Quote (Anarkin @ 8 Jul 2014 00:35)
[most szögezzük le h ez csak diszkássz és lehet hogy jobban tudod, csak győzz meg! (habár lehet hogy ez csak egy ízlések és pofonok téma)]
a felbontás az egyetlen amivel nem tudok vitatkozni, az elég wtf (nekem majdnem 300-at kellett kiadnom csak azért mert egyedül így találtam fullhd-t 14"-ra)
a többi nem valódi érv imo -- trackpoint meh, aksi erősebb de a cpu kétszer annyit eszik, az meg hogy elite business architect workstation csak bújkálás a tények mögött számomra
használt, a benchmarkok vagy egyenlőek vagy még annyi se, a tech meglehetősen régebbi (vastagabb melegebb zörgősebb porosabb <insert rossz dolgok here>)
nem mondom hogy szar, csak mégis -- az én realitásomban ha nekem kéne venni egy ilyet valakinek akkor összehasonlíthatatlanul jobb befektetésnek tartanék egy 130-140 körüli 3th/4th gen új (vagy közel új, esetleg renew program keretében lévő) laptopot, ami nem az 5 éves garancia lejárta előtt áll hónapokkal, és amit valszeg dobáltak mondván hogy "thinkpad kategória, űrrepülőgép anyagból" (látom nagy tételben árulják, szóval lehet nem is használták -- de a mondanivalóm nagy része így is igaz szerintem)
(btw az én i5 u-s procim leveri a 1st genes coreomat ami a PC-ben van, teszteltem -- azóta félek h a PC elkezd duzzogni és inkább tönkremegy)
http://www.laptop.hu/szabadszavas_kereses?title=renew + egy ilyen random linken lévő laptopok (mindenféle research nélkül) fele olyan vastagok, és lapáttal nem lehet szétverni ezeket sem (régi főnökeim ezeket vették meg konkrétan, egész jók)
Akkor szögezzük le, hogy ez egy worstation!
DP port: nem nagyon találsz olyan laptopot, ami akár 2 fullhd külső kijelzőt is tud kezelni, ez tud.
A noteboockchek alapján ez kb ez valahol egy 3-4. generáció közötti i5 szintjét hozza. A legolcsóbb i5-ös gépek 135-nél kezdődnek. Legalapabb felszereléssel.
Fullhd matt kijelző
A nagy aksi a tesztek alapján tudja ellensúlyozni a fogyasztási különbséget bőven.
Kb egy 15 ezres laptop cpu teljesítménye, kombinálva egy 200 feletti kijelzőjével, egy kb 150-200-as üzemidejével, egy 300-as anyagminőségével.
Ez nem egy erőgép, de minőségi, megbízható munkaállomás.
Az mostnai i5U-s procik szintjáét hozva meg egyáltalán nem olyan rossz. Azok közül, a nagy aksival szereltek, meg amúgy kurvadrágák, mert a fogyasztással együtt az aksikat is visszavágták.
Ha bele akarod venni, hogy mennyibe kerül manapság a ram, akkor a felbővítés 8GB-re sem egy annyira olcsó dolog.
Aksi helyére tehető másik hdd, ssd vagy aksi. Kapható hozzá másfélszer ekkora aksi is. Reális áron vannak az ilyenek.
Nyilván megvan a felhasználása, ha valaki csak netezgetni akar, annak totál felesleges, mivel például nehéz. Meg arra minek a fullhd.
Viszont aki kihasználja amiket tud, az kb háromszor-négyszer ennyiért kapja csak meg ezeket.
Például a két külső fullhd kijelző kezelése munkaállomásként alapvető elvárás. Mégis csak al egdrágább gépek tudják.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 8 2014 02:17am