d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev18348358368378381214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 19 2013 06:45am
Quote (jarabekg @ 19 Nov 2013 14:34)
fogsz tudni segíteni nekem? vagy próbálkozzak magamtól ? :(

most nem fog menni sajnos, eddig 2 napja szabin lennék vagy mi a szösz, ennek ellenére 2 napja itthonról dolgozom
most kb annyi időm van hogy épp félbehagytam, eszem, és szaladok az egyetemre lassan

de amúgy angol wiki page leírja, valami "miseré" vagy mi a kifejezés amire keresned kell, és sárgán kijelöli a böngésző ahol felbukkan

amikor olvastam, valami olyanról volt szó hogy marad a normális stratégia, DE amikor a végén úgy jönne ki a következő lépés (GetChildren belseje, amit választana; azt kell vizsgálni) hogy nem maradna >= 2 méretű oszlop, akkor páratlan számú 1-es oszlopot kell csinálni

tehát vannak [1;2] oszlopaid

normális esetben ebből [1;1]-et csinál a meglévő algoritmus, és a másiknak kell elvennie, majd tied az utolsó
miseré módban [1;0]-t csinálsz (a kulcs itt van, hogy generikusan is működjön: páratlan számú oszlopot hagysz meg a lépés után) és neki kell elvenni az uccsót -> loose

de szerintem elég ha odaadod amid van és ezt hozzámondod

//e amúgy valami olyasmi lehet a kód hogy

AI() fv belsejébe pakolsz egy feltételt a CurrentState = State köré

ha (jelenlegi állapotban van 2-es oszlop vagy nagyobb DE az új állapotban nem lenne)
-- építesz egy állapotot annak megfelelően hogy a 2-es oszlopból 0-t csinálsz -> CurrentState = MostÉpítettState
amúgy
-- marad az ott lévő kód : CurrentState = State

(ez csak egy gyors elgondolás, lehet nem jó)

This post was edited by Anarkin on Nov 19 2013 06:52am
Member
Gold: 5,390.00
Nov 19 2013 07:06am
Quote (Anarkin @ Nov 19 2013 01:45pm)
most nem fog menni sajnos, eddig 2 napja szabin lennék vagy mi a szösz, ennek ellenére 2 napja itthonról dolgozom
most kb annyi időm van hogy épp félbehagytam, eszem, és szaladok az egyetemre lassan

de amúgy angol wiki page leírja, valami "miseré" vagy mi a kifejezés amire keresned kell, és sárgán kijelöli a böngésző ahol felbukkan

amikor olvastam, valami olyanról volt szó hogy marad a normális stratégia, DE amikor a végén úgy jönne ki a következő lépés (GetChildren belseje, amit választana; azt kell vizsgálni) hogy nem maradna >= 2 méretű oszlop, akkor páratlan számú 1-es oszlopot kell csinálni

tehát vannak [1;2] oszlopaid

normális esetben ebből [1;1]-et csinál a meglévő algoritmus, és a másiknak kell elvennie, majd tied az utolsó
miseré módban [1;0]-t csinálsz (a kulcs itt van, hogy generikusan is működjön: páratlan számú oszlopot hagysz meg a lépés után) és neki kell elvenni az uccsót -> loose

de szerintem elég ha odaadod amid van és ezt hozzámondod

//e amúgy valami olyasmi lehet a kód hogy

AI() fv belsejébe pakolsz egy feltételt a CurrentState = State köré

ha (jelenlegi állapotban van 2-es oszlop vagy nagyobb  DE  az új állapotban nem lenne)
-- építesz egy állapotot annak megfelelően hogy a 2-es oszlopból 0-t csinálsz -> CurrentState = MostÉpítettState
amúgy
-- marad az ott lévő kód : CurrentState = State

(ez csak egy gyors elgondolás, lehet nem jó)

az a bajom, hogy ha én belekontárkodom a te kódodba sosem fogom tudni debuggolni, mert nem értem eléggé =/

ilyenkor sajnálom hogy nem tanítottak meg rendesen programozni, ennél jobban kéne hogy menjen mint ahogy most megy
Member
Gold: 289.00
Nov 19 2013 01:55pm
Quote (jarabekg @ 19 Nov 2013 14:06)
az a bajom, hogy ha én belekontárkodom a te kódodba sosem fogom tudni debuggolni, mert nem értem eléggé =/

ilyenkor sajnálom hogy nem tanítottak meg rendesen programozni, ennél jobban kéne hogy menjen mint ahogy most megy

Hova jársz egyetemre? Lehet, hogy le volt már valahova írva, de így egyszerűbb. :)

