Quote (lMaD @ 13 Jan 2012 14:17)
Szeretnék új routert vásárolni, olyat ami tud Gb-os átjátszást. A netem 120/12Mb fiberpower és a saját gépemhez wifin érkezne a net.
Az árat kb 20-30ezer körülire gondoltam. Ha van vmi javaslatotok, hogy mit vegyek, megköszönnöm. Alapvetően linksys termékeket nézegettem, de annyire nem értek a routerekhez.
Bálint
gigabites wifi? akkor legyen kb 20-30 ezer forint helyett dollár és biztosan lesz megoldás...
wifin (IEEE802.11) ami otthonra bármelyik számtechboltban kapható router, a legújabb az IEEE 802.11/n Az n szabvány maximum elméleti sávszélessége 300Mbit/s valójában ennek töredéke használható a mindennapi életben. Általában magukat az n-es eszközöket 150Mbit/s sebességre szokták jegyezni, de a valóság az, hogy 10 centis távolságból sem nagyon tud elérni többet, mint 70-80bit/s. Sőt már ez is jónak nagyon számít.
Ekkora sávszélességhez, vezeték nélküli nem ajánlott, ha mindenképpen wifi kell, akkor felesleges 40-50mbitnél nagyobb netet fizetni.
Old meg a kábelt, és akkor az IEEE 802.03 szabványúból már tudsz gigabiteset szerezni, szinte mindegyik az. Az utp kábelt szépen el lehet rejteni a szegélyek alatt, vagy sínben, nagyon vékony, két végére rj-45 csatlakozó és maxon hasít a net.
This post was edited by CyberPunk666 on Jan 13 2012 07:35am