d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev16936946956966971214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jan 21 2013 05:31am
Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 13:27)
oké cp, tényleg ennyire hülye vagyok, de én ebből csak azt látom, hogy az általam ajánlott proci mindenhol nagyon jól teljesit

te teljesen hülye vagy baszd meg, komolyan. A faszom fog veled vitatkozni, 4 órát aludtam én befejeztem.
Még egy grafikont sem tudsz értelmezni baszd meg.
Member
Gold: 3,747.73
Jan 21 2013 05:32am
Quote (CyberPunk666 @ Jan 21 2013 12:31pm)
te teljesen hülye vagy baszd meg, komolyan. A faszom fog veled vitatkozni, 4 órát aludtam én befejeztem.
Még egy grafikont sem tudsz értelmezni baszd meg.

oké
nyomorék
edit: ne hisztizz mint egy fürdőskurva

This post was edited by Vismajor on Jan 21 2013 05:43am
Member
Gold: 279.00
Jan 21 2013 05:43am
Quote (ecneB @ 21 Jan 2013 13:09)

hiaba ennyire a jo a gep
VGA-tol fugg az eredmeny, nem latod?! ennel jobban nem lehet elmagyarazni... ugyanaz a konfig, kulonbozo vgakkal.. ha te erosebb procit raksz, attol meg a vga nem fog gyorsabban menni.. Tecik erteni? = VGA LIMIT

Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 13:17)
És ezt te ebből a tesztből honnan látod?
Ezen csak annyi van, hogy ugyanazzal a procival más kártyák máshogy teljesitenek (kurva nagy meglepetés)
ha te erosebb procit raksz, attol meg a vga nem fog gyorsabban menni.>> Ehhez forditva kéne, egy kártya, többféle processzorral.
De én ezt már unom, lac2, hagyd figyelmen kívül a konfigot amit irtam neked. Befejeztem

Ha minden korulmeny fix, csak egyetlen egy valtozo van a dologban es a kapott vegeredmeny mas.. Akkor mi az, ami valtoztatja?

Lehet vizualis tipus vagy, bar matek nem az erosseged, egy altalanos otodikes peldan azert megprobalom szemleltetni.

x + 10 = 10 (x=0 valszeg integralt csoda lesz, dedikalt vga nem jatszik szerepet a teljesitmenyben)
x + 10 = 11 (itt az x valszeg vmi integralt csoda lesz, lofaszt nem jatszik szinte kozre)
x + 10 = 1000 (szinte csak az x a lenyeg [high end vga])
----
hint:
x = változó = vga
+10 cpu+mem+hdd-re eső rész, mekkora szerepet vállal a végeredményben (hány fps-t nyom a game)
10,11,1000 végeredmény = fps
----

Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 13:17)
És ezt te ebből a tesztből honnan látod?
Ezen csak annyi van, hogy ugyanazzal a procival más kártyák máshogy teljesitenek (kurva nagy meglepetés)
ha te erosebb procit raksz, attol meg a vga nem fog gyorsabban menni.>> Ehhez forditva kéne, egy kártya, többféle processzorral.
De én ezt már unom, lac2, hagyd figyelmen kívül a konfigot amit irtam neked. Befejeztem

sasold meg cp altal linkelt tesztet, vmennyit szamit persze, de a vga valtozasahoz kepest szazalekos aranyban meg sem kozeliti a valtozast (fix vga, valtozo processzor)

----------

Quote (ecneB @ 21 Jan 2013 13:20)
Van egy autod. 800 loeros.

rendes normalis kerekekkel 300km/h-s vegsebesseget er el
ha raraksz egy "teglalap" alaku kereket szerinted mennyivel megy? gyorsabban?
extrem eset, nem raksz ra kereket.. repulni fog?

hint: vga=kerek

Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 13:22)
Te most miről beszélsz, srsly?
Előbb irtad, hogy gyorsabb processzorral nem lesz gyorsabb a vga(szószerint idézlek) most pedig arról írsz, hogy én a vga-t cserélném ki egy 6600gt-re? Nem értem a logikát.
Én épp a lóerőt firtattam, elismertem, hogy a VGA-nál vannak jobbka ár/érték arányban=a kerekeket úgy hagyom.

Szerintem, a pelda amit irtam elegge hetkoznapi es a fix rendszer valtozo vga-s tesztet probalta szemleltetni egy egyszeru pelda kereteben, de nem sikerult megertened.

Komolyan ugy erzem magam, mint anyum a gyogyik kozott...
Member
Jan 21 2013 05:48am
Quote (ecneB @ Jan 21 2013 12:43pm)
Ha minden korulmeny fix, csak egyetlen egy valtozo van a dologban es a kapott vegeredmeny mas.. Akkor mi az, ami valtoztatja?

