d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polityka > Temat Oficjalny
Prev1114111421143114411451426Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 13.37
Dec 11 2017 07:21am
Wy serio czytacie jego posty xddd
Member
Gold: 306.44
Dec 11 2017 07:22am
Quote (Mis_Nom @ 11 Dec 2017 15:21)

Ja przestalem juz jakis czas temu. Filip jest zabawniejszy.
Member
Gold: Locked
Dec 11 2017 07:58am
Quote (Majonez @ 11 Dec 2017 15:22)
Ja przestalem juz jakis czas temu. Filip jest zabawniejszy.

Równie ciężko chory
Member
Gold: 12,059.17
Dec 11 2017 08:31am
Quote (Lesny_Barb @ 11 Dec 2017 01:11)
Ta, w KODZie aż bieda piszczy, tylko zaraz po ogłoszeniu swojego istnienia, mieli już w całej Polsce koordynatorów, biura i zarząd. Logo, transparenty i reklamę. Na pewno zwykły Kowalski wpadł z kumplem na pomysł założenia KODu i w tydzień dokonali rzeczy niemożliwych. W takie bajki to tylko lewak uwierzy.

W epoce internetu nie potrzeba dużo czasu, żeby się zorganizować. Tym bardziej, że były już wcześniej grupy na FB typu SokZBuraka, "ratujemy Polske przed PiSem" itp. itd.
Biuro w Łodzi powstało po roku czasu, nie wiem skąd masz informacje, że było od razu.
Na demonstracjach, przynajmniej tych pierwszych, ludzie organizowali ulotki/plakaty na własną rękę.
Ktoś miał dostęp do drukarni? Świetnie, wydrukował 1000 ulotek. itp itd.

Ale tak na serio, dziecko, nie zastanawiał Cię fakt, że KOD powstał (według samego KODU) po artukule Łozińskiego - człowieka związanego z KORem, 18 listopada, czyli 3 tygodnie po wyborach parlamentarnych. Powiedz, co takiego wtedy robił PIS, że trzeba było już demokracji bronić? Wierz dalej w te bajki i żyj w tej swojej tęczowej, lewackiej krainie tolerancji i dobra, ale i tak obudzisz się z ręką w nocniku, bo wasza ideologia to skrajna głupota i naiwność i z dobrem (jak wyżej pisłem) nie ma nic wspólnego.

Już tłumacze.
Kadencja poprzednich sędziów Trybunału upływała 6 listopada. Prawie 2 tygodnie przed powstaniem KOD.
Przez prawie 2 tygodnie prezydent odmawiał zaprzysiężenia nowych sędziów TK.
Prawie 2 tygodnie trąbił o tym tvn24, i inne wolne, demokratyczne media.

Wy potraficie rzucać się pod koparki i przywiązywać się do drzew w celu ratowania świerków, a równocześnie chcecie aborcji na życzenie jako prawa każdej kobiety - czyli prawa do legalnego zabijania własnego rozwijającego się potomstwa. No jak do chuja można nazwać was ludźmi?

Myśle, że nie więcej niż 5% demokratów w PL jest zwolennikami aborcji na życzenie, bez ograniczeń. Ja się na pewno do nich nie zaliczam. Więc nie inputuj mi tutaj.

Ale temat aborcji jest ciekawy, więc pociągnę.
Zapytam w drugą stronę, jakim trzeba być człowiekiem, aby nakazać zgwałconej, niewierzącej kobiecie urodzić i wychować dziecko gwałciciela?
Jakim trzeba być człowiekiem, aby nakazać niewierzącej kobiecie urodzić dziecko, jeśli wiadomo, że nie ma ono szans na przeżycie poza brzuchem matki bo np nie ma płuc?
Poronienia się zdarzają, średnio bodajże co 10 ciąża. Jakim trzeba być człowiekiem aby nakazać prokuratorom ścigać kobiety, które dotknęła ta tragedia?

Ty uważasz, że sperma+komórka jajowa = człowiek, bo tak mówi Ci ksiądz.
ok, masz do tego prawo, ale toleruj innych, że inni mogą być niewierzący, że dla innych sperma+komórka jajowa to jeszcze nie jest człowiek, oknp?
Member
Gold: 50.00
Dec 11 2017 09:59am
Quote (Ironfister @ 11 Dec 2017 15:31)
W epoce internetu nie potrzeba dużo czasu, żeby się zorganizować. Tym bardziej, że były już wcześniej grupy na FB typu SokZBuraka, "ratujemy Polske przed PiSem" itp. itd.
Biuro w Łodzi powstało po roku czasu, nie wiem skąd masz informacje, że było od razu.
Na demonstracjach, przynajmniej tych pierwszych, ludzie organizowali ulotki/plakaty na własną rękę.

