Quote (lacketto @ Jun 6 2013 01:15am)
ez a processzor 20k körül volt, intel 40k körül van. ha nem 50...
ez az intel vs amd még mindig olyan képlékeny nekem, van ahol azt írják, hogy az intel cost efficient magasabb árkategóriában, mert minden arra van elsősorban optimalizálva, valahol azt olvasom hogy semmi különbség nincs a kettő között, ezért amdt kell venni mert az olcsóbb szal igazából dunno wattado nao..
a videókártyákhoz meg egy ideje abszolút nem értek, valahol 2008-9 tájékán elvesztettem a fonalat.
kicsit utána olvasgattam a dolgoknak, és a legtöbb amd procihoz még külön hűtőt kell venni, mert a gyári kuka etc, meg a 8 mag az igazából 4 kétszálas mag, stb
ahogy néztem, egy olyan amd proci ami felveszi Intel Core i5-3570K 3.4GHz LGA1155-tel a versenyt az ~40 k, emg hozzá 10 k ++ egy hűtő, ez meg nagyjából 50-60, tehát árban ugyan ott van a kettő majdnem, és franc se tudja melyik húzza tovább...
kártyából meg nvidiat terveztem venni, elolvastam pár összehasonlítást, meg hogy mit mihez ajánlanak, és úgy tűnik, hogy az én igényeimnek jobban megfelel egy nvidia kártya. Eddig egy ati kártyám és egy nvidia kártyám volt, amikor azt mondjuk ki sem tudtam használni kb, és sosem volt vele gond, míg a mostani ati kártyám néha már nagyon izzad, bár sokkal nagyobb feladatnak van kitéve, szóval a személyes tapasztalatom sajnos irreleváns.
(tápból úgy is valami jó minőségű izmosabb fajtát akarok, ezen ne múljon) Egyébként ezzel szemezek: MSI N650Ti TF 2GD5/OC BE - GTX650 Ti 2GB.
Szóval ezekhez kéne alaplap, ram meg hdd, dvd írót meg majd kiszedek az egyik régi nem használt otthoni desktop pcből.
E: ház is kell, de mindegy hogy milyen, majd bedugom az asztal alá
This post was edited by jarabekg on Jun 6 2013 03:04am