d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev16106116126136141214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jun 13 2012 02:51am
Quote (hedgehogsword @ 13 Jun 2012 09:48)
fujitsu amilom Li 3710-em van 3 éve, aktívan használom, minden nap hordom munkába, meg hordtam suliba, csomó oprendszert tettem fel le, játszottam rajta sokat,  eddig semmi baja. Bár a teljesítménye lehetne jobb is.. de 95k volt anno, ennyiért megérte bőven :)
Toshibát meg valóban ne vegyél, csak a baj van vele tényleg.

a toshiba jó, csak el kell különíteni a consumer és a business kategóriát.

az ideapad is egy szar, pedig lenovo, a thinkpadet meg istenítik (bár az új abból is szar).

helyén kéne kezelni a dolgokat. Olcsón egyik sem ad nagy teljesítmény+jó minőséget. olcsó kell? pick one.

az a dual core proci berezonál dolog meg még mindig megmosolyogtat, bár lehet inkább sírnom kéne...
Bár jara informatikai képességeit figyelembe véve, tutira szana-széjjel van baszva a gépe software ügyben... :D

téged meg annyiban javítanálak ki, hogy te nem fujitsut, hanem fujitsu siemenst vettél. A kettőt ne keverjük össze.
Az első gyártotta az olcsó gagyikat, de legalább lehetett ütni vágni, az utóbbi pedig egy igazi prémium++++ kategóriás japánban tervezett és szerelt márka.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 13 2012 02:55am
Member
Gold: 7,149.00
Jun 13 2012 02:58am
Quote (CyberPunk666 @ 13 Jun 2012 10:51)
téged meg annyiban javítanálak ki, hogy te nem fujitsut, hanem fujitsu siemenst vettél. A kettőt ne keverjük össze.
Az első gyártotta az olcsó gagyikat, de legalább lehetett ütni vágni, az utóbbi pedig egy igazi prémium++++ kategóriás japánban tervezett és szerelt márka.

hát ezen a siemensnek leghalványabb jele sincs, fujitsu logo van csak :>
ettől persze lehet igazad van, mert látom google képekj között, hogy fujitsu siemes logós is létezik

This post was edited by hedgehogsword on Jun 13 2012 03:00am
Member
Jun 13 2012 03:01am
Quote (hedgehogsword @ 13 Jun 2012 09:58)
hát ezen a siemensnek leghalványabb jele sincs, fujitsu logo van csak :>

3 éve vetted pont amikor szétváltak

nagyjából 3 éve mondta fel a szerződést a siemensel a fujitsu, és csak a lifebook nevet vitte tovább, az összes régit már lecserélte. Akkor még kifuttatták az aktuális modelleket, valószínűleg ebből vettél.

volt pár hónap átfutás a szakítás után ameddig nem volt még új igazi fujitsu kínálat, és kiárusították kurvaolcsón a siemens által tervezett cuccokat.

A vaio-ról meg annyit még jaránbak, hogy a prohardver fórum VAIO részében, kb minden hozzászólás VAIO istenítés. nagyon kevés az elégedetlenkedő.

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 13 2012 03:04am
Member
Jun 13 2012 03:07am
Member
Gold: 6,645.00
Jun 13 2012 03:30am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 13 2012 10:07am)
http://c714091.r91.cf2.rackcdn.com/dabb59f89cc9c73e9bb0079cdf0bd69d.png

enyém nincs is ott, olyan kicsi a rate hogy nem fért a grafikonra
fyea
Member
Gold: 5,390.00
Jun 13 2012 04:02am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 13 2012 09:51am)
a toshiba jó, csak el kell különíteni a consumer és a business kategóriát.

az ideapad is egy szar, pedig lenovo, a thinkpadet meg istenítik (bár az új abból is szar).

helyén kéne kezelni a dolgokat. Olcsón egyik sem ad nagy teljesítmény+jó minőséget. olcsó kell? pick one.

az a dual core proci berezonál dolog meg még mindig megmosolyogtat, bár lehet inkább sírnom kéne...
Bár jara informatikai képességeit figyelembe véve, tutira szana-széjjel van baszva a gépe software ügyben... :D

szoftvereswen karban van tartva a gépem, sosem vírusos, semmi ilyesmi gond nincs vele... nem tudom, hogy olyankor mi történik, de amióta megvettem azóta csinálja
ezt látni/hallani kell, mert egyszerűen vicc kategória, és lövésem nincs mi történik olyankor

arra hogy alapból szar votl az aksija, és más toshibással is beszéltem és neki is gond volt, meg hogy nem működik a képernyő 2 év után, arra nem tudom mit lehet mondani. ez a toshiba szar, ez van, hozhatsz akármilyen kimutatást, eddig egy elégedett toshiba felhasználót sem ismerek

téyn hogy nem értek az informatikához, de mondhatsz akármit, a személyes tapasztalatomat akkor sem tudod űberelni... a vaio meg tényleg drága akármit mondasz
Member
Jun 13 2012 04:10am
Quote (jarabekg @ 13 Jun 2012 11:02)
szoftvereswen karban van tartva a gépem, sosem vírusos, semmi ilyesmi gond nincs vele... nem tudom, hogy olyankor mi történik, de amióta megvettem azóta csinálja
ezt látni/hallani kell, mert egyszerűen vicc kategória, és lövésem nincs mi történik olyankor

arra hogy alapból szar votl az aksija, és más toshibással is beszéltem és neki is gond volt, meg hogy nem működik a képernyő 2 év után, arra nem tudom mit lehet mondani. ez a toshiba szar, ez van, hozhatsz akármilyen kimutatást, eddig egy elégedett toshiba felhasználót sem ismerek

téyn hogy nem értek az informatikához, de mondhatsz akármit, a személyes tapasztalatomat akkor sem tudod űberelni... a vaio meg tényleg drága akármit mondasz

softwaresen karban tartva? remélem nem ilyen ccleaner meg társai? ^^

kezdetektől csinálja? miért nem vitted vissza?

