d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev17627637647657661214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jun 14 2013 02:08pm
Quote (Senee @ 14 Jun 2013 22:02)
thx, akkor marad az amd konfiguráció
vagy még az lehet, hogy intel, azzal az 1gb gddr5 vgaval és akkor 1 honapig hasznalom, köv fizetésböl meg 7870-et veszek és a 1gbset meg eladom :XD
mert később meg nehéz lenne intelre váltani mert alaplapcsere meg minden :S

csináltam egy ilyet, ez még pont beleférne pénz ügyileg és egész tetszik is

http://1.ii.gl/ggA92p.png

mai gépeket amennyi időnként megéri lecserélni, úgyis alaplapcsere fog kelleni, mert új foglalat jön.

Játékgépben minek váltanál később intelre?

Ez a gép sokkal normálisabb.

Azt a VGA-t max féláron tudnád eladni, inkább várj egy hónapot, ha ennyire bele vagy buzulva az intelbe.
Member
Gold: 0.00
Jun 14 2013 02:11pm
Quote (Senee @ 14 Jun 2013 22:02)
thx, akkor marad az amd konfiguráció
vagy még az lehet, hogy intel, azzal az 1gb gddr5 vgaval és akkor 1 honapig hasznalom, köv fizetésböl meg 7870-et veszek és a 1gbset meg eladom :XD
mert később meg nehéz lenne intelre váltani mert alaplapcsere meg minden :S

csináltam egy ilyet, ez még pont beleférne pénz ügyileg és egész tetszik is

http://1.ii.gl/ggA92p.png

Hidd el, tökéletesen elég lesz ez a gép is. Enyém kb egy az egyben ugyan ez, annyi hogy nekem még az előző generációs 6950es van (többet fogyaszt, de teljesítményre kb ugyanaz).
Member
Gold: 343.00
Jun 14 2013 02:34pm
Quote (CyberPunk666 @ Jun 14 2013 08:08pm)
mai gépeket amennyi időnként megéri lecserélni, úgyis alaplapcsere fog kelleni, mert új foglalat jön.

Játékgépben minek váltanál később intelre?

Ez a gép sokkal normálisabb.

Azt a VGA-t max féláron tudnád eladni, inkább várj egy hónapot, ha ennyire bele vagy buzulva az intelbe.

Quote (fahrii @ Jun 14 2013 08:11pm)
Hidd el, tökéletesen elég lesz ez a gép is. Enyém kb egy az egyben ugyan ez, annyi hogy nekem még az előző generációs 6950es van (többet fogyaszt, de teljesítményre kb ugyanaz).

oks, akkor marad ez az összeállítás
remélem kicsit esik az ára addigra (augusztus 15) a videókártyának :XD
inb4 feljebb megy
Member
Gold: 133.37
Jun 17 2013 06:00am
Hát a problémám egyszerűen a HW-ből adódik. (RasPI torrentezés)
Utána olvasgattam, hogy mi a picsáért ilyen lassú, és milyen megoldások lehetnének. Alapvetően mindenkinél jelentkezik a hiba. Régebbi hozzászólások nem csak fagyásokról, laggolásról, és lassú letöltésről szólnak, hanem konkrétan ,,kernel panic"-ről etc.
Ami kiderült, hogy valszeg az a probléma, hogy az USB és Ethernet egy buszon van, és ebből adódóan, az ezen való osztozkodás lelassítja a dolgot. Szerencsére azonban (tök véletlen) a külső HDD-m olyan házba van, amin van Ethernet, így hálóra tudom kötni, és azt találtam ki, hogy helyi hálóra ráteszem, és hozzácsatlakozok a RasPIval, majd oda töltök le. Sikerült is rámountolnom, configoltam az rtorrentet, hogy oda töltsön, de még rosszabb mint volt. Már nem csak letöltésnél akad, hanem hashingnél is (azaz mikor ellenőrzi, hogy hol jár a letöltött állomány, mennyi van már letöltve). Ez USB-n keresztül nem okozott még neki problémát. még letöltést nem indítottam így rajta, majd megpróbálom, de sok jóra nem számítok. Egyszerűen fizikájából adódóan halott a dolog.
Member
Gold: 1.00
Jun 17 2013 06:13am
Quote (HunIndex @ 17 Jun 2013 14:00)
Hát a problémám egyszerűen a HW-ből adódik. (RasPI torrentezés)
Utána olvasgattam, hogy mi a picsáért ilyen lassú, és milyen megoldások lehetnének. Alapvetően mindenkinél jelentkezik a hiba. Régebbi hozzászólások nem csak fagyásokról, laggolásról, és lassú letöltésről szólnak, hanem konkrétan ,,kernel panic"-ről etc.
Ami kiderült, hogy valszeg az a probléma, hogy az USB és Ethernet egy buszon van, és ebből adódóan, az ezen való osztozkodás lelassítja a dolgot. Szerencsére azonban (tök véletlen) a külső HDD-m olyan házba van, amin van Ethernet, így hálóra tudom kötni, és azt találtam ki, hogy helyi hálóra ráteszem, és hozzácsatlakozok a RasPIval, majd oda töltök le. Sikerült is rámountolnom, configoltam az rtorrentet, hogy oda töltsön, de még rosszabb mint volt. Már nem csak letöltésnél akad, hanem hashingnél is (azaz mikor ellenőrzi, hogy hol jár a letöltött állomány, mennyi van már letöltve). Ez USB-n keresztül nem okozott még neki problémát. még letöltést nem indítottam így rajta, majd megpróbálom, de sok jóra nem számítok. Egyszerűen fizikájából adódóan halott a dolog.

