Quote (Leothyr @ Aug 18 2011 04:29pm)
Tak, jestem, ćwiczę w chuj kardio i aerobów, zrzucam tłuszczyk, planuję redukcję do ~8-9% bf, bo mnie kurwa do kosmicznego poziomu 17% zalało

E: Jeszcze takie małe pytanko - czy robię dobrze - najpierw 10-15 minut rozgrzewki - jakieś rozciąganie, podskoki, itepe, potem intensywny trening siłowy, np 3-4 x max ciężar w MC, wiosłowaniu, na skośnej, młotki i żołnierskie, po czym wskakuję na Orbitreka i ćwiczę godzinę. Co o tym sądzicie? Jak skutecznie tym spalę tłuszcz?
Iso porady, bo nie jestem żadnym ekspertem

Nigdy nie dbałem o brak otłuszczenia, po prostu po dwóch latach ćwiczeń na masę i nie odmawiania sobie niczego osiągnąłem taki wynik, i aż mi niedobrze na siebie patrzeć, a dziewczyna nazywa mnie misiem ;]
jesli celem jest redukcja to daj normalny fbw z samymi wielostawowymi cwiczeniami, ale z ciezarem tez nie przesadzaj bo jestes na deficycie kalorycznym i nie ma co katowac organizmu za bardzo. ale mimo wszystko trening ma byc intensywny, na redukcji pelni on forme antykatabolika, treningiem chronisz miesnie.
mozesz np cos takiego dac:
A
przysiady ze sztanga 4x
podciaganie nachwyt szeroko zamiennie z wioslowaniem 4x
pompki na poreczach 4x
wyciskanie stojac 4x
B
wykroki 4x
mc 4x
wyciskanie na skosie dodatnim 4x
podciaganie sztangi wdluz tulowia 4x
aeroby po treningu 30 minut maksymalnie, wiecej nie ma sensu. mozesz tez w dni nietreningowe robic aeroby na czczo, tylko warto by bylo w jakies bcaa sie zaopatrzyc, chyba ze ci nie zalezy na miesniach.
Quote (HillOvCypress @ Aug 18 2011 04:33pm)
aeroby po treningu silowym to nie za dobry pomysl, poczekaj bo mam gdzies zachowana wypowiedz kapishona na ten temat. zaraz zacytuje
o ile przy treningu na mase mozna by dyskutowac nad sensem aerobow po treningu (ja osobiscie robie, tylko trzeba dobrej suplementacji okolotreningowej) to przy redukcji nie ma zadnych przeciwskazan.