Lehet vizualis tipus vagy, bar matek nem az erosseged, egy altalanos otodikes peldan azert megprobalom szemleltetni.

x + 10 = 10 (x=0 valszeg integralt csoda lesz, dedikalt vga nem jatszik szerepet a teljesitmenyben)
x + 10 = 11 (itt az x valszeg vmi integralt csoda lesz, lofaszt nem jatszik szinte kozre)
x + 10 = 1000 (szinte csak az x a lenyeg [high end vga])
----
hint:
x = változó = vga
+10 cpu+mem+hdd-re eső rész, mekkora szerepet vállal a végeredményben (hány fps-t nyom a game)
10,11,1000 végeredmény = fps
----

sasold meg cp altal linkelt tesztet, vmennyit szamit persze, de a vga valtozasahoz kepest szazalekos aranyban meg sem kozeliti a valtozast (fix vga, valtozo processzor)

----------

Szerintem, a pelda amit irtam elegge hetkoznapi es a fix rendszer valtozo vga-s tesztet probalta szemleltetni egy egyszeru pelda kereteben, de nem sikerult megertened.

Komolyan ugy erzem magam, mint anyum a gyogyik kozott...

DE te most komolyan engem gyökerezel le, amikor te nem tudsz olvasni? A példádban a kerék volt a változó, azaza videókártya, de én a kibaszott processzorról pofáztam, ami sem a tesztben sem a példádban nem volt változó, ergo köze nem volt ahhoz, amin én mondok. Sehol sem vitattam, hogy egy ugyanolyan procival de erősebb VGA-val jobb hatást lehet elérni, le is írtam, hogy ez így van. És ez kajak felbasz amit a végén irtál, mégis mit nem értettem meg a példádból? Van egy autó, kerekei vannak ami ebben a példában egy jó vga-t jelent, te a kereket megpiszkálód(ha szarabbat rakok oda lassabban megy az autó) de én NEM A KIBASZOTT KEREKEKET FIRTATTAM HANEM AZT A CSESZETT LÓERŐT.
Azt sem tagadtam, hogy olcsóbb proci+drága vga jobb kombó, mint egy drága proci+szarabb vga, be is láttam, de megy még mindig a szócséplés

de mire befejeztem a hozzászólást kajak röhögök, összegezzünk már vmi tapasztalatot v dno

This post was edited by Vismajor on Jan 21 2013 05:49am
Member
Jan 21 2013 05:54am
Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 13:48)
DE te most komolyan engem gyökerezel le, amikor te nem tudsz olvasni? A példádban a kerék volt a változó, azaza  videókártya, de én a kibaszott processzorról pofáztam, ami sem a tesztben sem a példádban nem volt változó, ergo köze nem volt ahhoz, amin én mondok. Sehol sem vitattam, hogy egy ugyanolyan procival de erősebb VGA-val jobb hatást lehet elérni, le is írtam, hogy ez így van. És ez kajak felbasz amit a végén irtál, mégis mit nem értettem meg a példádból? Van egy autó, kerekei vannak ami ebben a példában egy jó vga-t jelent, te a kereket megpiszkálód(ha szarabbat rakok oda lassabban megy az autó) de én NEM A KIBASZOTT KEREKEKET FIRTATTAM HANEM AZT A CSESZETT LÓERŐT.
Azt sem tagadtam, hogy olcsóbb proci+drága vga jobb kombó, mint egy drága proci+szarabb vga, be is láttam, de megy még mindig a szócséplés

Kerekes pelda sajnos nem fog mukodni a processzor eseteben, de...
mint leirtam es a tesztben is kiderult, hogy UGYANOLYAN vga-val, VALTOZO PROCESZOROKKAL is valtozik persze az eredmeny, de szinte elhanyagolhato a forditott teszthez kepest. Ebbol arra _lehet kovetkeztetni_, hogyha adott fix osszegbol a leheto legnagyobb teljesitmenyt szeretnenk elerni, hogy egy kozepes cpu-val jobban jarunk, mint egy dragabbal, hogyha a fennmarado osszeget inkabb a VGA-ba fektetjuk bele.

Mindjart megprobalok keresni erre is egy olyan egyszeru peldat, hogy egy suket,nema, vak, agynelkuli walker-nek is AHA erzese legyen, de jobb lenne ha csak atgondolnad jozan paraszti esszel, hogy mirol is koptatjuk a pofankat kozel egy oraja.

