d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev18278288298308311214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Nov 12 2013 03:07pm
Quote (Anarkin @ Nov 12 2013 07:31pm)
wat, php opció, de nem lehet javascripthez nyúlni ?

nem tűnik "legitnek"

ha nem használhatsz javascriptet, az tényleg elég fapados cucc lesz.
jsp-vel nem foglalkoztam soha, megmondom őszintén, hogy utálom a javát. phpban fél nap alatt összedobsz szerintem egy ilyet

This post was edited by kuzdithom on Nov 12 2013 03:07pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 12 2013 04:29pm
Quote (kuzdithom @ 12 Nov 2013 23:07)
ha nem használhatsz javascriptet, az tényleg elég fapados cucc lesz.
jsp-vel nem foglalkoztam soha, megmondom őszintén, hogy utálom a javát. phpban fél nap alatt összedobsz szerintem egy ilyet

mi a baj javaval amúgy, C#/Java a legjobb dolog ami a világgal történhet szerintem

nem úgy mint egy php, ami ilyen 70-es évek feeling
Member
Nov 12 2013 04:43pm
Quote (Anarkin @ Nov 12 2013 10:29pm)
mi a baj javaval amúgy, C#/Java a legjobb dolog ami a világgal történhet szerintem

nem úgy mint egy php, ami ilyen 70-es évek feeling

c#-al nincs bajom. php meg másra van mint a java, nem hasonlítanám össze
Member
Nov 12 2013 04:54pm
Quote (kuzdithom @ 13 Nov 2013 00:43)
c#-al nincs bajom. php meg másra van mint a java, nem hasonlítanám össze

ezek a cuccok visszavezetve mind ugyanazt csinálják (asp, php, jsp, cgi xD), szerintem simán össze lehet hasonlítani

asp is ugyanolyan mint a php, csak mögötte .net van nem pedig kósza libek, és egy másik nyelv
de azt is be lehet lőni ilyen sessionless-re, ráadásul a markup is használható egy az egyben szinte (még van is olyan mód phpiniben hogy aspmarkup=on vagy mi)

persze megvannak a különbségek, de azok nem abból erednek hogy másra van

inkább azt mondjátok meg hogy miért kell pure C-ben puttyon láma programokat írnom beadandó címszó alatt

This post was edited by Anarkin on Nov 12 2013 04:56pm
Member
Nov 12 2013 05:03pm
Quote (Anarkin @ Nov 12 2013 10:54pm)
ezek a cuccok visszavezetve mind ugyanazt csinálják (asp, php, jsp, cgi xD), szerintem simán össze lehet hasonlítani

asp is ugyanolyan mint a php, csak mögötte .net van nem pedig kósza libek, és egy másik nyelv
de azt is be lehet lőni ilyen sessionless-re, ráadásul a markup is használható egy az egyben szinte (még van is olyan mód phpiniben hogy aspmarkup=on vagy mi)

persze megvannak a különbségek, de azok nem abból erednek hogy másra van

inkább azt mondjátok meg hogy miért kell pure C-ben puttyon láma programokat írnom beadandó címszó alatt

én dolgoztam többet c# és php vonalon, és nem zárkózom el egyiktől sem. szerintem kisebb szabású projectre a php jóval kényelmesebb egy aspnél. a költségekről nem is beszélve
puttyos c szar nekem is volt, sőt! volt hogy egy házibeandórendszerbe kellett feltölteni, ami outputot vizsgált. és ha szarul írták meg, akkor etted a kefét két napig, hogy mi a francért nem fogadják el

This post was edited by kuzdithom on Nov 12 2013 05:04pm
Member
Nov 12 2013 05:11pm
Quote (kuzdithom @ 13 Nov 2013 01:03)
én dolgoztam többet c# és php vonalon, és nem zárkózom el egyiktől sem. szerintem kisebb szabású projectre a php jóval kényelmesebb egy aspnél. a költségekről nem is beszélve
puttyos c szar nekem is volt, sőt! volt hogy egy házibeandórendszerbe kellett feltölteni, ami outputot vizsgált. és ha szarul írták meg, akkor etted a kefét két napig, hogy mi a francért nem fogadják el

ízések és pofonok gondolom
költségek? max egy windowsos szerver, de azon kívül nincs imo extra költség
és sokkal jobb a nyelv, egy normális rendszerhez ilyenkor általában valami backendet is fejlesztenek "normális" nyelven, így meg simán lehet ott helyben egy c#ban akár

