Quote (lMaD @ 21 Jul 2011 23:17)
Sziasztok!
Legyetek szívesek, mondjatok véleményt erre az összeállításra: (VGA egy másik gépből rakom át, 1gb sapphire radeon hd 4830 PCIe, Táp: 600w chieftec)
Alaplap: ASUS SABERTOOTH X58
Processzor: INTEL Core i7-950 3.06GHz 1366 BOX 8Mb
Ram: KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
Ház: THERMALTAKE VJ400G1N2Z Fekete
Még ami fontos lenne, hogy a videókártya az PCI-e viszont az alaplap PCI simán, akkor használható a kettő együtt? Ha nem akkor ez lenne a másik alaplap: GIGABYTE GA-X58-USB3
Köszönöm előre is

E:/ ez csak az alapja lenne, még akarok változtatni rajta, csak VGA meg SSD ügyben nem vagyok nagyon otthon
ha mondanál egy összeget, meg mit is vársz pontosan a géptől, akkor többre megyünk...
Szerintem amúgy ez az alaplap parasztvakítás
minek a 2*3 channel memória?
ha mindbe raksz egy kétgigás lapot lesz 12 giga ramod.
3db pci-e x16 ? minek?
Még ami fontos lenne, hogy a videókártya az PCI-e viszont az alaplap PCI simán, akkor használható a kettő együtt? Ha nem akkor ez lenne a másik alaplap: GIGABYTE GA-X58-USB3
ez mi? A pci videókártyák még anno az agp foglalat előtt voltak. kb 15 évvel ezelőtt a pentium 1 gépeknél.
utána minden alaplap agp volt videókártya terén, a ma újonnan vehető, pedig mind pci-e.
szóval nem tudom ez mit akart jelenteni, de ebből kb leszűrhető a hozzáértésed.
Innentől pedig már értem az alkatrészeket is, mindenből a legdrágább, mert az biztos jó.
a proci. Én intel párti vagyok, de ez egy bőven túlzó processzor
130w tpd, te jó úr isten... Ezt a gépet nyáron nem fogod tudni bekapcsolni, mert annyira meleget fog csinálni, hogy megőrülsz.
45nm, 1066-os memóriakezelés, lehet hogy triple channel, de én nem venném ezt.
Ennél olcsóbb az i5 2500k. Az is négymagos, az órajele is magasabb és húzható addig mint ez, ráadásul gyárilag támogatott a tunningja. támogatja 1333mhz memóriát, mondjuk csak dupla channel, de az is bőven elég, ha játékra kell.
95w tpd, nem fogsz tudni grillcsirkét sütni benne, de ezt gondolom nem is azért veszed. így is azért kemény lesz nyáron..
nem utolsósorban még olcsóbb is.
Ha leírod mennyid van rá, mire használnád, és mire is van szükséged, mi az mid pedig van, akkor szívesen segítek összeállítani valamit.
De ez nekem egy ilyen szedjünk össze mindenből valami drágát dolognak tűnik.
Amiket te összeszedtél azok workstationba mehetnek. De kétlem, hogy neked ez lenne a cél.