Quote (bonemaster @ 11 Dec 2011 00:38)
Sziasztok.
A következő problémám van.A netkapcsolat 20-80 (nem számoltam ki ez egy becsült érték) másodpercenként beszakad.Felmegyek Wowra 2 méter-t ha tudok éppen menni.
Felhivtam a szolgáltatót azt mondta nem náluk van a baj.Csináltam gépresit, letöröltem a CFos-speedet amelyet korábban raktam fel de az sem segitett.A cFos amugy mutatta ahogy a szép vonalnetböl amit eddig láttam kis szaggatott vonalak vannak.Irtottam spywaret virusirtóval probáltam keresni problémát. Kicseréltem a kábelt ami a falban lévö vezeték és kis készülék között van.
Tudni kell ,nem szokványos netem van.A környék legmagasabb pontja itt vna ezért nálunk helyezték el az internetszolgáltató antennáit.Közvetlen kapcsolódok az egyik ilyenhez.A Kábel a torony tetejétől van kifeszitve ideáig majd a falban folytatódik.
Amire gondolok: A switch romlott el bár nem tudom ezt a szolgáltató látja e.A kis készülék ami a kábel
A Kábel szakadt meg valahol ami elég ciki cserélni.
ha pontosan félmásodpercenként szakad meg, akkora mechanikai probléma szerintem kizárható. ha csak nem valami különös rezgés van a környéketeken fél/1 perces amplitúdókkal.
szerintem ez szoftveres lesz. ha van másik gép a házban, akkor csekkoljad azon a net folytonosságot
ha van router a modem és gép közöt, iktassad ki a routert
ha nincs, akkor fingom sincs, csinálj egy noob, klasszikus leáramtalanítást(de akkor mindent, 5 percre) hátha észhez tér minden.
elég érdekesnek tűnik.