d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1131913201321132213233626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Aug 18 2011 04:35pm
Quote (kefir @ Aug 18 2011 11:34pm)
Od kilku miechow cwicze  w domu. Orbitrek+rozciaganie, pompki, brzuszki itp itd. Zbilem ze 102 do 90. Planuje zapisac sie na silke i mam pytanie czy aeroby z treningiem silowym to dobre rozwiazanie? Czytalem, ze swietne polaczenie. Chce nabrac troszke masy miesniowej+ kondycje.

Popatrz na stronę-dwie wcześniej, lol.
Member
Gold: 10,258.00
Aug 18 2011 05:10pm
Quote (Leothyr @ Aug 19 2011 12:26am)
Ech, całe życie trenowałem nogi (judo, taekwondo - miliardy przysiadów, przysiadów z ludźmi na plecach, czy na 1 nodze) aż rozjebałem stawy, miałem pierwszy stopień chondramalacji, spluszowacenie chrząstki.
Od tego czasu musiałem odpuścić jakiekolwiek ćwiczenia siłowe nóg.
A i tak są dość nieproporcjonalnie duże i silne w porównaniu do reszty ciała :/ (na suwnicy cisnąłem 250x8, przysiad z 110 kg na plecach gdy ważyłem ~90 i na klatę brałem 75 może dwa razy, ogólnie napierdalałem jak na mnie)
Więc mimo omijania tego boostera testosteronu, po prostu nogi muszę zostawić w spokoju.

nie zrozum mnie zle, ale 110kg na siad przy 90kg masy to nie jest za duzo, rozumiem problemy z kolanami, ale myslisz ze nawet z lekkim obciazeniem nie moglbys ich robic? sprobuj nawet z 40kg i co miesiac z 5kg dorzuc chociaz, ja mialem problemy z kolanami , kiedy po wypadku przytylem ~15kg w krotkim czasie (lezalem tylko) i wrocilem do siadow, teraz mimo ze dobilem mase jeszcze sporo, nawet lekkiego bolu nie odczuwam, nie wiem tylko jak to sie ma w przypadku Twojego schorzenia

This post was edited by bl0chu on Aug 18 2011 05:13pm
Member
Gold: 1.00
Aug 18 2011 05:15pm
Quote (bl0chu @ Aug 19 2011 01:10am)
nie zrozum mnie zle, ale 110kg na siad przy 90kg masy to nie jest za duzo, rozumiem problemy z  kolanami, ale myslisz ze nawet z lekkim obciazeniem nie moglbys ich robic? sprobuj nawet z 40kg i co miesiac z 5kg dorzuc chociaz, ja mialem problemy z kolanami , kiedy po wypadku przytylem ~15kg w krotkim czasie (lezalem tylko) i wrocilem do siadow, teraz mimo ze dobilem mase jeszcze sporo, nawet lekkiego bolu nie odczuwam, nie wiem tylko jak to sie ma w przypadku Twojego schorzenia

nie chce to niech nie robi, jego sprawa ;) wiekszosc tutaj zapewne cwiczy dla lepszego samopoczucia, zdrowia, jesli czuje ze to mu nie pomoze to po co?
Member
Warn: 30%
Aug 18 2011 07:14pm
Quote (Leothyr @ Aug 18 2011 10:26pm)
Ech, całe życie trenowałem nogi (judo, taekwondo - miliardy przysiadów, przysiadów z ludźmi na plecach, czy na 1 nodze) aż rozjebałem stawy, miałem pierwszy stopień chondramalacji, spluszowacenie chrząstki.
Od tego czasu musiałem odpuścić jakiekolwiek ćwiczenia siłowe nóg.
A i tak są dość nieproporcjonalnie duże i silne w porównaniu do reszty ciała :/ (na suwnicy cisnąłem 250x8, przysiad z 110 kg na plecach gdy ważyłem ~90 i na klatę brałem 75 może dwa razy, ogólnie napierdalałem jak na mnie)
Więc mimo omijania tego boostera testosteronu, po prostu nogi muszę zostawić w spokoju.

no to rob siady do samej ziemi. staw pracuje wtedy calkowicie naturalnie. w ten sposob moj znajomy - instruktor kulturystyki wyleczyl swoje problemy. a 110 na przysiad to wcale nie jakis super wynik, tyle ja biore w drugiej serii czyli na 8 powt. waga +/- 67
Member
Warn: 20%
Aug 18 2011 07:27pm
Quote (HillOvCypress @ Aug 19 2011 02:14am)
no to rob siady do samej ziemi. staw pracuje wtedy calkowicie naturalnie. w ten sposob moj znajomy - instruktor kulturystyki wyleczyl swoje problemy. a 110 na przysiad to wcale nie jakis super wynik, tyle ja biore w drugiej serii czyli na 8 powt. waga +/- 67

Quote (bl0chu @ Aug 19 2011 12:10am)
nie zrozum mnie zle, ale 110kg na siad przy 90kg masy to nie jest za duzo, rozumiem problemy z  kolanami, ale myslisz ze nawet z lekkim obciazeniem nie moglbys ich robic? sprobuj nawet z 40kg i co miesiac z 5kg dorzuc chociaz, ja mialem problemy z kolanami , kiedy po wypadku przytylem ~15kg w krotkim czasie (lezalem tylko) i wrocilem do siadow, teraz mimo ze dobilem mase jeszcze sporo, nawet lekkiego bolu nie odczuwam, nie wiem tylko jak to sie ma w przypadku Twojego schorzenia