A raspi egy szar.

Amúgy ha a hdd nem támogatja a torrentet és a kliens a raspi-n van, akkor ugyanúgy át kell mennie mindennek a raspi-n, csak éppen az usb lesz terheltebb.

Amondó vagyok, hogy keress egy normális uC-t, amire tudsz tenni valamilyen linuxot, amire van torrentkliens, és ami hiányzik, azt írd meg magad. Abból legalább tanulsz is.

Esetleg még fejleszthetsz is hozzá panelt.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 17 2013 06:13am
Member
Gold: 133.37
Jun 17 2013 06:20am
Quote (CyberPunk666 @ 17 Jun 2013 13:13)
A raspi egy szar.

Amúgy ha a hdd nem támogatja a torrentet és a kliens a raspi-n van, akkor ugyanúgy át kell mennie mindennek a raspi-n, csak éppen az usb lesz terheltebb.

Amondó vagyok, hogy keress egy normális uC-t, amire tudsz tenni valamilyen linuxot, amire van torrentkliens, és ami hiányzik, azt írd meg magad. Abból legalább tanulsz is.

Esetleg még fejleszthetsz is hozzá panelt.

Az világos, hogy a Raspi nem fog kimaradni, csak gondoltam, hogyha nem Etherenet-USB az útvonal hanem Ethernet-Ethernet akkor valamit gyorsíthatok. (voltak ilyen jellegű tapasztalatok, hogy NAS-ra gyorsabban dolgozott.)

A kiemelttől még távol állok.
Member
Gold: 24.00
Jun 18 2013 11:03pm
Sziasztok olyan problémám akadt hogy a gépem egyszer csak leállt azóta nem érzékeli a monitort.
Bekapcsolom de a monitor egyáltalán nem reagál rá semmit, megnéztem másik monitorral is és azzal sem jó. Meg igazítottam minden kábelt stb megnéztem nem húzodott-e ki valami de semmi...
Esetleg valami ötlet hogy mit tudnék még csinálni vele?
Member
Gold: 343.00
Jun 18 2013 11:06pm
Quote (Tommy_hun @ Jun 19 2013 05:03am)
Sziasztok olyan problémám akadt hogy a gépem egyszer csak leállt azóta nem érzékeli a monitort.
Bekapcsolom de a monitor egyáltalán nem reagál rá semmit, megnéztem másik monitorral is és azzal sem jó. Meg igazítottam minden kábelt stb megnéztem nem húzodott-e ki valami de semmi...
Esetleg valami ötlet hogy mit tudnék még csinálni vele?

nekem az segített, hogy szétszedtem a gépet és kifújtam belőle a port. srsly

amúgy ha nem a monitor akkor a videókártya a hibás. próbáld meg azt kicserélni
Member
Gold: 24.00
Jun 18 2013 11:12pm
Quote (Senee @ Jun 19 2013 05:06am)
nekem az segített, hogy szétszedtem a gépet és kifújtam belőle a port. srsly

amúgy ha nem a monitor akkor a videókártya a hibás. próbáld meg azt kicserélni

Sajnos nincs itthon másik videokártya, és ha már veszek akkor kicserélem az alaplapot,procit is mert elég régi minden , kb mennyibe fáj egy normálisann videokártya,proci,alaplap?

(majd szétszedem és megpróbálom hátha segít köszi a tanácsot)

This post was edited by Tommy_hun on Jun 18 2013 11:13pm
Member
Gold: 22,413.07
Jun 19 2013 01:16am
Quote (Tommy_hun @ Jun 19 2013 06:12am)
Sajnos nincs itthon másik videokártya, és ha már veszek akkor kicserélem az alaplapot,procit is mert elég régi minden , kb mennyibe fáj egy normálisann videokártya,proci,alaplap?

(majd szétszedem és megpróbálom hátha segít köszi a tanácsot)

videokártya kivesz, egy sima papírral kezdd el dörzsölni azt a gecit amit bedugsz az alaplapba, nagyon jól kitakaritja a mocskot belőle, többi alkatrészt csak nagyjából kiganézod, visszarakod, megnézed hogy működik-e

vga, cpu, alaplap: attól függ kinek mi a normális, de úgy számolj hogy a vga egymagában annyiba fog kerülni mint a proci és alaplap együttesen (40-20-20k, ennyiből már lehet egész jókat venni ha nem 100 fpssel akarsz crysis 3azni)
Go Back To Magyar Topic List
Prev17627637647657661214Next
Add Reply New Topic New Poll