Member
Gold: 1.00
Jan 21 2013 06:00am
Quote (ecneB @ 21 Jan 2013 13:54)
mint leirtam es a tesztben is kiderult, hogy UGYANOLYAN vga-val, VALTOZO PROCESZOROKKAL is valtozik persze az eredmeny, de szinte elhanyagolhato a forditott teszthez kepest. Ebbol arra _lehet kovetkeztetni_, hogyha adott fix osszegbol a leheto legnagyobb teljesitmenyt szeretnenk elerni, hogy egy kozepes cpu-val jobban jarunk, mint egy dragabbal, hogyha a fennmarado osszeget inkabb a VGA-ba fektetjuk bele.

Mindjart megprobalok keresni erre is egy olyan egyszeru peldat, hogy egy suket,nema, vak, agynelkuli walker-nek is AHA erzese legyen, de jobb lenne ha csak atgondolnad jozan paraszti esszel, hogy mirol is koptatjuk a pofankat kozel egy oraja.

mérési hibahatár a szó amit kerestél.
Member
Jan 21 2013 06:04am
Quote (ecneB @ Jan 21 2013 12:54pm)

"Azt sem tagadtam, hogy olcsóbb proci+drága vga jobb kombó, mint egy drága proci+szarabb vga, be is láttam, de megy még mindig a szócséplés"

Member
Jan 21 2013 06:25am
beláttad, csak még mindig nem érted a miértjét. (kibaszott grafikonok, hogy MÚKodtok)
nahh, akkor.. kerék utan.. csajos példa.. köztudott, hogy nagy mágus vagy, ez hátha menni fog..

Van egy csaj: Zombijános

tudjuk róla a következőket:

- szereti az intelligens srácokat is, de csak beszélgetni akar velük /teszt1 //csak az számít neki, hogy mennyire jót tud diskurálni a csávóval
- halálra akarja baszatni magát a ribanca vmi jóképű fiatalemberrel /teszt2 //csak az arca számít neki, a test nem

-most kicsit elkalandozok és megpróbálom definiálni, hogy mi az, amit szeret a csaj a bizonyos részletekben (hogyan fog viselkedni annak függvényében, hogy milyen az összetevője azoknak a hím egyedeknek, akik a szoknyája körül legyeskednek)

-CPU kell, mert a nélkül nem áll fel a rendszer, ha érted mire gondolok.
-VGA is kell, mert kell vmi fasza megjelenés is, amire két perc alatt rágerjed a nimfó ribanca.
-HÁZ, etc.. nem érdekli, csak az agyra és a faszra, izé arcra gerjed.

Semmi egyéb, csak a CPU és a VGA!

Mindkét esetben (teszt) kell minden a kettő is, de ha egyik van túlsúlyban akkor puncija gerjed be, ha a másik szellemi síkon éli át az orgazmust.

Van Vismajor, aki kibaszott fessül néz ki, de az agya helyén csak a létszükségletre, illetve az életben maradáshoz elegendő erőforrások állnak rendelkezésére.
Van Jaramáté, aki kevésbé néz ki jól, de kurvajól megtalálná a hangot a csajjal szellemi síkon.

Első teszt: /VGA teszt

Csaj szeretné magát halálra kúratni, kivel fog hálni?

Második teszt: /PROCI teszt

Beszélgetni szeretne, kit fog pickelni?

És ha tényleg csak az számít a leányzónak, amiért e bolygóra született (gyereket akar szülni a lehető legALFÁBB hím egyedtől = lackettő játszani akar, MOAR FPS)

----

ha Lackettő barátunk egy játékra való gépet szeretne, nem kiszámoltatni a pi nyolcszázcsilliomodik helyiértékét, akkor ő vajon mit fog előnyben részesíteni? Tényleg, fogadd el azt tényt, hogy JOBB VGA, JOBB KÉP, TÖBB FPS (több dugás, kevesebb duma). SZARABB VGA, SZARABB KÉP, KEVESEBB FPS. (több, minőségibb beszélgetés, zéró pina) A többi pedig baromira nem számít. Ennek a kettőnek az aránya...

Member
Jan 21 2013 06:31am
Quote (ecneB @ Jan 21 2013 01:25pm)
beláttad, csak még mindig nem érted a miértjét.  (kibaszott grafikonok, hogy MÚKodtok)
nahh, akkor.. kerék utan.. csajos példa.. köztudott, hogy nagy mágus vagy, ez hátha menni fog..

Van egy csaj: Zombijános

tudjuk róla a következőket:

- szereti az intelligens srácokat is, de csak beszélgetni akar velük /teszt1 //csak az számít neki, hogy mennyire jót tud diskurálni a csávóval
- halálra akarja baszatni magát a ribanca vmi jóképű fiatalemberrel /teszt2 //csak az arca számít neki, a test nem

-most kicsit elkalandozok és megpróbálom definiálni, hogy mi az, amit szeret a csaj a bizonyos részletekben (hogyan fog viselkedni annak függvényében, hogy milyen az összetevője azoknak a hím egyedeknek, akik a szoknyája körül legyeskednek)

-CPU kell, mert a nélkül nem áll fel a rendszer, ha érted mire gondolok.
-VGA is kell, mert kell vmi fasza megjelenés is, amire két perc alatt rágerjed a nimfó ribanca.
-HÁZ, etc..  nem érdekli, csak az agyra és a faszra, izé arcra gerjed.