No offense: Az én tapasztalatom (ELTE-IK) az, hogy az egyetemen nem tudnak megtanítani programozni, mert ahhoz az kellene, hogy valaki napi 8 órát ott üljön melletted, és elmondja azokat, amire magadtól (vagy internettel) is rájönnél -- persze kínszenvedés árán. Bevallom, én is kínszenvedések árán jöttem rá rengeteg dologra, mert anno nekem nem volt internetem otthon, és kéthetente-havonta egyszer tudtam valamennyire hozzáértővel beszélni 1 órát. Szóval ha haladni akartam a programommal (hobbi program), akkor le kellett ülni, és megírni. Nem félkész programokat alakítottam át, hanem fogtam a Turbo Pascal 6 könyvet, és olvasgattam, próbálgattam. Ha eleget szenvedtél, akkor már a programozás fog tanítani, és sokkal nehezebb problémákat is könnyebben meg tudsz oldani. Mondjuk gimi utolsó 2 évében már C és C++ nyelven toltam. Ne érts félre, nem baszogatásból írom, hanem hogy alátámasszam az egyetemmel kapcsolatos kijelentésemet.
Member
Gold: 1.00
Nov 19 2013 02:06pm
Quote (Jason89 @ 19 Nov 2013 20:55)
Hova jársz egyetemre? Lehet, hogy le volt már valahova írva, de így egyszerűbb. :)

No offense: Az én tapasztalatom (ELTE-IK) az, hogy az egyetemen nem tudnak megtanítani programozni, mert ahhoz az kellene, hogy valaki napi 8 órát ott üljön melletted, és elmondja azokat, amire magadtól (vagy internettel) is rájönnél -- persze kínszenvedés árán. Bevallom, én is kínszenvedések árán jöttem rá rengeteg dologra, mert anno nekem nem volt internetem otthon, és kéthetente-havonta egyszer tudtam valamennyire hozzáértővel beszélni 1 órát. Szóval ha haladni akartam a programommal (hobbi program), akkor le kellett ülni, és megírni. Nem félkész programokat alakítottam át, hanem fogtam a Turbo Pascal 6 könyvet, és olvasgattam, próbálgattam. Ha eleget szenvedtél, akkor már a programozás fog tanítani, és sokkal nehezebb problémákat is könnyebben meg tudsz oldani. Mondjuk gimi utolsó 2 évében már C és C++ nyelven toltam. Ne érts félre, nem baszogatásból írom, hanem hogy alátámasszam az egyetemmel kapcsolatos kijelentésemet.

Nálunk ebben a félévben már önálló projekteket várnak el, olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket nem tanítanak meg (akinek volt egyezése a tananyag és a projektje között, azokat a tananyagrészeket átrakták a köv félévre lol ^^). Ha kérdésed van a projektedhez tartozó dolgokról, akkor annyi a válasz, hogy "mérnök vagy, megoldod". Gyakorlatilag az a lényege az egésznek, hogy önállóan kell megoldanod mindent, felkészít a való életre. Azért, amikor szívok egy problémán napokat, akkor szidom őket, de az a nagy helyzet, hogy csak így lehet valamit igazán jól megtanulni és így lehet fejlődni. Szóval nálunk ez a dolog szánt szándékkal intézményesítve van. (vagy csak ezt mondják, mert lusta balfaszok)

Mondjuk sokszor felbasz, hogy amit meg akarnak tanítani azt sem tanítják meg, de ott legalább lehet kérdezni. Meg azokban segítenek.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 19 2013 02:06pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 19 2013 02:42pm
Quote (Jason89 @ 19 Nov 2013 21:55)

elte-n is csak az megy, hogy igenytelen osszeollozott feladatokra mar 4-est adnak, igy nem fog senki megtanulni

emlekszem 2. felevben mobile c# oran csinaltam faltoro jatekot (winphone, xna), tanar ott helyben mondta hogy ha nem elso eves lennek, lenne munka

kb ennyi valami "rendkivulit" alkotni, az volt az elso windows runtimeos (metro) appom, es 3 napot szantam ra...

es nem magamat fenyezem, hanem mindenki mas hozzaallasa 0
pedig ez nem is mernok bizbasz hanem egy dolgunk van, programozni
elejen meg azt hittem hogy csak azert mert nem foglalkoztak vele, es erre telik, ami tokre rendben van, de igy utolso evre latszik hogy nem ez a helyzet