hamar lemerül? gondolom nem mai darab és diszkrét vga van benne. A váltó VGA korszak előtti gépeknél mindegyik ilyen gyorsan merül, ha erős vga van benne. Az elmúl 1-1.5 évben terjedtek el a menet közen ki be kapcsolósok, ezekkel elérhető a magas üzemidő. régen választani kellett, vagy jó vga vagy jó üzemidő.

Toshiba: még mindig az olcsó szarokról van szó, az mindenből tönkremegy, a jó pedig egyikből sem.

Ha elköveted azt a hibát, hogy 250k-ért akarsz venni i7, 8gb ram, 750gb hdd-s gépet, erős vgaval, akkor ugyanott leszel, mint a mostanival. Elköltöd a zerőre a pénzed, és nem költesz a tartósságra, ugyanúgy beszopod.

ennyiből vegyél egy üzleti gépet. Lehet nem lesz i7 csak i5, lehet nem ivy, csak sandy, lehet nem 8gb 1333 csak 4gb 1066 stb..., de nem fog tönkremenni.
Member
Gold: 5,390.00
Jun 13 2012 04:16am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 13 2012 11:10am)
softwaresen karban tartva? remélem nem ilyen ccleaner meg társai? ^^

kezdetektől csinálja? miért nem vitted vissza?

hamar lemerül? gondolom nem mai darab és diszkrét vga van benne. A váltó VGA korszak előtti gépeknél mindegyik ilyen gyorsan merül, ha erős vga van benne. Az elmúl 1-1.5 évben terjedtek el a menet közen ki be kapcsolósok, ezekkel elérhető a magas üzemidő. régen választani kellett, vagy jó vga vagy jó üzemidő.

Toshiba: még mindig az olcsó szarokról van szó, az mindenből tönkremegy, a jó pedig egyikből sem.

Ha elköveted azt a hibát, hogy 250k-ért akarsz venni i7, 8gb ram, 750gb hdd-s gépet, erős vgaval, akkor ugyanott leszel, mint a mostanival. Elköltöd a zerőre a pénzed, és nem költesz a tartósságra, ugyanúgy beszopod.

ennyiből vegyél egy üzleti gépet. Lehet nem lesz i7 csak i5, lehet nem ivy, csak sandy, lehet nem 8gb 1333 csak 4gb 1066 stb..., de nem fog tönkremenni.

de ez nem egy olcsó szar volt :)
Member
Jun 13 2012 04:26am
Quote (jarabekg @ 13 Jun 2012 11:16)
de ez nem egy olcsó szar volt :)

satelit -> olcsó szar.

az hogy erős hw-t veszel bele az felnyomja az árát, de minőséget nem kapsz mellé.

300k márkás gép két verzió:

1. verzió
i7 ivy, 8gb ram 1333 mhz, 1Tb winyó, hd7850M gpu -> kifuizeted a 300kt a hardwarre, nulla minőség ->satelit, ideapad, E széria... matrica márkától függően.
Erős hulladék.

2, lehetőség
i5 sandy, 4gb 1066mhz, 500gb hdd, hd4000M+7650M gpu és igp. -> kifzetsz 200k-t a hardwarre, és még 100k-t a minőségre ->F széria, Thinkpad, Probook matrica márkától függően.
minőségi, közepesesn erős hws gép ugyanannyiért.

Az első picit erősebb, de fénye kijelzős, szar touchpad és bill, erős de hamar tönkremenő aksi, gyenge zsanér, kopó festés, élettartam garancia+1 nap stb...
Második a picit gyengébb hw mellett, jobb anyaghasználat, nem ropog-horpad-hajlik, kényelmes és tartós bill, nem robbanás hangú touchpad gombok, matt kijelző, hosszabb garancia (meg kicsit más az elbírálás is), olyan hdd ami ha zuhanást érzékel, akkor parkolóba teszi ki az író/olvasó fejet!, Nem gyűjti az ujjlenyomatokat, nem tuningolt erősített színű, hanem valósághű szinek a monitoron, nem melegszik át az alja, nem üvőlt terhelésen, mint az állat, nem fagy le, ha 100%-ra terheled, mert normális a hűtés (ofc takarítani ezt is kell) stb...

ha nem érted a kettő közötti különbséget, akkor sajnállak.

Annyit segítek, hogy a satelit az első kategória, és amit venni készülsz az is.

az a hw jó minőségben összerakva, lenne vagy 500k huf :)

This post was edited by CyberPunk666 on Jun 13 2012 04:32am
Member
Gold: 4.20
Go Back To Magyar Topic List
Prev16106116126136141214Next
Add Reply New Topic New Poll