Semmi egyéb, csak a CPU és a VGA!

Mindkét esetben (teszt) kell minden a kettő is, de ha egyik van túlsúlyban akkor  puncija gerjed be, ha a másik szellemi síkon éli át az orgazmust.

Van Vismajor, aki kibaszott fessül néz ki, de az agya helyén csak a létszükségletre, illetve az életben maradáshoz elegendő erőforrások állnak rendelkezésére.
Van Jaramáté, aki kevésbé néz ki jól, de kurvajól megtalálná a hangot a csajjal szellemi síkon.

Első teszt: /VGA teszt

Csaj szeretné magát halálra kúratni, kivel fog hálni?

Második teszt: /PROCI teszt

Beszélgetni szeretne, kit fog pickelni?

És ha tényleg csak az számít a leányzónak, amiért e bolygóra született (gyereket akar szülni a lehető legALFÁBB hím egyedtől = lackettő játszani akar, MOAR FPS)

----

ha Lackettő barátunk egy játékra való gépet szeretne, nem kiszámoltatni a pi nyolcszázcsilliomodik helyiértékét, akkor ő vajon mit fog előnyben részesíteni? Tényleg, fogadd el azt tényt, hogy JOBB VGA, JOBB KÉP, TÖBB FPS (több dugás, kevesebb duma). SZARABB VGA, SZARABB KÉP, KEVESEBB FPS.  (több, minőségibb beszélgetés, zéró pina) A többi pedig baromira nem számít. Ennek a kettőnek az aránya...

:DDDD Ez kurva jó, lementem
De azért abban egyet értünk, hogy valaminek azért ki kell hajtania azt a vga-t, egy sempron pocira csak nem kötünk 7950et? Azt értem, hogy most egy I3-meg I7 között játékban nem sok különbség akad, de amit én ajánlottam az egy i5-ivy vagy i-5 sandy, mindkettőnek nagyon jó az ár/érték aránya, bár az ivy tényleg drága az AMD-khez képest. Egy AMD FX 6300 is tökéletes gémelésre, nem is mondtam, hogy nem, de ettől függetlenül megkülönböztetünk alkalmas, és alkalmasabb kategóriákat. És ha valaki 200 ezret "akar" gépre költeni, miért ne rakna bele erős procit, ami minden téren kiszolgálja(kitudja, lehet később kiakarja számolni a pi nyolcszázcsilliomodok értékét :) ) az elkövetkezendő években? Épp ezért raktam bele SSD-t is, az fpsbe nagyon nem szól bele, én mégsem építenék nélküle gépet, se gamert se más milyet.
Member
Jan 21 2013 06:33am
Quote (Vismajor @ 21 Jan 2013 14:31)
:DDDD Ez kurva jó, lementem
De azért abban egyet értünk, hogy valaminek azért ki kell hajtania azt a vga-t, egy sempron pocira csak nem kötünk 7950et? Azt értem, hogy most egy I3-meg I7 között játékban nem sok különbség akad, de amit  én ajánlottam az egy i5-ivy vagy i-5 sandy, mindkettőnek nagyon jó az ár/érték aránya, bár az ivy tényleg drága az AMD-khez képest. Egy AMD FX 6300 is tökéletes gémelésre, nem is mondtam, hogy nem, de ettől függetlenül megkülönböztetünk alkalmas, és alkalmasabb kategóriákat. És ha valaki 200 ezret "akar" gépre költeni, miért ne rakna bele erős procit, ami minden téren kiszolgálja(kitudja, lehet később kiakarja számolni a pi nyolcszázcsilliomodok értékét :) ) az elkövetkezendő években? Épp ezért raktam bele SSD-t is, az fpsbe nagyon nem szól bele, én mégsem építenék nélküle gépet, se gamert se más milyet.

Igen, de azt nem konkretizáltam, hogy a sempron egyenlő üverPRŐ-vel, féllábú, agynélküli nyomorékok, akiknek még az arca is pattanásos meg alapból kiesnek a versenyből (se baszásra nem jó, se szellemileg)
Bele lehet kötni a példába, csak nagyjából szemléltetni akartam. Bár túl erőltetett lett.

This post was edited by ecneB on Jan 21 2013 06:35am
Go Back To Magyar Topic List
Prev16936946956966971214Next
Add Reply New Topic New Poll