Quote (szabika @ 29 Jul 2011 08:54)
kandó vagy bme?
intel vagy amd.
közben meg kellett állapítanom, hogy a slotok elhelyezése miatt az az alaplap amit kinéztem nem alkalmas crossfire rendszernek, mert olyan közel van egymáshoz a két vga, hogy nekem nem lenne szívem beletenni őket egymás mellé.
a dilemmát az okozza, hogy ha az intel procit veszem: tovább elegendő a teljesítménye, sokáig elég lesz csak vgat cserélni a gépben, hogy szinten maradjon, az alaplapba belemegy majd elvileg az ivy bridge, legalábbis azt ígérik, de akkor csak a hd6870 fér be a keretbe.
lehetne phenom II x4 is, ami most még faszán kiszolgálná a hd6950 2gb kártyát is, de lényegesen gyengébb, mint az intel i5 megoldása, és itt nem lenne elég a videokártyát fejleszteni, kérdés az, hogy meddig lesz elég, elvileg az am3+ sockba bele fog menni a bulldozer, ami legújabb információk szerint szeptemberben jön, de egy hónapja augusztust mondta, előtte júliust. Szal kicsit ilyen duke nukem forever beütése van.
harmadik opció, intelből h-s alaplap és "csak" i5 - 2400 processzor, de akkor bele tudom zsúfolni a hd6950 2gb-t. Most ez tűnik éppen a legvalószínűbb megoldásnak, de aztán ming alszom egyet és variálok... :/
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 29 2011 01:14am