d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev18338348358368371214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 289.00
Nov 18 2013 04:35pm
Quote (Anarkin @ 18 Nov 2013 23:17)
ezek már nincsenek ott az utolsó postomban, ahogy bepötyögtem olyan célzattal hogy le is akarom fordítani, kiszúrtam ^^ az a tömb is csak debuggolásra kellett (meg amúgy is hajnalban csináltam excuses.txt)

de a kritika mindig jól jön, mi a neved? csak nappalin tartasz gyakot vagy estin is? miből?

a GetBitValue viszont naice, már az én verziómnál is úgy éreztem hogy súrolom az emberi elme határait, de te még rátettél egy 5%-ot :D csak viccelek

//e de amúgy az az egy ? : amit bent hagytam kell is oda, mert 0-ra vizsgál, 1-re nem tudna

3 embernek nem kell megprokramozás topic

meg amúgy is mindenki ott iratná a háziját :D

Gyakot tartani? Honnan veszed? -- Általában nappali, de nem szükségszerű. C és C++ a fő profilom. A cé sarpot meg a javat nem nagyon komálom.

A #8331-ben kell, de az elsőben (amire válaszoltam) nem kell. Btw, bitmagic-ben elég jó szoktam lenni. :P

Amugy nem íratná mindenki ott a háziját. Lehet, hogy kitennék, de csak huf, eur vagy usd ellenében csinálnánk meg. :P :evil: Egy idő után el menne a kedvük tőle.

This post was edited by Jason89 on Nov 18 2013 04:37pm
Member
Gold: 1,630.69
Nov 18 2013 04:38pm
Megkerdeztem tanart biztos nem hasznalhatok-e javascriptet, azt mondta hasznalhatok, de szerinte hülyeseg mert akarmit csinalok 5 sec alatt felhekkeli. Tenyleg ennyire gazos a biztonsag a javascriptben? Eleg gyakran latok oldalakat ahol meg a login is azzal van megcsinalva.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 18 2013 04:55pm
Quote (Jason89 @ 19 Nov 2013 00:35)
Gyakot tartani? Honnan veszed? -- Általában nappali, de nem szükségszerű. C és C++ a fő profilom. A cé sarpot meg a javat nem nagyon komálom.

A #8331-ben kell, de az elsőben (amire válaszoltam) nem kell. Btw, bitmagic-ben elég jó szoktam lenni. :P

Amugy nem íratná mindenki ott a háziját. Lehet, hogy kitennék, de csak huf, eur vagy usd ellenében csinálnánk meg. :P :evil: Egy idő után el menne a kedvük tőle.

úgy emlékszem egyszer postoltad a tdkdat és akkor felmerült a gyakos dolog, csak sose kérdeztem rá

mert újabban (így 5. féléves tárgyakra) estire is beszivárogtak gyak órákra az ilyen korunkbeliek és gondoltam rákérdezek

Quote (Karan2_Returned @ 19 Nov 2013 00:38)
Megkerdeztem tanart biztos nem hasznalhatok-e javascriptet, azt mondta hasznalhatok, de szerinte hülyeseg mert akarmit csinalok 5 sec alatt felhekkeli. Tenyleg ennyire gazos a biztonsag a javascriptben? Eleg gyakran latok oldalakat ahol meg a login is azzal van megcsinalva.

hát olyat ritkán látsz :D

javascript elsődleges dolga eddig az volt hogy a szerver lepasszolja a statikus infókat, és utána (pl) azt kiegészítse ajax dolgokkal, a kliensen pakolgasson dolgokat, draganddrop etc csilivili kényelmi dolgok, XMLHttpRequest, ...
ezek nem igényelnek "titkos logikát"

mostanában csomó minden ebben íródik, pl windows 8 "modern dolgokat" is lehet írni minden félében, C++, C#, JavaScript (konkrétan a windows 8.1 újraírt Zene appja az javascript, és az életben nem mondanád meg róla)
de ezek mögött is áll valami, nem a javascript irogat az adatbázisba közvetlenül hanem valami protocol réteg húzódik meg a szerveren, itt csak azok a dolgok munkálkodnak amik "opensource" ha úgy nézzük

login is addig a javascript dolga amíg átpasszolja a szervernek az infókat (pl asp.net-ben WebMethod attribute-al meg lehet ilyeneket jelölni codebehind, és meghívni azokat javascriptből)

