d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev17067077087097101214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Feb 3 2013 08:37am
a w8-al semmi gond nincs. Az, hogy valakinek nem tetszik szubjektív. A működésével, a tudásával nincs gond. Azóta is elégedett használója vagyok, nem akarom visszatenni a hetest.
Member
Gold: 0.00
Feb 3 2013 08:51am
Quote (CyberPunk666 @ 3 Feb 2013 15:33)
Istenem, ez egy idióta...

A VAIO laptopok speciálisak sok szempontból. Például csak a sony által kiadott driverek telepíthetőek, az adott egység gyártójának a drivere nem jó hozzá...

Tehát oda sony validált w8, vagy driver integrál w8 kell, hogy azonnal működjön is.

"összeakad a vírusirtóval, a tűzfallal, a videokártya driverével"

Talán nem kéne a régi rendszer alapsoftwaret új rendszerre telepíteni, nem egy vírusirtó még nem támogatja a w8t-.

"Kafka a bankban"
Ezt minden más cég is így csinálja, és a retardált bank a hibás. OTP esetén megy a dolog. Ráadásul ez wp8, mit keres ennél a cikknél? Vagy ez nem is w8 csak anti MS cikk? jah oké.

"A legnagyobb veszteség, hogy a Medieval II: Total Warban már Európa háromnegyede az enyém volt, ezt most buktam"

biztonsági mentés nélkül cseréli át a rendszer alapfájljait? Van még lejjebb?

Jah oké, közben rájött a sony vaio rendszer működésére. De azért amikor erre a pontra ért a cikk, itt illett volna kitörölni minden korábbit, hiszen ő is megállapította magáról, hogy egy retardált gyökér.

Még annyi, hogy ha nem a gyári sony wint használod, akkor a trükk a driverek telepítésének sorrendjében van, ugyan ezek a problémák egy sima w7 telepítésnél is előjönnek, Csak tudni kell hogyan csináld. Ez nem w8, vagy Ms feature, hanem sony.
Mivel volt sony VAIOm pontosan tudom és elsőkézből állítom, hogy ez a sony rendszer miatt van. Én is telepítettem tiszta wint a VAIOmra és mindent működésre tudtam bírni a megfelelő szabályok betartásával.

A végén levonja a következtetést, hogy végülis a sony a hibás, de a cikk címe szívás a w8-al? WTF?

szerintem szar az adidas, mert az volt rajtam amikor legutóbb hánytam a piától....

képes voltál elolvasni? nekem már az elég volt hogy itt-ott beleolvastam :D
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Feb 3 2013 09:43am
Quote (CyberPunk666 @ Feb 3 2013 03:33pm)
Istenem, ez egy idióta...

A VAIO laptopok speciálisak sok szempontból. Például csak a sony által kiadott driverek telepíthetőek, az adott egység gyártójának a drivere nem jó hozzá...

Tehát oda sony validált w8, vagy driver integrál w8 kell, hogy azonnal működjön is.

"összeakad a vírusirtóval, a tűzfallal, a videokártya driverével"

Talán nem kéne a régi rendszer alapsoftwaret új rendszerre telepíteni, nem egy vírusirtó még nem támogatja a w8t-.

"Kafka a bankban"
Ezt minden más cég is így csinálja, és a retardált bank a hibás. OTP esetén megy a dolog. Ráadásul ez wp8, mit keres ennél a cikknél? Vagy ez nem is w8 csak anti MS cikk? jah oké.

"A legnagyobb veszteség, hogy a Medieval II: Total Warban már Európa háromnegyede az enyém volt, ezt most buktam"

biztonsági mentés nélkül cseréli át a rendszer alapfájljait? Van még lejjebb?

Jah oké, közben rájött a sony vaio rendszer működésére. De azért amikor erre a pontra ért a cikk, itt illett volna kitörölni minden korábbit, hiszen ő is megállapította magáról, hogy egy retardált gyökér.

Még annyi, hogy ha nem a gyári sony wint használod, akkor a trükk a driverek telepítésének sorrendjében van, ugyan ezek a problémák egy sima w7 telepítésnél is előjönnek, Csak tudni kell hogyan csináld. Ez nem w8, vagy Ms feature, hanem sony.
Mivel volt sony VAIOm pontosan tudom és elsőkézből állítom, hogy ez a sony rendszer miatt van. Én is telepítettem tiszta wint a VAIOmra és mindent működésre tudtam bírni a megfelelő szabályok betartásával.

A végén levonja a következtetést, hogy végülis a sony a hibás, de a cikk címe szívás a w8-al? WTF?

szerintem szar az adidas, mert az volt rajtam amikor legutóbb hánytam a piától....

elolvasva ezt is meg a cikket is, nekem az jött le, hogy aki kiad félmillió forintot egy laptopért meg 30€-t egy új oprendszerért az mellette legyen szakértő is, hogy tudja mit hogyan kell csinálni, előre, mert a rendszer bizony nőből van és nem mondja meg, hogy mit akar, tudd magadtól.
miért nem közölte vele a win8 telepítés előtt pl, hogy "tesó, ne is próbálkozz a telepítéssel, mert a win8 még nem teljesen támogatott rendszer a gépeden" ?

