d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev19119129139149151214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jul 7 2014 03:53pm
Quote (RRC @ 7 Jul 2014 23:43)
a gépet amit genthor linkelt megnéznéd? szerinted valós, hogy ennyiért árulja, vagy átbaszás?

Az egy jó gép, ugyanilyet adnak a gyak helyen, ahová megyek.

Nem egy mai gép, de nevetségesen olcsó...
Ilyen procival nem is szerelik a hp oldala szerint. Nem mintha attól még ne lehetne ilyen gépük.

Ez túl szép hogy igaz legyen, de ha személyesen megvehető, akkor mindenképpen megéri legalább megnézni.

azért mindenképpen lecsekkolnám a helyszínen, hogy nem hamis-e meg ilyenek.
Member
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 7 2014 04:11pm
Quote (RRC @ 7 Jul 2014 22:43)
a gépet amit genthor linkelt megnéznéd? szerinted valós, hogy ennyiért árulja, vagy átbaszás?

Quote (TrollBoss @ 7 Jul 2014 16:43)
eléggé best deal-nek tűnik

hmm, sőt, ez kurvajó, még lehet én is elgondolkozom benne

Quote (RRC @ 7 Jul 2014 16:50)
elég jónak néz ki, lehet beszerzek egyet

Quote (TuskesVanek @ 7 Jul 2014 18:19)
hát ez godly ennyi pénzért

nem értem a hype-ot, de persze lehet tévedek

gugliztam benchmarkokat,
a vga-nál jobb egy vacak integrált intel -- még pontszám alapján is, ráadásul ezek a spéci vga-k arra vannak kihegyezve hogy CAD fosokat számoljanak, láttam tesóm nagyon régi munkahelyén PC workstationt fél milliós vga-val, amin nem futott úgy a quake 3, mint otthon
a cpu-nál majdnem jobbak a közepes i5-ök amiket manapság árulnak http://i.imgur.com/iyR658X.png
dvd meghajtó van benne
random hdd
2010-es, az elmúlt pár évben meg a 3., 4. gen intelekbe olyan "meghajtásokat" tesznek már hogy 8 hd filmet letol egymás mellett akármelyik

mindegyik mögött csupa kérdőjel, ~2-2 találatra alapozva

ilyen rövid háttérellenőrzés után előbb vennék egy 130e-s új Acer-t (és feltolnám 8 GB ramra), mint ezt, de lehet ez csak én vagyok, nem nagyon akarok okoskodni

This post was edited by Anarkin on Jul 7 2014 04:39pm
Member
Jul 7 2014 04:15pm
Quote (Anarkin @ 8 Jul 2014 00:11)
nem értem a hype-ot, de persze lehet tévedek

gugliztam benchmarkokat,
a vga-nál jobb egy vacak integrált intel -- még pontszám alapján is, ráadásul ezek a spéci vga-k arra vannak kihegyezve hogy CAD fosokat számoljanak, láttam tesón nagyon régi munkahelyén PC workstationt fél milliós vga-val, amin nem futott úgy a quake 3, mint otthon
a cpu-nál jobbak a közepes i5-ök amiket manapság árulnak jobbak http://i.imgur.com/iyR658X.png
dvd meghajtó van benne
random hdd
2010-es, az elmúlt pár évben meg a 3., 4. gen intelekbe olyan "meghajtásokat" tesznek már hogy 8 hd filmet letol egymás mellett akármelyik

mindegyik mögött csupa kérdőjel, ~2-2 találatra alapozva

ilyen rövid háttérellenőrzés után előbb vennék egy 130e-s új Acer (és feltolnám 8 GB ramra), mint ezt, de lehet ez csak én vagyok, nem nagyon akarok okoskodni

Azért az acer viszonylatba azt számold bele, hogy ez egy elitebook üzleti szériás gép.
Btw 120 ezer forintról beszélünk, nézd meg mit kapsz ennyiért ^^

Biztosan sehol sem kapsz fullhd matt kijelzőt, 68-as aksival, trackpointot... A VGA meg tényleg nem játékra való, de ez egy laptop, eleve nem játékra való.
Btw nekünk ilyet adnak, elég fasza minőség.
Az u-s procik mellett meg egy első genes 4 magos i7 sem rossz.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 7 2014 04:15pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 7 2014 04:35pm
Quote (CyberPunk666 @ 7 Jul 2014 23:15)
Azért az acer viszonylatba azt számold bele, hogy ez egy elitebook üzleti szériás gép.
Btw 120 ezer forintról beszélünk, nézd meg mit kapsz ennyiért ^^

Biztosan sehol sem kapsz fullhd matt kijelzőt, 68-as aksival, trackpointot... A VGA meg tényleg nem játékra való, de ez egy laptop, eleve nem játékra való.
Btw nekünk ilyet adnak, elég fasza minőség.
Az u-s procik mellett meg egy elsp genes 4 magos i7 sem rossz.

