d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1127912801281128212831426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 50.00
Dec 8 2018 12:19pm
Quote (PQA @ 8 Dec 2018 16:53)
Lech Wałęsa dla WP: pomógłbym Dudzie, ale on nie chce
https://opinie.wp.pl/lech-walesa-dla-wp-pomoglbym-dudzie-ale-on-nie-chce-6324972059179137a

Był pan w USA z prezydentem Andrzejem Dudą. Jakieś nieoficjalne rozmowy?
- Za mnie mówiła moja koszulka. To ona do niego mówiła. Spojrzał na mnie i miał odpowiedź: Konstytucja! Ja już siedziałem w samolocie, on przechodził, spojrzał i wiedział, co mu mam do powiedzenia. Prawdę mówiąc, szkoda mi go.

Szkoda?
- No bo Duda chciałby w USA istnieć, a tam go nikt nie zna. Próbował się z kimś poznać, być aktywny, ale tak się nie da. Jak Obama przechodził obok, to Duda szybko z ręką do niego. A Obama: "no, no, ja idę do Wałęsy". Więc trochę mi go szkoda, bo to jednak prezydent Polski, jednak naród go wybrał. Przecież ja bym mu pomógł, mógłbym go z tymi ludźmi zapoznać, zrobić mu dobrą prasę. Ale przecież nie będę się mu narzucał.

Czy prezydent Duda wykorzystuje pana kontakty?
Nie! A on sam niczego nie załatwi. Amerykanie są praktyczni, to są kapitaliści. Oni zawsze pukają tam, gdzie jest interes. A z nim żadnych interesów nie zrobią, więc nie widzą sensu w tych rozmowach. A ze mną jednak załatwili kiedyś masę interesów. Z panią Clinton były kiedyś piękne rozmowy, z prezydentem Clintonem. Kiedyś się spóźnił na moje spotkanie pół godziny, więc jako dyplomata mu powiedziałem: "coś te amerykańskie zegarki nie bardzo chodzą". A on się tłumaczył, że telewizja NBC się spóźniła. A ja: "ale ja się z panem, a nie z NBC umawiałem". On: "no tak, ale pan jest znany, więc oni muszą pokazać w telewizji, że ja z panem pracuję, więc musiałem na nich poczekać".

sam obalyłem komune
Member
Gold: 12,059.17
Dec 10 2018 04:01am
Quote (Majonez @ 6 Dec 2018 16:14)
Slow kilka o zbawicielach od analfistinga
Code
Kiedy przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi stało się jasne, że Polacy już rzygają Platformą i jej podejściem do rządzenia Polską, grupa trzymająca władzę musiała w pośpiechu zmontować jakiś spadochron, jakiś katalizator, dzięki któremu ujście będą mogły znaleźć miliony dotychczasowych wyborców PO. Jakieś perfekcyjne kłamstwo, w które świadomie będą chcieli uwierzyć.

I pojawiła się Nowoczesna, czyli taki sam - zaprogramowany wyłącznie na utrzymanie koryta za wszelką cenę - bezideowy syf jak PO, tylko w nowych ciuchach.

Kiedy okazało się, że w Nowoczesnej jest jeszcze więcej niż w Platformie głupków kompromitujących Polskę Okrągłego Stołu, a propagandowa trucizna medialna nastawiona wyłącznie na straszenie pisem zadziałała w przypadku (tej najgłupszej) części społeczeństwa, i kiedy swoje zrobił czas, pozwalający wielu ludziom zapomnieć grzechy PO - mocodawcy uznali, że sytuacja jest już opanowana, że ta nieudana podróbka Platformy nie jest im już potrzebna, i teraz wracają do pompowania balonika z logo PO.

Na zdjęciu, rok 2015 - zachwycona Myszka Agresorka towarzyszy mężowi stanu, Ryszardowi, który na oczach kamer napierdala młotem w mur z logo znienawidzonej Platformy. ,,Rozbijemy ten beton!" - odgrażają się członkowie ,,nowej siły" na polskiej scenie politycznej.

Dzisiaj Myszka Agresorka oficjalnie przeszła z Nowoczesnej do klubu parlamentarnego... PO.

Tyle są warci ci ludzie i ich idee.

Boże, co za stek bzdur, kłamstw i domysłów wyssanych z palca.

Najgłupsza cześć społeczeństwa to nie wyborcy PO/N tylko raczej:
prawactwo lykajace kremlowska propagandę w internecie,
nacjonaliści tęskniący za radziecką okupacją,
niewykształceni mieszkańcy wsi i małych miasteczek, gdzie pleban jest prawie Bogiem.

