Quote (HunIndex @ 17 Jun 2013 14:00)
Hát a problémám egyszerűen a HW-ből adódik. (RasPI torrentezés)
Utána olvasgattam, hogy mi a picsáért ilyen lassú, és milyen megoldások lehetnének. Alapvetően mindenkinél jelentkezik a hiba. Régebbi hozzászólások nem csak fagyásokról, laggolásról, és lassú letöltésről szólnak, hanem konkrétan ,,kernel panic"-ről etc.
Ami kiderült, hogy valszeg az a probléma, hogy az USB és Ethernet egy buszon van, és ebből adódóan, az ezen való osztozkodás lelassítja a dolgot. Szerencsére azonban (tök véletlen) a külső HDD-m olyan házba van, amin van Ethernet, így hálóra tudom kötni, és azt találtam ki, hogy helyi hálóra ráteszem, és hozzácsatlakozok a RasPIval, majd oda töltök le. Sikerült is rámountolnom, configoltam az rtorrentet, hogy oda töltsön, de még rosszabb mint volt. Már nem csak letöltésnél akad, hanem hashingnél is (azaz mikor ellenőrzi, hogy hol jár a letöltött állomány, mennyi van már letöltve). Ez USB-n keresztül nem okozott még neki problémát. még letöltést nem indítottam így rajta, majd megpróbálom, de sok jóra nem számítok. Egyszerűen fizikájából adódóan halott a dolog.
A raspi egy szar.
Amúgy ha a hdd nem támogatja a torrentet és a kliens a raspi-n van, akkor ugyanúgy át kell mennie mindennek a raspi-n, csak éppen az usb lesz terheltebb.
Amondó vagyok, hogy keress egy normális uC-t, amire tudsz tenni valamilyen linuxot, amire van torrentkliens, és ami hiányzik, azt írd meg magad. Abból legalább tanulsz is.
Esetleg még fejleszthetsz is hozzá panelt.
This post was edited by CyberPunk666 on Jun 17 2013 06:13am