[most szögezzük le h ez csak diszkássz és lehet hogy jobban tudod, csak győzz meg! (habár lehet hogy ez csak egy ízlések és pofonok téma)]

a felbontás az egyetlen amivel nem tudok vitatkozni, az elég wtf (nekem majdnem 300-at kellett kiadnom csak azért mert egyedül így találtam fullhd-t 14"-ra)
a többi nem valódi érv imo -- trackpoint meh, aksi erősebb de a cpu kétszer annyit eszik, az meg hogy elite business architect workstation csak bújkálás a tények mögött számomra

használt, a benchmarkok vagy egyenlőek vagy még annyi se, a tech meglehetősen régebbi (vastagabb melegebb zörgősebb porosabb <insert rossz dolgok here>)
nem mondom hogy szar, csak mégis -- az én realitásomban ha nekem kéne venni egy ilyet valakinek akkor összehasonlíthatatlanul jobb befektetésnek tartanék egy 130-140 körüli 3th/4th gen új (vagy közel új, esetleg renew program keretében lévő) laptopot, ami nem az 5 éves garancia lejárta előtt áll hónapokkal, és amit valszeg dobáltak mondván hogy "thinkpad kategória, űrrepülőgép anyagból" (látom nagy tételben árulják, szóval lehet nem is használták -- de a mondanivalóm nagy része így is igaz szerintem)

(btw az én i5 u-s procim leveri a 1st genes coreomat ami a PC-ben van, teszteltem -- azóta félek h a PC elkezd duzzogni és inkább tönkremegy)

http://www.laptop.hu/szabadszavas_kereses?title=renew + egy ilyen random linken lévő laptopok (mindenféle research nélkül) fele olyan vastagok, és lapáttal nem lehet szétverni ezeket sem (régi főnökeim ezeket vették meg konkrétan, egész jók)

This post was edited by Anarkin on Jul 7 2014 04:53pm
Member
Jul 8 2014 02:16am
Quote (Anarkin @ 8 Jul 2014 00:35)
[most szögezzük le h ez csak diszkássz és lehet hogy jobban tudod, csak győzz meg! (habár lehet hogy ez csak egy ízlések és pofonok téma)]

a felbontás az egyetlen amivel nem tudok vitatkozni, az elég wtf (nekem majdnem 300-at kellett kiadnom csak azért mert egyedül így találtam fullhd-t 14"-ra)
a többi nem valódi érv imo -- trackpoint meh, aksi erősebb de a cpu kétszer annyit eszik, az meg hogy elite business architect workstation csak bújkálás a tények mögött számomra

használt, a benchmarkok vagy egyenlőek vagy még annyi se, a tech meglehetősen régebbi (vastagabb melegebb zörgősebb porosabb <insert rossz dolgok here>)
nem mondom hogy szar, csak mégis -- az én realitásomban ha nekem kéne venni egy ilyet valakinek akkor összehasonlíthatatlanul jobb befektetésnek tartanék egy 130-140 körüli 3th/4th gen új (vagy közel új, esetleg renew program keretében lévő) laptopot, ami nem az 5 éves garancia lejárta előtt áll hónapokkal, és amit valszeg dobáltak mondván hogy "thinkpad kategória, űrrepülőgép anyagból" (látom nagy tételben árulják, szóval lehet nem is használták -- de a mondanivalóm nagy része így is igaz szerintem)

(btw az én i5 u-s procim leveri a 1st genes coreomat ami a PC-ben van, teszteltem -- azóta félek h a PC elkezd duzzogni és inkább tönkremegy)

http://www.laptop.hu/szabadszavas_kereses?title=renew + egy ilyen random linken lévő laptopok (mindenféle research nélkül) fele olyan vastagok, és lapáttal nem lehet szétverni ezeket sem (régi főnökeim ezeket vették meg konkrétan, egész jók)

Akkor szögezzük le, hogy ez egy worstation!

DP port: nem nagyon találsz olyan laptopot, ami akár 2 fullhd külső kijelzőt is tud kezelni, ez tud.
A noteboockchek alapján ez kb ez valahol egy 3-4. generáció közötti i5 szintjét hozza. A legolcsóbb i5-ös gépek 135-nél kezdődnek. Legalapabb felszereléssel.
Fullhd matt kijelző
A nagy aksi a tesztek alapján tudja ellensúlyozni a fogyasztási különbséget bőven.