Za rok wybory, czas połączyć siły opozycji, jedynie zjednoczona opozycja ma szanse wygrać wybory z pisem.
Jeśli opozycja pójdzie do wyborów podzielona, to powtórzy się scenariusz z ostatnich wyborów gdzie PiS dostanie 35% co wskutek rozdrobnienia opozycji przełoży się na ponad 50% mandatów.
Member
Gold: Locked
Dec 10 2018 04:03am
Quote (Ironfister @ 10 Dec 2018 12:01)
Boże, co za stek bzdur, kłamstw i domysłów wyssanych z palca.

Najgłupsza cześć społeczeństwa to nie wyborcy PO/N tylko raczej:
prawactwo lykajace kremlowska propagandę w internecie,
nacjonaliści tęskniący za radziecką okupacją,
niewykształceni mieszkańcy wsi i małych miasteczek, gdzie pleban jest prawie Bogiem.

Za rok wybory, czas połączyć siły opozycji, jedynie zjednoczona opozycja ma szanse wygrać wybory z pisem.
Jeśli opozycja pójdzie do wyborów podzielona, to powtórzy się scenariusz z ostatnich wyborów gdzie PiS dostanie 35% co wskutek rozdrobnienia opozycji przełoży się na ponad 50% mandatów.

Z jednym tylko sie zgodzę, nie wolno głosować na pis. Dodam tylko, że nie powinno sie głosować na tych jebanych niemieckich lemingów z po/nowoczesnej.
Member
Gold: 79.01
Dec 10 2018 04:06am
Quote (Nothus @ Dec 10 2018 12:03pm)
Z jednym tylko sie zgodzę, nie wolno głosować na pis. Dodam tylko, że nie powinno sie głosować na tych jebanych niemieckich lemingów z po/nowoczesnej.

Zgadzam się, gdyby podmienić po z pis w tej wypowiedzi.

PO - zabronione
PiS - nie powinno się

:D
Member
Dec 10 2018 04:18am
Quote (Ezraaa @ 10 Dec 2018 12:06)
Zgadzam się, gdyby podmienić po z pis w tej wypowiedzi.

PO - zabronione
PiS - nie powinno się

:D

Źle się wyrazilem. Odruchowo starałem się uniknąć powtórzenia w kolejnych zdaniach więc niefortunnie użyłem słów. Chodziło mi o to, zeby nie oddawać w ogole glosow na PoPiS/nowoczesna. Zabronione w pierwszej turze na bank. Nie powinno się w drugiej.
Member
Dec 10 2018 07:50am
Quote (Nothus @ 10 Dec 2018 11:18)
Źle się wyrazilem. Odruchowo starałem się uniknąć powtórzenia w kolejnych zdaniach więc niefortunnie użyłem słów. Chodziło mi o to, zeby nie oddawać w ogole glosow na PoPiS/nowoczesna. Zabronione w pierwszej turze na bank. Nie powinno się w drugiej.

Jak nie pis/po/n to zostają się partie nacjonalistyczno-prokremlowskie oraz lewicowe.
Ja jednak wole głosować na ponpis

Może nie jest wszystko idealnie, ale i tak lepiej niż za komuny czy zaborów.
A jak PiS przestanie istnieć to może w jego miejsce powstanie jakaś przyzwoita partia konserwatywna.
Member
Gold: 50.00
Dec 10 2018 07:52am
Quote (Nothus @ 10 Dec 2018 11:18)

Ty się kurwa znasz. Platforma zrobi wszystkim dobrze i Polakom będzie lepiej. Obniżą podatki, podniosą świadczenia socjalne, ustawą zlikwidują ubóstwo a 500+ będzie tez na dzieci dopiero planowane (nawet jak jeszcze nie masz partnera).
Member
Dec 10 2018 07:52am
What the actua fuck is this bullshit about XD
Member
Gold: 79.01
Dec 10 2018 07:55am
Quote (Nothus @ Dec 10 2018 03:52pm)
What the actua fuck is this bullshit about XD

Elrybak ironizuje, a analfister jest sobą, czyli nikim.
Member
Dec 10 2018 08:59am
Quote (Elfisher @ 10 Dec 2018 14:52)
Ty się kurwa znasz. Platforma zrobi wszystkim dobrze i Polakom będzie lepiej. Obniżą podatki, podniosą świadczenia socjalne, ustawą zlikwidują ubóstwo a 500+ będzie tez na dzieci dopiero planowane (nawet jak jeszcze nie masz partnera).

Politycy to nie są cudotwórcy. Albo sie obniża podatki albo zwiększa socjal. Naraz jednego i drugiego się nie da. No chyba ze po troszeczku ale to nie zauważysz ani jednego ani drugiego.
Grunt, żeby politycy nie spierniczyli tego co jest.
Jak ktoś chce zaorać wszystko co jest i budować państwo od 0 to zapraszam do Afryki :s

This post was edited by Ironfister on Dec 10 2018 08:59am
Go Back To Polska Topic List
Prev1127912801281128212831426Next
Add Reply New Topic New Poll