Quote (Vismajor @ 28 Oct 2014 16:35)
A konfig ami gyökérkedik:
Amd phenom 9600 x4
Asus M4N78 SE
A videókártya khm... Asus x1600x talán?
Memóriából 2 GB van benne, ddr2, ennyit tudok róla.
A tápegység annyira noname, hogy még cégnév sincs rajta, de évek óta ellátja a feladatát gond nélkül, és chieftec CTG 500 is volt benne, nem segített.
Hm a HDD egy samu ide, SP0802N."
a gond az volt, hogy a gép vagy bebootolt vagy nem, vagy lefagyott vagy nem.
Vettem egy új alaplapot, használtam. Ez odáig sem jutott el, hogy a képet betöltse: Csak villogott a led a monitoron, pörögtek a ventilátorok, de semmi. Itt kaptam a tippet, hogy tegyem az ujjam a csupasz procira és ha nem melegszik fel, halott a lap. Megtettem, jéghideg maradt, halott a lap.
Nem kockáztattam, vettem egy zsírúj lapot. ASrock 960gc-gs fx megy bele minden földi jó
Nah, ugyanezt csinálja. Pörögnek a ventik, a monitor lede villog, de kép semmi.
Felhívtam a számtek boltot ahol a lapot vettem h árulnak e speakert, hátha az megmondja mi a baja. Visszamentem a városba, adtak egy speakert ingyen(köszi innen is zóna computer), megkérdeztem, ha a proci bekakkant akkor mondd valamit a speaker nem? De.
Tehát:
Az alaplap szírúj
A vga nem zsírúj, de beraktam a gépembe és semmi baja
A táp nem zsírúj, de az én gépemből átraktam ugyanez volt(chieftec ctg-500)
A memória nem zsírúj, cserélgettem is...hoppá, ebbe bele megy a ddr3as is, mindjárt rakok bele akkor.
A monitort rádugtam az én gépemre, adott képet.
A processzort nincs mibe beleraknom.
A speakert rádugtam, csavarhúzóval indítoztam. Eredmény: No kép, pörgő ventik, SPEAKER NÉMA. Néma a speaker érted, azt hittem leolvad az agyam.
Eléggé processzor gyanús, ha minden más működik rendesen akkor csak az lehet.