d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1128712881289129012913626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 102.46
Aug 1 2011 10:58am
Quote (tamburyn @ Aug 1 2011 02:40pm)
A jaki cel był tego cardio w Twoim przypadku?
I nie pytam dlatego bo chcę się czepiać czy cokolwiek. Ciekaw jestem.

nie za bardzo rozumiem :huh: a jaki mozna mieć cel robiąc kardio? z tego co wiem kardio ma jedno na celu...

Quote (tamburyn @ Aug 1 2011 07:00pm)
niekoniecznie,
można sobie robić dla poprawy przepustowości tętnic ;)

trochę dziwne, że wykonujesz zestaw "spalający" przed treningiem siłowym, kiedy masz największe zapasy energii z posiłku, który teoretycznie zjadłeś :(

dlatemu pytam :)

dlatego kardio tylko na czczo misiek :) zapasy na treningu masz z poprzednich posilkow a nie z posilku przedtreningowego bo to za malo czasu by zmienic kanapke z szynką w glikogen w miesniach. z posilku przetreningowego uzywa sie tylko glukoze z krwi a zatem na tzw rozruch.
co do tej "przepustowosci" to kazda forma ruchu powoduje usprawnienie krążenia jako ze tetnice maja staly przekroj wiec ich przepustowosc zmienia sie tylko wraz ze zwiekszeniem intensywnosci pracy serca (przyspieszenie tetna badz zwiekszona pojemnosc wyrzutowa serca). zatem wystarczy 5 minut lekkiego ruchu a to nie jest kardio. trening kardio zaś ma na celu zwiekszenie wydolnosci tlenowej czyli zmiane metabolizmu na spalanie fatu oraz ogolnie poprawia pracę serca

This post was edited by kapishon on Aug 1 2011 11:18am
Member
Gold: 48.33
Aug 1 2011 11:00am
Quote (kapishon @ 1 Aug 2011 18:58)
nie za bardzo rozumiem  :huh: a jaki mozna mieć cel robiąc kardio? z tego co wiem kardio ma jedno na celu...

niekoniecznie,
można sobie robić dla poprawy przepustowości tętnic ;)

trochę dziwne, że wykonujesz zestaw "spalający" przed treningiem siłowym, kiedy masz największe zapasy energii z posiłku, który teoretycznie zjadłeś :(

dlatemu pytam :)
Member
Gold: 0.00
Aug 1 2011 01:53pm
siema

mam strasznie zjebaną genetykę, przed wyjazdem z laska do Poznania ważyłem 94 kg, dziś po 4 dniach tam 96 kg
nie powiem, diety w ogóle nie trzymałem, dużo piłem alkoholi i słodzonych napoi + pizza, orzeszki prażone, słodycze, chipsy itp,

no ale kurwa 2 kg w 4 dni? pewnie jak się porządnie opróżnię to spadnie do 95, bo czuje się teraz wypchany i brzuch mam wydęty
mój błąd, do tego jestem chory i nie miałem sił dziś treningu zrobić, jutro odpuszczam aeroby z rana i zrobię dzisiejszy trening zrobię
tak się źle czuje, że aż wolne muszę sobie w pracy zrobić

koniec żalenia się, teraz mam do was prośbę :P

Muszę kupić sobie białko ( wezmę raczej to c-6 z hi tec co mi shald polecał), do tego chce sobie kupić jakieś tabletki z omega-3, bo mam dość już tranu w płynie i jakieś witaminki.
Moja prośba to abyście mi polecili jakiś sklep internetowy gdzie można najtaniej kupić, a może najlepiej na allegro kupić? Od września nic nie zamawiałem, wiec się nie orientuje teraz. Wcześniej kupowałem z sfd
Jakieś omega-3 polecacie?
Member
Gold: 1.00
Aug 1 2011 03:19pm
Quote (Bodziuu @ Aug 1 2011 09:53pm)
siema

mam strasznie zjebaną genetykę, przed wyjazdem z laska do Poznania ważyłem 94 kg, dziś po 4 dniach tam 96 kg
nie powiem, diety w ogóle nie trzymałem, dużo piłem alkoholi i słodzonych napoi + pizza, orzeszki prażone, słodycze, chipsy itp,

no ale kurwa 2 kg w 4 dni? pewnie jak się porządnie opróżnię to spadnie do 95, bo czuje się teraz wypchany i brzuch mam wydęty
mój błąd, do tego jestem chory i nie miałem sił dziś treningu zrobić, jutro odpuszczam aeroby z rana i zrobię dzisiejszy trening zrobię
tak się źle czuje, że aż wolne muszę sobie w pracy zrobić

koniec żalenia się,teraz mam do was prośbę :P

Muszę kupić sobie białko ( wezmę raczej to c-6 z hi tec co mi shald polecał), do tego chce sobie kupić jakieś tabletki z omega-3, bo mam dość już tranu w płynie i jakieś witaminki.
Moja prośba to abyście mi polecili jakiś sklep internetowy gdzie można najtaniej kupić, a może najlepiej na allegro kupić?  Od września nic nie zamawiałem, wiec się nie orientuje teraz. Wcześniej kupowałem z sfd
Jakieś omega-3 polecacie?

ja zakupy zawsze na kfd robie, na allegro raczej nie ma sensu no bo nawet jesli znajdziesz jaki produkt taniej, to wcale nie znaczy ze akurat ten gosc bedzie mial reszte supli ktore szukasz - bedziesz musial kilka razy placic za przesylke.
na kfd jest tanio, przesylka nie drogo (mozna sie zrzucic z kumplami, to wtedy minimalne koszty) a supli mnostwo.
Member
Gold: 0.00
Aug 1 2011 03:25pm
Quote (Shald @ Aug 1 2011 11:19pm)
ja zakupy zawsze na kfd robie, na allegro raczej nie ma sensu no bo nawet jesli znajdziesz jaki produkt taniej, to wcale nie znaczy ze akurat ten gosc bedzie mial reszte supli ktore szukasz - bedziesz musial kilka razy placic za przesylke.
na kfd jest tanio, przesylka nie drogo (mozna sie zrzucic z kumplami, to wtedy minimalne koszty) a supli mnostwo.

wejdź na gg
Member
Gold: 570.00
Aug 1 2011 05:04pm
mozna laczyc trening hit i hiit?
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Aug 2 2011 03:17am
chopy , czym moge zastapic platki musli na sniadanie ( oprocz owsianki) gdyz jeden z domownikow wpierdolil moje plateczki :angry: a nie chce mi sie ladowac do sklepu cuz to zajmie mi z 30 min a i tak musze potem isc zrobic zakupy
co radzicie ?
Member
Gold: 1.00
Aug 2 2011 04:09am
Quote (elkabel @ Aug 2 2011 11:17am)
chopy , czym moge zastapic platki musli na sniadanie ( oprocz owsianki) gdyz jeden z domownikow wpierdolil moje plateczki :angry: a nie chce mi sie ladowac do sklepu cuz to zajmie mi z 30 min a i tak musze potem isc zrobic zakupy
co radzicie ?

hlep
Member
Gold: 0.81
Aug 2 2011 04:32am
Quote (elkabel @ 2 Aug 2011 10:17)
co radzicie ?

wypij glukoze jak masz.
Member
Gold: 48.33
Aug 2 2011 04:34am
Quote (elkabel @ 2 Aug 2011 11:17)
co radzicie ?

ja na śniadanie jem bułkę (białą!!) i żyję :unsure:
Go Back To Polska Topic List
Prev1128712881289129012913626Next
Add Reply New Topic New Poll