Quote (qkatz @ 14 Nov 2012 13:53)
nem vagyok otthon, de vmi baj van a gépemmel, tesóm irt egy levelet az IPONNAk, ahonnan vettem. ök csak ugy tudnak foglalkozni vele ha felküldöm szétszedve az egészet, dobozostol etc. leirom ide is hatha ti tudjatok mi a gaz, és egyszerübb lesz a folyamat... ezt a levelet küldte tesom:
Mostanaban problémákat kezdtem el tapasztalni az önöknél vásárolt számitogépemmel. Eleinte ez ugy jelentkezett, hogy a gépet jobban igénybevevő programok futtatása mellett 1 idő utan bedobott egy kék halál képernyőt. Ez idáig _nagyon_ ritkán fordult elö. Probaltam ellenörizni a gepet kulonbozo programokkal, tisztittottam is, és nem nagyon jelentkezett a hiba ismét. A héten azonban ez rendszeressé vált, ált fél óra után kidobott a kék képernyöre. (esetleges hardware hibára hivta ott fel a figyelmet - vagy software és bios beallitast ir). Mivel én se nem huztam a szamitogepet, és a biost se piszkáltam, igy gondolom a hardware-vel lehet valami hiba. Ujratelepitettem azért a teljes rendszert mindenestől, de a probléma nem szűnt meg, és mostmar minden bekapcsolas utan nagy felhasznalasu program nelkul is kék kép lesz a vége. Jelenleg nem is indult el a Win7, és az elején ilyen infoval fogad:
Overclocking failed! please enter setup to reconfigure your system!
Amit meg tapasztaltam, hogy bekapcsolasnal neha többször ujraindul meg mielött beadná az elsö képet is akár, ez változó számmal fordult elö, néha 1 utan bekapcsolt, néha 5x is eljatszotta ezt.
Volt húzva a proci? Ha pl. a fsb/mem freq ratio el lett allitva/rosszul van beallitva, akkor nem engedi bootolni a lap a gepet, mert valoszinuleg azon az orajelen, mar hibazik a memoria. Elso korben a biosban neznek szet, a legalacsonyabb fsb-t megcelozva, ahol meg biztosan bootolnia kell a systemnek. Utana lehet jatszani a memoriak kiszedegetesevel is, ahogy Rawen irta.
Szvsz a biosban lett vmi elallitgatas, esetleg a vmelyik mem modul kezdi megadni magat (alacsonyabb orajelen, visszaosztassal valszeg nem hibazna, ha ez a gond).