Ale ja mam dość ćwiczeń nóg, wyglądają jak kloce i są NIEPROPORCJONALNE. W chuju mam siłę, więcej jej nie potrzebuję, chcę się czuć dobrze, i wyglądać dobrze, tyle :)
I nie będę ryzykował rozjebania sobie stawów ćwicząc wbrew zaleceniom ortopedy i chirurga, szczególnie że tego nie potrzebuję.
Panom gratuluję wyników oczywko
Quote (Shald @ Aug 19 2011 12:15am)
nie chce to niech nie robi, jego sprawa ;) wiekszosc tutaj zapewne cwiczy dla lepszego samopoczucia, zdrowia, jesli czuje ze to mu nie pomoze to po co?

This, proste.
Member
Aug 19 2011 04:26am
Panowie ja mam takie nietypowe pytanie... od jakichs 2 tygodni mam lekko opuchniety palec wskazujacy u prawej reki. Opuchlizna jest przy drugim od paznokcia zgieciu (tym takim glownym:P) i boli mnie w tym miejscu lekko (przy sciskaniu po bokach bol narasta), ponadto boli mnie tez ten sam palec przy zgieciu pierwszyn od strony paznokcia...Nie moge nawet pisac, bo gdy trzymam dlugopis bol narasta. Dodam, ze nie uderzylem sie ani nic, po prostu pewnego dnia obudzilem sie i juz tak bylo. Co to moze byc? I co z tym zrobic?: P
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Aug 19 2011 04:27am
a ja zadam po raz kolejny pytanie dot aeorobów

czym sie ronzi tryb cardio od fat burn dostepnych na biezniach rowerkach itd
Member
Gold: 1.00
Aug 19 2011 04:28am
Quote (Rushe @ Aug 19 2011 12:26pm)
Panowie ja mam takie nietypowe pytanie... od jakichs 2 tygodni mam lekko opuchniety palec wskazujacy u prawej reki. Opuchlizna jest przy drugim od paznokcia zgieciu (tym takim glownym:P) i boli mnie w tym miejscu lekko (przy sciskaniu po bokach bol narasta), ponadto boli mnie tez ten sam palec przy zgieciu pierwszyn od strony paznokcia...Nie moge nawet pisac, bo gdy trzymam dlugopis bol narasta. Dodam, ze nie uderzylem sie ani nic, po prostu pewnego dnia obudzilem sie i juz tak bylo. Co to moze byc? I co z tym zrobic?: P

mialem to samo z najwiekszymi palcami u stopy, okazalo sie ze paznokcie mi wrastaly w miecho -_- najlepsze jest to, ze mialem to jakies 1.5 roku gdy dopiero ogarnalem przyczyne.
Member
Gold: 102.46
Aug 19 2011 04:34am
Quote (Shald @ Aug 19 2011 12:28pm)
mialem to samo z najwiekszymi palcami u stopy, okazalo sie ze paznokcie mi wrastaly w miecho  -_-  najlepsze jest to, ze mialem to jakies 1.5 roku gdy dopiero ogarnalem przyczyne.

watpie ze to jest to bo kolega mowi o zgieciu miedzy paliczkiem proksymalnym a srodkowym ktorego nie ma u palucha w stopie. opuchlizna najczesciej wynika z obicia, pekniecia lub zlamania czy tez (co prawdopodobne) ewentualnie z naderwania torebki stawowej. przypomnij sobie co robiles dzien czy dwa wczesniej. na opuchlizne polecam oklady z altacetu (pod warunkiem ze jestes 100% pewien ze to nie zlamanie czy pekniecie --> jesli mozesz ruszac palcem i nie drzesz sie wnieboglosy to nie jest zlamany)

@ Shald
uporales sie z wrastajacym paznokciem? ja to mialem przez wiele lat mojej mlodosci i wiem co to za gowno :cry:

This post was edited by kapishon on Aug 19 2011 04:37am
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Aug 19 2011 04:50am
Quote (kapishon @ 19 Aug 2011 12:34)
watpie ze to jest to bo kolega mowi o zgieciu miedzy paliczkiem proksymalnym a srodkowym ktorego nie ma u palucha w stopie. opuchlizna najczesciej wynika z obicia, pekniecia lub zlamania czy tez (co prawdopodobne) ewentualnie z naderwania torebki stawowej. przypomnij sobie co robiles dzien czy dwa wczesniej. na opuchlizne polecam oklady z altacetu (pod warunkiem ze jestes 100% pewien ze to nie zlamanie czy pekniecie --> jesli mozesz ruszac palcem i nie drzesz sie wnieboglosy to nie jest zlamany)

@ Shald
uporales sie z wrastajacym paznokciem? ja to mialem przez wiele lat mojej mlodosci i wiem co to za gowno  :cry
:

najczesciej sie pojawia gdy zbytnio przycinamy pazurek z boku, wtedy paznokiec zaczyna tam intenwniej odrastac i zaczyna sie wrzynać
Go Back To Polska Topic List
Prev1131913201321132213233626Next
Add Reply New Topic New Poll