//
amúgy én utálom a webet szóval nem akarok kiállni egyik mellett se különösebben

pure javascriptet szeretem, de azt is csak abból a szempontból hogy újabban minden beadandót abban írok (amit lehet) és elég egy linket elküldeni
//

nekünk vizsga volt olyan
megírtam pikk pakk, feltöltés, klasszikus mycomputer ablak, ott volt egy mappa hasonló szerkezettel (codeblocks talán, de meg se fordult a fejemben hogy hogyan találta ki az eltérési utat, csak a kiterjesztést néztem hogy .xyproj), feltöltöm, kiírja kettes
mondom wat, 100% 5-ös, ez kizárt
kiderült hogy az előző vizsgázó cuccát töltöttem fel 3x :D de azért 20 percig debuggoltam a - tényleg 5-ös - progimat : DD

This post was edited by Anarkin on Nov 12 2013 05:13pm
Member
Nov 12 2013 05:15pm
Quote (Anarkin @ Nov 12 2013 11:11pm)
ízések és pofonok gondolom
költségek? max egy windowsos szerver, de azon kívül nincs imo extra költség
és sokkal jobb a nyelv, egy normális rendszerhez ilyenkor általában valami backendet is fejlesztenek "normális" nyelven, így meg simán lehet ott helyben egy c#ban akár

nekünk vizsga volt olyan
megírtam pikk pakk, feltöltés, klasszikus mycomputer ablak, ott volt egy mappa hasonló szerkezettel (codeblocks talán, de meg se fordult a fejemben hogy hogyan találta ki az eltérési utat, csak a kiterjesztést néztem hogy .xyproj), feltöltöm, kiírja kettes
mondom wat, 100% 5-ös, ez kizárt
kiderült hogy az előző vizsgázó cuccát töltöttem fel 3x :D de azért 20 percig debuggoltam a - tényleg 5-ös - progimat : DD

"max egy windowsos szerver" ezzel már 10szer felélőttél egy apachenak
persze őszintén szólva én is jobban szeretem a .NET-et és az erős típusosságot

This post was edited by kuzdithom on Nov 12 2013 05:17pm
Member
Gold: 0.00
Nov 12 2013 05:21pm
Quote (kuzdithom @ Nov 12 2013 04:20pm)
kérlek ignoráld, akkor hátha elmegy
mi lett a lolos csodával, amit elkezdtél fejleszteni?

erre nemrég találtam rá, te úgyis javaban mozogsz, ha jól tudom, szóval kényelmes is lesz, de egyébként nem az a lényege:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLF206E906175C7E07

design patternek, remekül magyaráz, rövid lényegretörő, reggeli közben nézhető videók. ajánlom

a javában mozgásom kimerül annyiban, hogy az volt az első progos tárgy amin elcsúsztam :D
mondjuk nem azért, mert nem ment, csak szar volt a beadandó feladat és nem foglalkoztam vele
feliratkoztam a chanelre, ha lesz időm belenézek, ty!

btw, pythonból akarok kurva nagy király lenni, mert : több indok
ehhez kéne nekem egy ezekhez a videókhoz hasonló videó, leírás, akármi, ami lényegre törő és gyors
+ kéne egy kibaszott részletes is, ami teljes mélységig belemegy az egyes dolgokba, hogy ténylegesen tudjam mi történik, ha meg akarom nézni
valaki?
Member
Nov 12 2013 05:24pm
Quote (xGurke @ Nov 12 2013 11:21pm)
a javában mozgásom kimerül annyiban, hogy az volt az első progos tárgy amin elcsúsztam :D
mondjuk nem azért, mert nem ment, csak szar volt a beadandó feladat és nem foglalkoztam vele
feliratkoztam a chanelre, ha lesz időm belenézek, ty!

btw, pythonból akarok kurva nagy király lenni, mert : több indok
ehhez kéne nekem egy ezekhez a videókhoz hasonló videó, leírás, akármi, ami lényegre törő és gyors
+ kéne egy kibaszott részletes is, ami teljes mélységig belemegy az egyes dolgokba, hogy ténylegesen tudjam mi történik, ha meg akarom nézni
valaki?

videot nem tudok fejből, pythonnal csak iskolában foglalkoztam, de itt találsz néhány könyvet: http://resrc.io/list/10/list-of-free-programming-books/#python

meg van ilyen "játékos" magyarázós, gyakorlat orientált cucc, ami az alapokat letolja: http://www.codecademy.com/tracks/python

This post was edited by kuzdithom on Nov 12 2013 05:25pm
Member
Gold: 0.00
Nov 12 2013 05:26pm
Quote (kuzdithom @ Nov 12 2013 11:24pm)
videot nem tudok fejből, pythonnal csak iskolában foglalkoztam, de itt találsz néhány könyvet: http://resrc.io/list/10/list-of-free-programming-books/#python

meg van ilyen "játékos" magyarázós, gyakorlat orientált cucc, ami az alapokat letolja: http://www.codecademy.com/tracks/python

cool, ty

btw vélemények a nyelvről, akármi?

This post was edited by xGurke on Nov 12 2013 05:26pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev18278288298308311214Next
Add Reply New Topic New Poll