Quote (szabika @ 11 Feb 2013 19:57)
2 kérdés:
Diablo 3ban kiikszeltem a FPS limitet 25ről. Most no limit megy, olyan ~50fps magasságában ált meg a ketyegő. Processzor használatom visszaesett ennek ellenére, 10%al. Why?
Ráálltam PS3 gamekre, 6-7óra monitor per day. Csakhogy IPS panelem van , előtte huzamosabb ideig nem néztem egy nap, de estére fáj a fejem és ég a szemem. Laptop screen meg se kottyan 10óra után se. Ez valami rejtett IPS mellékhatás hogy röntgent bocsát ki, vagy csak simán nem tolerálja a szemem?
fps limitre állítva a VGA röhögve kiszámol mindent, ezért a cpulimit elérhetővé válik. Mintha kis felbontáson játszanál, ő kerül előtérbe. Amikor kikapcsolod, akkor a VGA lesz a szűk keresztmetszet és a cpunak várnia kell majd rá, emiatt esik le. Hiába számolna ő többet, ha a VGA miatt nem mehet előrébb.
Nem tudom, én a half-lifet második részét azért nem játszottam végig, mert 10-15 perc játék után szédültem és hányingerem lett, néha a fejem is megfájdult. Valahogy nem bírtam. Bármilyen másik játékkal simán tudtam játszani, ott valami nem stimmelt. Akár annyi is elég, hogy egy nagyon picit másként van leképezve a 3d, mint ahogy az agyad csinálja. Simán lehet olyan probléma az inputlag/szellemkép/adott játék megjelenítése mai ilyet okoz. Mint a 3d moziban is van aki rosszul lesz. Mindenhol egy általános értékre gyártanak. Pl 3d moziban az átlagos szemtávolságra adják meg a képek eltolását. Ha valaki ettől drasztikusan eltér az rosszul lesz tőle.