Quote (HunIndex @ May 25 2013 10:42am)
Köszi, majd ezeket kipróbálom. Csak közbe a dude alszik, azt nem is megy a gépe lol.
Amúgy két kérdés akkor a Raspival kapcsolatban. Egyik, hogy mondod hogy QoS-t érdemes beállítani. Nem elég, hogy a torrent kliensen adok egy max sebességet? Másik, hogy neked mennyi átlagban a letöltési sebességed? Mert ahogy néztem, ilyen 5-600 körül mozog, nagyon ritkán feltudott menni 1 Mbps-re. Az a gyanúm, hogy többet nem igen tudok kicsikarni, mert hogy amúgy se nagy teljesítményű a cucc. (laptopon 5-6 Mbps szokott lenni a sebesség azért kérdezem :D)
-torrent esetében nem is a nyilvánvaló sávszél korlát szokta szétbaszni a netete igazán, hanem hogy rengeteg szálon megy ez, és benyeli az összes csomagot, még akkor is ha nem tölt semmit kb. van ilyen beállítás hogy max hány kapcsolat legyen, azt húzzad le ilyen max 20 körülre globálisan (illetve tapasztald ki, hogy mi a legkisebb, amivel még általában jó sebességet érsz el)
-a QoS pedig mindenképp jó, mert az csakk akkor piszkálja meg a torrentet, ha kell másnak is a net
- szerintem tud az többet is
Quote (Vismajor @ May 25 2013 10:37am)
nekem is kéne vmi faszántos, hogy menjen a d3/póker a torrent mellett :/
szerintem minden routerben van QoS
This post was edited by kuzdithom on May 25 2013 04:59am