Kb egy 15 ezres laptop cpu teljesítménye, kombinálva egy 200 feletti kijelzőjével, egy kb 150-200-as üzemidejével, egy 300-as anyagminőségével.
Ez nem egy erőgép, de minőségi, megbízható munkaállomás.
Az mostnai i5U-s procik szintjáét hozva meg egyáltalán nem olyan rossz. Azok közül, a nagy aksival szereltek, meg amúgy kurvadrágák, mert a fogyasztással együtt az aksikat is visszavágták.
Ha bele akarod venni, hogy mennyibe kerül manapság a ram, akkor a felbővítés 8GB-re sem egy annyira olcsó dolog.

Aksi helyére tehető másik hdd, ssd vagy aksi. Kapható hozzá másfélszer ekkora aksi is. Reális áron vannak az ilyenek.
Nyilván megvan a felhasználása, ha valaki csak netezgetni akar, annak totál felesleges, mivel például nehéz. Meg arra minek a fullhd.
Viszont aki kihasználja amiket tud, az kb háromszor-négyszer ennyiért kapja csak meg ezeket.

Például a két külső fullhd kijelző kezelése munkaállomásként alapvető elvárás. Mégis csak al egdrágább gépek tudják.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 8 2014 02:17am
Member
Jul 8 2014 02:22am
Amúgy az elmúlt évben eléggé felmentek a laptopárak.
Nem tudom mennyire követed, de meglepően pofátlan árak vannak manapság.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Jul 8 2014 02:52am
Quote (CyberPunk666 @ 8 Jul 2014 10:16)
Akkor szögezzük le, hogy ez egy worstation!

DP port: nem nagyon találsz olyan laptopot, ami akár 2 fullhd külső kijelzőt is tud kezelni, ez tud.
A noteboockchek alapján ez kb ez valahol egy 3-4. generáció közötti i5 szintjét hozza. A legolcsóbb i5-ös gépek 135-nél kezdődnek. Legalapabb felszereléssel.
Fullhd matt kijelző
A nagy aksi a tesztek alapján tudja ellensúlyozni a fogyasztási különbséget bőven.

Kb egy 15 ezres laptop cpu teljesítménye, kombinálva egy 200 feletti kijelzőjével, egy kb 150-200-as üzemidejével, egy 300-as anyagminőségével.
Ez nem egy erőgép, de minőségi, megbízható munkaállomás.
Az mostnai i5U-s procik szintjáét hozva meg egyáltalán nem olyan rossz. Azok közül, a nagy aksival szereltek, meg amúgy kurvadrágák, mert a fogyasztással együtt az aksikat is visszavágták.
Ha bele akarod venni, hogy mennyibe kerül manapság a ram, akkor a felbővítés 8GB-re sem egy annyira olcsó dolog.

Aksi helyére tehető másik hdd, ssd vagy aksi. Kapható hozzá másfélszer ekkora aksi is. Reális áron vannak az ilyenek.
Nyilván megvan a felhasználása, ha valaki csak netezgetni akar, annak totál felesleges, mivel például nehéz. Meg arra minek a fullhd.
Viszont aki kihasználja amiket tud, az kb háromszor-négyszer ennyiért kapja csak meg ezeket.

Például a két külső fullhd kijelző kezelése munkaállomásként alapvető elvárás. Mégis csak al egdrágább gépek tudják.

Starcraft, wow milyen minosegben menne rajta?
Member
Jul 8 2014 03:02am
Quote (RRC @ 8 Jul 2014 10:52)
Starcraft, wow milyen minosegben menne rajta?

starcraftnak nem kell sok VGA az inkább a processzort zabálja, az menne rajta normálisan, a wow új kiegészítője szerintem csak erős kompromisszumokkal. Raidelés lehet egyáltalán nem lenne az igazi.

De játékra ne is nézz 200 alatt semmilyen gépet.
Ha játszani kell, akkor vegyél lenovo y510-et

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 8 2014 03:02am
Member
Gold: 3,747.73
Jul 8 2014 04:13am
Quote (CyberPunk666 @ Jul 8 2014 09:22am)
Amúgy az elmúlt évben eléggé felmentek a laptopárak.
Nem tudom mennyire követed, de meglepően pofátlan árak vannak manapság.

Netezes, filmnezes es photoshopra akkor ez kivalo ha jol ertem?
Go Back To Magyar Topic List
Prev19119129139149151214Next
Add Reply New Topic New Poll