d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev16876886896906911214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 279.00
Jan 19 2013 03:03pm
Quote (Sup3RN0Va @ 19 Jan 2013 22:23)
beépített hangkártyája van a bill-nek, szóval lehet hangerőt állítani meg ilyen felesleges dolgokat csinálni...

de ez miert annyira jo? az en majd 10 eves logimon is lehet ugyanezen funkciokat hasznalni (hang temaban), de az eletben nem cserelnem le egy normalisabb hangkartyara, nem hinnem, hogy hudejo cuccot toltak bele ilyen teren (leven egy jo hangkartya 20k also hangon)

tenyleg nem fikazni akarom, egyszeruen csak erdekel
Member
Gold: 64,467.50
Jan 19 2013 03:17pm
Quote (Eoghan @ 19 Jan 2013 22:29)
nem mondod :DD
legalább minőségibb, mint az alaplapi ökörségek?

hmm nem hiszem, szerintem az alaplapomban sokkal jobb lesz :)

Quote (ecneB @ 19 Jan 2013 23:03)
de ez miert annyira jo? az en majd 10 eves logimon is lehet ugyanezen funkciokat hasznalni (hang temaban), de az eletben nem cserelnem le egy normalisabb hangkartyara, nem hinnem, hogy hudejo cuccot toltak bele ilyen teren (leven egy jo hangkartya 20k also hangon)

tenyleg nem fikazni akarom, egyszeruen csak erdekel

a hangkártya, csak afféle plusz volt benne, igazából a makró gombok miatt választottam ezt a billentyűzetet + még egy pár dolog miatt
az alaplapi hangkártyát fogom használni, nem is terveztem, hogy felváltom ezzel a bill-be épített kártyával az alaplapit
Member
Gold: 1.00
Jan 19 2013 03:26pm
Quote (Eoghan @ 19 Jan 2013 22:29)
nem mondod :DD
legalább minőségibb, mint az alaplapi ökörségek?

Az átlag ember esetében messze az erősítő, a hangszórók és magának a lejátszandó tartalomnak a minősége jelenti a szűk keresztmeszetet. Itt ezekben csak a D/A átalakító a lényeges, az erősítő nagyon gyenge bennük (erősítés szempontjából), de elég alakhű viszont.
A hangrendszerre el kell költeni vagy 80-100 ezer forintot azért, hogy legyen értelme a hangkártyán gondolkodni. De akkor már (ma már) digitálisat veszel, ott meg gyakorlatilag csak a hangrendszer D/A átalakítója, és az erősítése, meg a hangszóró számít újfent.

Szóval nagy az esélye (pláne egy 20k-s billnél), hogy simán hoz olyan minőséget ami elegendő egy olyan hangrendszerhez/fülhallgatóhoz (oda meg kb minden elég), aminél ha komolyabbat venne, akkor már eleve hdmi-vel vinné a hangot, vagy optikaival.

Quote (Sup3RN0Va @ 19 Jan 2013 23:17)
hmm nem hiszem, szerintem az alaplapomban sokkal jobb lesz :)

a hangkártya, csak afféle plusz volt benne, igazából a makró gombok miatt választottam ezt a billentyűzetet + még egy pár dolog miatt
az alaplapi hangkártyát fogom használni, nem is terveztem, hogy felváltom ezzel a bill-be épített kártyával az alaplapit

Vigyázz vele, mert van ahol bannable a macro gomb.
Például a blizzard gamejeiben olyan dolgokat csináltatni velük amit hotkeyre nem tudsz beállítani vagy bemacrozni az tilos!

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 19 2013 03:28pm
Member
Jan 19 2013 03:32pm
Quote (CyberPunk666 @ 19 Jan 2013 23:26)
Például a blizzard gamejeiben olyan dolgokat csináltatni velük amit hotkeyre nem tudsz beállítani vagy bemacrozni az tilos!

uhum, majd utána kell néznem, hogy melyik game-nle lehet hasznalni
talán ha egy kis delay-t allitok be a makrók között, nem lesz feltűnő...de elsősorban azért vettem, hogy mmo és hasonló gameknél könnyebb legyen a játék (ahol engedett persze, pl single player)
elsőnek a razer naga egeret néztem ki (12 makró gomb van rajta), de végül egy sima logitech egeret fogok venni (sima alatt azt értem, hogy nincs rajta 100 makró gomb, nem hogy silány ^^), mivel elég lesz ez a 12 makró a billentyűn

te meg umm, SC-zni szoktál ugye? a monitor tud olyan trükköt ami sc-ben (meg a többi gameben) elég hasznos lehet; smart insight-nak nevezik (sötét felületeket kivilágosítja kcisit - fog of war, sokkal láthatóbb lesz pl)

This post was edited by Sup3RN0Va on Jan 19 2013 03:36pm
Member
Gold: 3,747.73
Jan 19 2013 03:35pm
Quote (CyberPunk666 @ Jan 19 2013 10:26pm)
Az átlag ember esetében messze az erősítő, a hangszórók és magának a lejátszandó tartalomnak a minősége jelenti a szűk keresztmeszetet. Itt ezekben csak a D/A átalakító a lényeges, az erősítő nagyon gyenge bennük (erősítés szempontjából), de elég alakhű viszont.
A hangrendszerre el kell költeni vagy 80-100 ezer forintot azért, hogy legyen értelme a hangkártyán gondolkodni. De akkor már (ma már) digitálisat veszel, ott meg gyakorlatilag csak a hangrendszer D/A átalakítója, és az erősítése, meg a hangszóró számít újfent.