azt írta le a cikkbe a hapi, amit egy hétköznapi, laikus ember is megtapasztalhat
az, hogy te, mint amúgy is gépészetre járó informatikával foglalatoskodó ember abszolválni tudod a pénzedért járó megpróbáltatásokat az egy dolog, de ezt ne várjuk már el a hétköznapi lakosságtól is :D
az backupos dolgot se értem. a windows 8 marketingszövegében ott van, hogy windows 7-ről mozgatva megtarthatja az alkalmazásait, fájljait, beállításait, ami ment is, csak aztán nem voltak hajlandóak működni a kis csempék, amíg nem csinált tiszta, új fiókot a telefonos support javallatára.
Member
Feb 3 2013 10:03am
Quote (Eoghan @ 3 Feb 2013 17:43)
elolvasva ezt is meg a cikket is, nekem az jött le, hogy aki kiad félmillió forintot egy laptopért meg 30€-t egy új oprendszerért az mellette legyen szakértő is, hogy tudja mit hogyan kell csinálni, előre, mert a rendszer bizony nőből van és nem mondja meg, hogy mit akar, tudd magadtól.
miért nem közölte vele a win8 telepítés előtt pl, hogy "tesó, ne is próbálkozz a telepítéssel, mert a win8 még nem teljesen támogatott rendszer a gépeden" ?

azt írta le a cikkbe a hapi, amit egy hétköznapi, laikus ember is megtapasztalhat
az, hogy te, mint amúgy is gépészetre járó informatikával foglalatoskodó ember abszolválni tudod a pénzedért járó megpróbáltatásokat az egy dolog, de ezt ne várjuk már el a hétköznapi lakosságtól is :D
az backupos dolgot se értem. a windows 8 marketingszövegében ott van, hogy windows 7-ről mozgatva megtarthatja az alkalmazásait, fájljait, beállításait, ami ment is, csak aztán nem voltak hajlandóak működni a kis csempék, amíg nem csinált tiszta, új fiókot a telefonos support javallatára.

Kezdjük a leglényegtelenebbel: villamosmérnöknek tanulok, nem gépésznek.

Akkor jöjjön a lényeg, hogy miért nem igaz amit mondasz és miért mégis a user a hibás.

A sony cuccok driverei úgy működnek, hogy a win felismeri a típusát, ez alapján megállapítja, hogy pl a hd6560M mobil VGA kompatibilis, vagy éppen a core i5 - 3210M mobil cpu kompatibilis, majd meg is mondja, hogy igen, ezeket ő ismeri.
Ezután a telepítéskor a sony lapja nem engedi a gyári (winbe integrált) driverek telepítését, és végül nem fog működni.
Ez miért lenne a w8 hibája?

Amikor megvette a sony laptopot, akkor kapott hozzá papírt, meg el kellett fogadnia a használati útmutatást az első bekapcsoláskor.

Support csak a sony által validált, a rejtett partición lévő winnel hajlandó bármire is (ami tökéletesen működik). Ha visszaküldöd garanciára, csak akkor végzik el a javítást, ha a gyári van rajta!
Ez mind le van írva.

Ha ezt betartod neked ezzel nincs gondod, mert egy gombnyomással újrateszi az eredeti állapotban minden driverrel az egészet.

Ha te szakértősködni akarsz és elkezded szerelni, akkor azért miért az a hibás aki nem vállalta ennek a lehetőségét?

Tehát, ha már egy nem támogatott műveletet hajt végre, akkor ne szidja már az aki csinálta. Világosan le van írva számára, hogy NEM TÁMOGATOTT.
Ha felraknék valami win xp drivert a 8-ra és összeomlana, akkor az Ms lenne a hibás? Na ne már...

ha meg átlag ember, akkor bízza hozzáértőre.
Member
Gold: 279.00
Feb 3 2013 10:25am
Quote (Eoghan @ 3 Feb 2013 17:43)

egyaltalan nem komazom az ms-t, de ez nem az ok hibaja.. egyertelmu, hogy a sony a hunyo.. foleg ott szakadt el a cerna, hogy veszel egy premium kategorias lapost felmillaert es utana meg neked kell a hardvergyartokkal felvenni a kapcsolatot..
Member
Gold: 0.92
Feb 3 2013 01:23pm
amd v intel procit javasoltok?
Member
Gold: 3,747.73
Feb 3 2013 01:51pm
Quote (rapiddani @ Feb 3 2013 08:23pm)

Attól függ, mire
Member
Feb 3 2013 01:58pm
Quote (rapiddani @ 3 Feb 2013 21:23)

mire akarod használni legdurvább esetben, mire lenne általánosan használva, milyen konfigba kellene, és mennyi pénzed van a procira vagy az egész gépre?
Member
Feb 3 2013 02:06pm
Quote (ecneB @ 3 Feb 2013 18:25)
egyaltalan nem komazom az ms-t, de ez nem az ok hibaja.. egyertelmu, hogy a sony a hunyo.. foleg ott szakadt el a cerna, hogy veszel egy premium kategorias lapost felmillaert es utana meg neked kell a hardvergyartokkal felvenni a kapcsolatot..

sonynak sem hibája, ők egy kész állapotot adnak, 1 gombbal visszakapod a gyári állapotban a gépet stb. Ha ezt megbontod, akkor magadra vess, amúgy minimális googleval az is megoldható :)

Nekem a következő laptopom is VAIO lesz.
Member
Gold: 279.00
Feb 3 2013 02:26pm
Quote (CyberPunk666 @ 3 Feb 2013 22:06)
sonynak sem hibája, ők egy kész állapotot adnak, 1 gombbal visszakapod a gyári állapotban a gépet stb. Ha ezt megbontod, akkor magadra vess, amúgy minimális googleval az is megoldható :)

Nekem a következő laptopom is VAIO lesz.

mutter par ezer forintos netbookjan is van ilyen gyari visszaallitas :c

ettol fuggetlenul a cikktol en is fogtam a fejem..

This post was edited by ecneB on Feb 3 2013 02:27pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev17067077087097101214Next
Add Reply New Topic New Poll