--
tehát ha megnézed én pl csomó beadandót abban írtam, két okból: nem akartam exe-ket pakolgatni, és jó volt betanulni azt is kicsit
ilyeneket mint pl tömörítések, gráfalgoritmusok, etc
http://1.ii.gl/mdr2ZE.png
http://1.ii.gl/hOKO0o.png
ilyen kis fundolgokra jó, és a kódot is láthatja aki akarja

de amikor az a feladat progtechből hogy adatbázisok meg etc, olyat esélytelen hogy megcsinálj csak a kliensen
csak akkor ha a szerveren fut egy nodejs mondjuk, ami javascript és webszerverként használod
és a kliens oldalra is írsz valamit, ami a böngészőben fut
érted.. kicsit tisztázd a dolgokat először :P
Member
Nov 18 2013 05:32pm
Quote (Anarkin @ Nov 18 2013 11:55pm)
úgy emlékszem egyszer postoltad a tdkdat és akkor felmerült a gyakos dolog, csak sose kérdeztem rá

mert újabban (így 5. féléves tárgyakra) estire is beszivárogtak gyak órákra az ilyen korunkbeliek és gondoltam rákérdezek

javascript elsődleges dolga eddig az volt hogy a szerver lepasszolja a statikus infókat, és utána (pl) azt kiegészítse ajax dolgokkal, a kliensen pakolgasson dolgokat, draganddrop etc csilivili kényelmi dolgok, XMLHttpRequest, ...

mostanában csomó minden ebben íródik, pl windows 8 "modern dolgokat" is lehet írni minden félében, C++, C#, JavaScript (konkrétan a windows 8.1 újraírt Zene appja az javascript, és az életben nem mondanád meg róla)
de ezek mögött is áll valami, nem a javascript irogat az adatbázisba közvetlenül hanem valami protocol réteg húzódik meg a szerveren, itt csak azok a dolgok munkálkodnak amik "opensource" ha úgy nézzük

login is addig a javascript dolga amíg átpasszolja a szervernek az infókat (pl asp.net-ben WebMethod attribute-al meg lehet ilyeneket jelölni codebehind, és meghívni azokat javascriptből)

--
tehát ha megnézed én pl csomó beadandót abban írtam, két okból: nem akartam exe-ket pakolgatni, és jó volt betanulni azt is kicsit

de amikor az a feladat progtechből hogy adatbázisok meg etc, olyat esélytelen hogy megcsinálj csak a kliensen
csak akkor ha a szerveren fut egy nodejs mondjuk, ami javascript és webszerverként használod

Nem akarom leforditani meg bepötyögni az egesz feladatot mivel van vagy 20 A4-es oldal, de diohejban annyi hogy csinalok egy oldalt ahova lehet regisztralni meg be lehet jelentkezni, es minden felhasznalo tud sajat flash cardokat meg paklikat kesziteni (nincs konkretan leirva de abbol indulok ki hogy egy kartya mindket oldalra csak szöveg kerülhet) es utana tudja a paklikat nezegetni.

Ezen felül statisztikakat is kell csinalni, meg ha az admin belep akkor az oldalon belül tudja modositani meg törölni a felhasznalokat. Ezen kivül minden hiba amit talal a tanar levonast ad, peldaul ha nincsenek encryptelve a jelszavak az adatbazisban, vagy több felhasznalo tud regisztralni ugyan azzal a nevvel.

Ezek közül van ertelme valamihez javascriptet hasznalnom?
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 18 2013 05:34pm
Quote (Karan2_Returned @ 19 Nov 2013 01:32)
Nem akarom leforditani meg bepötyögni az egesz feladatot mivel van vagy 20 A4-es oldal, de diohejban annyi hogy csinalok egy oldalt ahova lehet regisztralni meg be lehet jelentkezni, es minden felhasznalo tud sajat flash cardokat meg paklikat kesziteni (nincs konkretan leirva de abbol indulok ki hogy egy kartya mindket oldalra csak szöveg kerülhet) es utana tudja a paklikat nezegetni.