Szóval nagy az esélye (pláne egy 20k-s billnél), hogy simán hoz olyan minőséget ami elegendő egy olyan hangrendszerhez/fülhallgatóhoz (oda meg kb minden elég), aminél ha komolyabbat venne, akkor már eleve hdmi-vel vinné a hangot, vagy optikaival.

Pedig én pont most gondolkodtam hangkártyán. Barátnőm gépébe van (dno milyen típus) és Logitech 2.1 hangrendszer mellé. A fülesünk ugyanolyan. Nálam a gépbe van dugva, nála a logi hangszóróba. És mindennek sokkal jobb hangja van mint nálam. Elég botfülű vagyok, szal ha én érzem a különbséget csézés közbe, akkor ott van is különbség. :D
Member
Jan 19 2013 03:38pm
Quote (Vismajor @ 19 Jan 2013 23:35)
Pedig én pont most gondolkodtam hangkártyán. Barátnőm gépébe van (dno milyen típus) és Logitech 2.1 hangrendszer mellé. A fülesünk ugyanolyan. Nálam a gépbe van dugva, nála  a logi hangszóróba. És mindennek sokkal jobb hangja van mint nálam. Elég botfülű vagyok, szal ha én érzem a különbséget csézés közbe, akkor ott van is különbség. :D

Talán azért, mert nála be van dugva egy erősítőbe (aktív hangfal), amiben aztán meg faszán vannak szűrők, bizonyos frekvenciákat kiemel, másokat elnyom, hogy "teltebb" legyen, meg ilyenek.
Member
Gold: 279.00
Jan 19 2013 03:46pm
Monitor viszont k gizdan nez ki, gondolom eizo meg mindig premium kategoriat kepvisel minosegben, tudasban. Lassacskan nekem is erik egy monitor ujitas, egyelore meg gyujtogetek. sajnos ennyire top termekre nem lesz keret (illetve meg tudnam oldani, de nem akarok ennyit kolteni cska monitorra)
Member
Gold: 3,747.73
Jan 19 2013 03:46pm
Quote (CyberPunk666 @ Jan 19 2013 10:38pm)
Talán azért, mert nála be van dugva egy erősítőbe (aktív hangfal), amiben aztán meg faszán vannak szűrők, bizonyos frekvenciákat kiemel, másokat elnyom, hogy "teltebb" legyen, meg ilyenek.

Még jó, hogy ez szóba került, akkor nem hangkártyát kell akkor vennem. Mondjuk ha már odáig eljutottam volna, úgyis utána olvasok
De köszi a felvilágosítást

Quote (ecneB @ Jan 19 2013 10:46pm)
Monitor viszont k gizdan nez ki, gondolom eizo meg mindig premium kategoriat kepvisel minosegben, tudasban. Lassacskan nekem is erik egy monitor ujitas, egyelore meg gyujtogetek. sajnos ennyire top termekre nem lesz keret (illetve meg tudnam oldani, de nem akarok ennyit kolteni cska monitorra)

Ezt most kurvára dicsérik, eléggé bestbuy(asszem ez a dell tipus, de nem 100%)
http://www.argep.hu/product_1744068.html

This post was edited by Vismajor on Jan 19 2013 03:48pm
Member
Jan 19 2013 03:52pm
Quote (Vismajor @ 19 Jan 2013 23:46)
Még jó, hogy ez szóba került, akkor nem hangkártyát kell akkor vennem.  Mondjuk ha már odáig eljutottam volna, úgyis utána olvasok
De köszi a felvilágosítást

http://www.argep.hu/product_1744068.html

Ha bajod van a hanggal, akkor biztosan a hangrendszer a hibás. Egy sima alapi hangkártya kihajt egy átlag hangrendszert. Ha meg profit veszel, akkor ott már digitális átvitel van, és megint csak a hangrendszeren múlik minden.

Mondjuk arra figyelj, hogy az winben legyen feltekerve a hangerő és minden ilyen sorba kapcsolt eszköznél az utolsó eszköz fojtson. Hogy ne a zajt erősítse, hanem a hasznos jelet a rendszer.
Member
Jan 19 2013 04:07pm
Quote (ecneB @ 19 Jan 2013 23:46)

igen, az Eizo mg mindig top márka, gondoltam ha lúd akkor legyen kövér...5 éves garancia van rá, szóval biztos vagyok benne, hogy ez a monitor jó sokáig fog boldogítani engem (legalábbis remélem) :)

Quote (Vismajor @ 19 Jan 2013 23:46)
http://www.argep.hu/product%5F1744068.html

Ez mostanában nagyon felkapott termék, igazad van, sok szép dolgot írta róla, viszont az én választásom azért esett az Eizo-ra, mert:
1.) Eizo ^^
2.) A Dell 8ms válaszidővel rendelkezik, az enyém pedig 3,4ms
3.) plusz még jó pár dolog, amit a gamereknek raktak bele ebbe a monitorba

Igaz ez majdnem 2x annyiba került, mint az a Dell, de szerintem nagyon is megérte (az a Dell is megéri, ha valaki monitort akar venni most)
Go Back To Magyar Topic List
Prev16876886896906911214Next
Add Reply New Topic New Poll