Quote (tevetava @ 30 Sep 2013 16:57)
mostanában elkezdett megint baszakodni a gépem
midnen rendben működött, aztán mikor estére kikapcsoltam a gépet, egy idő után így elkezdett bootolni, bootolt 3 másodpercig, leállt, majd újra elkezdett bootolni. kikapcsoltam a tápon az áramellátást, és akkor ok. aztán megint be, és megint el kezdett bootolni. egyik bootolásnál hosszan nyomtam a power gombot hogy lelőjen, és csak utána tudtam normálisan bekapcsolni a gépet, de ezek után ment. aztán ez is elbaszódott, és van, hogy bekapcsolás után 1-3x random leáll, minden figyelmeztetés nélkül. mostanában azt kezdte el csinálni, hogy szépen elkezdi shutdownolni a gépet (mindent bezár szépen, kiírja, hogy leállás kényszerítése meg minden faszom).
mi lehet a gond? túlmelegedés? hardware/software probléma?
PC, 2,5 éves, kb 1 éve volt benne táp cserélve
Ha hideg indításnál is csinálja, már az OS betöltése előtt, akkor a következő problémák kilőve:
-driver
-melegedés
-sw hiba
Ez egészen biztosan HW probléma és egészen biztosan nem melegedés.
Táp, HDD, RAM ami szóba jöhet. (esetleg ritkán alaplap, ha valami kondi vagy valami elpukkant)
Ha a win lereagálja és leállítás kényszerítése zajlik, akkor el kéne olvasni, hogy mit ír bele az eseménynaplóba. Egy ilyennek biztosan van nyoma.
-Első körben ki kéne húzni a csatlakozókat a gépben és visszadugni, kártyákat megigazítani a helyükön ilyenek.
-Második körben stressz tesztnek kellene alávetni. A táp teszthet nyomd fel a fogyasztást, pl valami proci+vga benchmarkot futtass egymás után többször is.
-Harmadik körben a hdd erre bármilyen program megfelel, hdd sentinel hasznos program
-Negyedik pedig a ram, ezeket a teszteket nem elég egyszer futtatni, általában úgy a jó, ha mondjuk 1 napig folyamatosan megy.
This post was edited by CyberPunk666 on Sep 30 2013 09:05am