Ezen felül statisztikakat is kell csinalni, meg ha az admin belep akkor az oldalon belül tudja modositani meg törölni a felhasznalokat. Ezen kivül minden hiba amit talal a tanar levonast ad, peldaul ha nincsenek encryptelve a jelszavak az adatbazisban, vagy több felhasznalo tud regisztralni ugyan azzal a nevvel.

Ezek közül van ertelme valamihez javascriptet hasznalnom?

van, ahhoz hogy a bejelentkezés ablakon amikor entert nyomsz akkor megnyomja a javascript a login gombot, és belépjen :rofl:
Member
Gold: 15.00
Nov 18 2013 06:28pm
Quote (Anarkin @ Nov 18 2013 11:34pm)
van, ahhoz hogy a bejelentkezés ablakon amikor entert nyomsz akkor megnyomja a javascript a login gombot, és belépjen :rofl:

szerintem ez pont hülyeség amt mondtál, a form lekezeli a submitot enterre a normális böngészőkben.

de egyébként igazad van, szal leírom én is, a javascripten nincs mit meghekkelnie a tanárodnak, nem arra van, hogy biztonságkritikus dolgok történjenek itt. igazán remek szakember lehet, ha ez volt a válasza

This post was edited by kuzdithom on Nov 18 2013 06:28pm
Member
Nov 18 2013 11:10pm
Quote (kuzdithom @ Nov 19 2013 01:28am)
szerintem ez pont hülyeség amt mondtál, a form lekezeli a submitot enterre a normális böngészőkben.

de egyébként igazad van, szal leírom én is, a javascripten nincs mit meghekkelnie a tanárodnak, nem arra van, hogy biztonságkritikus dolgok történjenek itt. igazán remek szakember lehet, ha ez volt a válasza

2 eve tanit, eddig szo szerint semmit nem magyarazott el nekünk. Mindent magunktol kell megtanulni es megoldani, neha mond par dolgot hogy mit erdemes szerinte megnezni.
Member
Gold: 289.00
Nov 18 2013 11:45pm
Quote (Anarkin @ 18 Nov 2013 23:55)

--

Ja tényleg, akkor mondtam. :) Estis órát ritkán kapok. Miért, érdekel?

Others: Javascript: ez egy kliensoldali eszköz, titkos logikát hûlye, aki belerak. Az a server dolga.
Member
Gold: 5,390.00
Nov 19 2013 04:08am
Quote (Anarkin @ Nov 18 2013 02:03am)
jó nem 5 perc hanem 30 :D

tess mr jara
működő app egy az egyben, azért nem kód hogy ne lehessen beadni úgy ahogy van, legalább a controlokat létre kell hozni meg begépelni

ez úgy működik hogy a végén ő fogja elvenni az utolsót (mindig tud lépni, és mindig övé az utolsó)
emberi lépés után felvillan 0.2 mp-re hogy a gép "gondolkozik", lassabb jobb lenne ofc, csak debuggolásnál nem volt nyerő

igazából semmit nem csináltam csak finomhangoltam azokat amiket már postoltam, ofc volt pár indexelésnél csúszás

hibák persze vannak, gondolom túl lehet indexelni az első textbox-al, meg 4 helyiérték fölött (16-nál nagyobb számoknál) nem fogja szeretni a NimSumIsNull a dolgokat

/ ha kell az app is akkor odaadom .zip-ben de akkor már tényleg jössz egy sörrel!

http://ws-dev.net/_public/a/d/asd2.png

nem bírok rájönni arra, hogy mit kéne benne átírni, hogy mindig hagyjon egyet az enbernek, és ne ő vegye el az utolsót

anarkin pls halp :c
Member
Gold: 5,390.00
Nov 19 2013 06:34am
Quote (jarabekg @ Nov 19 2013 11:08am)
nem bírok rájönni arra, hogy mit kéne benne átírni, hogy mindig hagyjon egyet az enbernek, és ne ő vegye el az utolsót

anarkin pls halp :c

fogsz tudni segíteni nekem? vagy próbálkozzak magamtól ? :(
Go Back To Magyar Topic List
Prev18338348358368371214Next
Add Reply New Topic New Poll