Już tłumacze.
Kadencja poprzednich sędziów Trybunału upływała 6 listopada. Prawie 2 tygodnie przed powstaniem KOD.

Myśle, że nie więcej niż 5% demokratów w PL jest zwolennikami aborcji na życzenie, bez ograniczeń. Ja się na pewno do nich nie zaliczam. Więc nie inputuj mi tutaj.

Zapytam w drugą stronę, jakim trzeba być człowiekiem, aby nakazać zgwałconej, niewierzącej kobiecie urodzić i wychować dziecko gwałciciela?
Jakim trzeba być człowiekiem, aby nakazać niewierzącej kobiecie urodzić dziecko, jeśli wiadomo, że nie ma ono szans na przeżycie poza brzuchem matki bo np nie ma płuc?
Poronienia się zdarzają, średnio bodajże co 10 ciąża. Jakim trzeba być człowiekiem aby nakazać prokuratorom ścigać kobiety, które dotknęła ta tragedia?

ok, masz do tego prawo, ale toleruj innych, że inni mogą być niewierzący, że dla innych sperma+komórka jajowa to jeszcze nie jest człowiek, oknp?

twoja stara czytając te posty musi żałować że się nie wyskrobała
Member
Gold: 2,000.00
Dec 11 2017 10:24am
Quote (Mis_Nom @ 11 Dec 2017 15:21)

Nie.
Member
Gold: 12,059.17
Dec 11 2017 11:14am
Quote (Elfisher @ 11 Dec 2017 16:59)
twoja stara czytając te posty musi żałować że się nie wyskrobała

Skończyły się argumenty merytoryczne, to musiałeś przestawić się na ogień personalny, tak?
Member
Gold: 0.00
Dec 11 2017 11:56am
Ataki personalne są stosowane przy braku argumentu. Tutaj akurat Elfisher ma rację patrząc co ty piszesz.
Member
Gold: 655.22
Dec 11 2017 12:01pm
Member
Gold: 2,415.07
Dec 11 2017 12:15pm
Quote (Ironfister @ Dec 11 2017 03:31pm)

Już tłumacze.

Ta kurwa, ksiądz mi powiedział, że sperma i komórka jajowa to człowiek xD Dziecko, tematu aborcji to nawet nie powinienem z Tobą rozwijać, bo pokazałeś tym wywodem o plemniku i komórce jajowej, że nie masz nawet podstaw z biologii, to co ja Ci będę tłumaczył bardziej zawiłe sprawy? Ale nie, chociaż jedną rzecz Ci powiem, może zmuszę Twoje szare komórki do myślenia... Aborcji nie dokonuje się na plemniku ani na komórce jajowej, większość aborcji dokonywanych w Polsce to aborcje eugeniczne, czyli przeprowadzane na dzieciach z PODEJRZENIEM wad wrodzonych, (pomijając fakt, że nie zawsze ta diagnoza jest w 100% trafna i zabija się zdrowe dziecko)

''(..)W przypadku ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo wystąpienia nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu ciążę można przerwać "do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej", co oznacza 24. tydzień ciąży'' - Czaisz bazę ośle? W Polsce nie dokonuje się aborcji ''zlepka komórek'' a dzieci które są już na tyle rozwinięte, że mogą funkcjonować poza organizmem matki. Zanim mi to będziesz pisał o cyklopach albo centaurach - że to niby na takich hybrydach jest przeprowadzana aborcja, to chciałbym Ci uświadomić, że pod to kryterium podchodzą też m in. dzieci z zespołem Downa. I jak tam, dzieci z Downem chcesz uśmiercać? Świerki przecież według was zasługują na życie, a dzieci z downem nie? No powiedzcie mi że lewicowe poglądy to nie spierdolenie umysłowe xD

Co do reszty przypadków w których aborcja jest w Polsce legalna, tabelkę w sumie sam możesz zobaczyć tutaj http://kulesza.pl/blog/2016/09/22/liczba-aborcji-w-polsce-interpelacja/

Go Back To Polska Topic List
Prev1114111421143114411451426Next
Add Reply New Topic New Poll