Quote (Vismajor @ 10 Jul 2014 19:58)
Csak semmi se legyen ati vagy amd vagy lehet de akkor mas hutes
Visszamenjél (ha nem értessz hozzá). TDP függvénye. Intelből is van 130 Wattos (pl a socket 2011-es i7 mind ennyi), meg amdből is 40...
Ráadásul VGA esetén totál egálban van most az nVidiával melegedés szempontjából, teljesítményben is, csak olcsóbb.
Quote (ecneB @ 10 Jul 2014 19:56)
ssd, baszom nagy hutoborda min 12 heatpipe-pal+vmi jo venti ra nagy cfm-mel alacsony zajszinttel, vannak nagyon halk tapok / passziv de ez szerintem 40k alaphangon/ par 12cm-es venti 5volton szelloztetesre, cpubol szerintem vmi kisebb tdp-ju intel vga meg passz igy fejbol, de a legtobbnek mar intelligens az energiafelhasznalasa, ergo csak izzadasnal fog hangot kiadni.
+vmi probb haz
vagy full vizhutes, de az meg szerintem meg mindig k draga es a pumpat pl ott is lehet hallani /de gondolom ebbol is van pro/
az a baj, h mindket opcio draga, meg kell fizetni ezeket.
Van most az fps-nek 92+ tápja 600 watt körül két modell is.
Ez ugyan fogyasztásban csak alig 2-3%, viszont hőtermelésben 20-30% (~90% hatásfoknál +2-3% hatásfok az ugye a 10% hőből jön le, ami lesz 7-8%), emiatt alig megy a ventilátora, tök halk.
"alig" 30k körüli ára van, 25-be bármilyen minőségi belekerül... Ráadásul ezek kb a legjobbak.
Vannak zajszigetelt házak is, amikhez jó és halk szellőztetők vannak, így nem is fő meg bent semmi. 25k körül mondjuk a fractal design r4, a teszt alapján elég jó.
Full vízhűtésnél a VGA block nagyon drága dolog. A full vízhűtés kiteszi egy kisebb gép árát. Ráadásul a pumpának hangja van, és a radiátoron ugyanúgy ventilátorok vannak, szóval ez nem oldja meg a helyzetet.
Inkább ilyen noctua d-15, fps 92+, fd r4 és ilyen elemekben érdemes gondolkozni, és reális pár 10k-s felárból halk is, és nem csak halk, hanem minőségi is egyszerre.
win-win.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 10 2014 12:12pm