 powtórzeń (unoszenie sztangi do brody i unoszenie sztangielek bokiem)
rozpiska 12/10/8 po 2 tygodnie na każdy mikrocykl, podobnie jak w HST i 5x5 dążysz do maksymalnych ciężarów dla danego zakresu powtórzeń
mikro 12- 2 serie wyciskania + 2 serie unoszenia, mikro 10 3 serie wyciskania + 2 serie unoszenia, mikro 8- 3 serie wyciskania + 3 serie unoszenia (wychodzi po 8 serii/tydz, 10serii/tydz, 12 serii/tydz, każde przez 2 tygodnie)
dla unoszeń też progresja, przy czym robisz co trening na zmianę
mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałeś

druga opcja to jeden trening skupiający się na wyciskaniu, a drugi na unoszeniach - ja bym obstawał za 1 opcją
mniej wiecej rozumiem, poczekaj, pokminie nad tym i rozszyfruje co miales do powiedzenia

jak cos to sie odezwe