This post was edited by Anarkin on Nov 19 2013 02:53pm
Member
Gold: 5,390.00
Nov 19 2013 03:08pm
Quote (Jason89 @ Nov 19 2013 08:55pm)

bme mechatronika

tudom hogy magamtól kéne rájönnöm mindenre, de most nincs ilyesmire idő, péntekig le kéne adnom ezt a szart, ahogy én elindultam az teljesen máshogy néz ki mint anarkiné, és jóval bonyolultabb is, és abból amit ti írtok nem igazán értek semmit, így magamtól meg nem tudom folytatni.
ráadásul elkezdtem a közgázt is, így még távolabb kerülök az egésztől, szóval majd ha lesz pár nyugodt hetem, és kell valami bonyolultabb hobbiprogram akkor szépen lassan megtanulok mindent, eddig csak egyszerűbb programokat írtam magamnak, és azok a jelenlegi tudásommal is mentek.
Member
Gold: 289.00
Nov 19 2013 04:11pm
Quote (Anarkin @ 19 Nov 2013 21:42)
elte-n is csak az megy, hogy igenytelen osszeollozott feladatokra mar 4-est adnak, igy nem fog senki megtanulni

emlekszem 2. felevben mobile c# oran csinaltam faltoro jatekot (winphone, xna), tanar ott helyben mondta hogy ha nem elso eves lennek, lenne munka

kb ennyi valami "rendkivulit" alkotni, az volt az elso windows runtimeos (metro) appom, es 3 napot szantam ra...

es nem magamat fenyezem, hanem mindenki mas hozzaallasa 0
pedig ez nem is mernok bizbasz hanem egy dolgunk van, programozni
elejen meg azt hittem hogy csak azert mert nem foglalkoztak vele, es erre telik, ami tokre rendben van, de igy utolso evre latszik hogy nem ez a helyzet

Pont ezért mentem el második félév után dolgozni, hogy ne csak az übergáz beadandókat csináljam, hanem valami értelmeset is.
Egyébként igazad van, a legtöbb ember hozzáállása igen gyalázatos, és csak az tud vigasztalni, hogy nem is lesz belőlük semmi. Viszont az én diplomám értékét is csökkenti, ha a gyökerek is diplomát kapnak.
Pontosan milyen képzésre jársz? A végén még összefutunk a záróvizsgádon. :P

Quote (jarabekg @ 19 Nov 2013 22:08)
bme mechatronika

tudom hogy magamtól kéne rájönnöm mindenre, de most nincs ilyesmire idő, péntekig le kéne adnom ezt a szart, ahogy én elindultam az teljesen máshogy néz ki mint anarkiné, és jóval bonyolultabb is, és abból amit ti írtok nem igazán értek semmit, így magamtól meg nem tudom folytatni.
ráadásul elkezdtem a közgázt is, így még távolabb kerülök az egésztől, szóval majd ha lesz pár nyugodt hetem, és kell valami bonyolultabb hobbiprogram akkor szépen lassan megtanulok mindent, eddig csak egyszerűbb programokat írtam magamnak, és azok a jelenlegi tudásommal is mentek.

BME nem arról híres, hogy megtanít programozni. :D
Láttam én már "igazi" BME-s forráskódot. Olyan "mentsetek ki innen" szintűt. Persze az az átlag volt, nem a normális.
Member
Gold: 133.37
Nov 20 2013 01:28pm
Két napja nem tudok neten vásárolni. Nmagról szeretnék, de megáll 'Finding peers' fázisnál. Pedig nmag van. Mi a here lehet?

This post was edited by HunIndex on Nov 20 2013 01:28pm
Member
Gold: 2,650.01
Nov 20 2013 03:58pm
TL;DR

Haver egy bizonyos weboldalra csak az otthoni fix IP címéről tud belépni, ezért VPN kapcsolattal próbálkoztunk.

Cisco RV110W router, működik a PPTP kapcsolat. Whatismyip a fix ip-t látja...
Winxp/7/8/8.1 - 40-50 próbálkozásból háromszor engedett be az olda, amíg mac 10.9, ubuntu 13.10 debian6-ról mindig.

Kérdés, miért failkodik a winfos?

This post was edited by Akizk on Nov 20 2013 03:58pm
Member
Gold: 22.99
Nov 21 2013 11:53am
Quote (HunIndex @ 20 Nov 2013 21:28)
Két napja nem tudok neten vásárolni. Nmagról szeretnék, de megáll 'Finding peers' fázisnál. Pedig nmag van. Mi a here lehet?

próbálkozz régebbi vagy újabb klienssel.
Go Back To Magyar Topic List
Prev18348358368378381214Next
Add Reply New Topic New Poll