d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev12882892902912921214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,366.74
May 19 2011 11:51am
Quote (ecneB @ 19 May 2011 18:46)
dunno, anno ilyenek miatt váltottam chrome-ra

én is azt fogom ha átmásolom a sütiket meg a könyvjelzőket
már most is van hogy használom
Member
Gold: 6,645.00
May 19 2011 12:02pm
Quote (bamboo @ May 19 2011 06:30pm)
pontosan, ha utána akarsz járni a dolognak szedj le egy speedfant, ha intel procid van IBT-t (Intel Burn Test), ha amd procid van Prime95-öt, futtass rajta max terheléssel tesztet és nézd a hőmérsékletet speedfanban, ha jól emlékszem 70fok fölött már parás

speedfan laptopoknál nem nagyon fog mukodni
ja és ORTHOS cpu stress is kell ofc
Member
Gold: 14,756.31
May 19 2011 12:37pm
Quote (ecneB @ May 19 2011 05:44pm)
prime az éppenséggel bármilyen procihoz jó, igazi stress test.. két-három példányban szoktam egyszerre futtatni, úgy igazán kijönnek a hibák, ha vannak..

ja csak míg primenak kell 6óra egy teszthez, azt az IBT 5perc alatt lefuttatja
csak ugye amd-sek nem is álmodhatnak ibtről

Quote (szabika @ May 19 2011 06:02pm)
speedfan laptopoknál nem nagyon fog mukodni
ja és ORTHOS cpu stress is kell ofc

speedfan laptopoknál nem működik? :O
Member
Gold: 2,496.00
May 19 2011 12:44pm
jolvan nem tesztelgetek, rateszem akezemet es ilyesztoen meleg.

hogyan lehet eztet huteni, valami oreganyad is igy csinalta modon? itthon drotos billentyuzetet meg egeret hasznalok szal lehet ala melle akarhova tenni ezt azt, de rohadt kompakt a doboza, nemtom hogy lehetne ezt huteni
Member
Gold: 279.00
May 19 2011 02:22pm
Quote (TresholdOfUniverse @ 19 May 2011 20:44)
jolvan nem tesztelgetek, rateszem akezemet es ilyesztoen meleg.

hogyan lehet eztet huteni, valami oreganyad is igy csinalta modon? itthon drotos billentyuzetet meg egeret hasznalok szal lehet ala melle akarhova tenni ezt azt, de rohadt kompakt a doboza, nemtom hogy lehetne ezt huteni

Léteznek kifejezetten erre a célra készült notebook hűtők, kellő kézügyességgel azonban magadnak is eszkábálhatsz egyet, ami csendesebb, s jobb hatásfokkal is bír.. Hűtőborda+venti meg egy keret. A baj az, hogy direkt módon elég nehéz érintkeztetni a bordát azokkal az alkatrészekkel, amelyek hőt bocsátanak ki, egy szívó ventilátor ér többet ér a noti alján, szerintem.

This post was edited by ecneB on May 19 2011 02:25pm
Member
May 19 2011 02:28pm
Quote (ecneB @ May 19 2011 08:22pm)
Léteznek kifejezetten erre a célra készült notebook hűtők, kellő kézügyességgel azonban magadnak is eszkábálhatsz egyet, ami csendesebb, s jobb hatásfokkal is bír.. Hűtőborda+venti meg egy keret.

venti? notebookba? no offense de mutasd már meg ezt hol láttad
tudtommal minden notebook cpu-t passzív hűtéssel látnak el.
amúgy könnyen okozhatja notebook túlmelegedését a benne felgyülemlett por/szar/szösz/drog
ajánlom figyelmedbe a sűrített levegőt, aztán amilyen nyílást látsz a notebookon, rontsd meg vele
Member
May 19 2011 02:37pm
Quote (bamboo @ 19 May 2011 22:28)
venti? notebookba? no offense de mutasd már meg ezt hol láttad
tudtommal minden notebook cpu-t passzív hűtéssel látnak el.
amúgy könnyen okozhatja notebook túlmelegedését a benne felgyülemlett por/szar/szösz/drog
ajánlom figyelmedbe a sűrített levegőt, aztán amilyen nyílást látsz a notebookon, rontsd meg vele

Ventilátor, igen. A notebookok ~95%-a aktív heatpipe hűtéssel van ellátva. Szerinted, ha mégis minden notebook passzív hűtéssel rendelkezik, akkor hogy a jó édes anyámba morajlik a ventilátor? Síri csendben kéne üzemelnie a gépnek, kivéve az aktív alkatrészeket (hdd), de egy ssd-vel ez is kiküszöbölhető.. A sűrített levegő önmagában lófaszt nem ér, először szét kell kapni a gépet, leszedni a burkolatot, a nagyobb porcicákat elföldelni.. Ha e nélkül kezdesz neki sűrített levegővel megerőszakolni a gépet, akkor a nagyja bent marad... Gondolkodj már a _insertrandomkáromkodás_
Amúgy baromira bírom, hogy a gamestart olvasó tinédzserek hirtelen szakavatott számítógépzsenik lesznek.. Ennél nagyobb hülyeséget az életben nem írhattál volna le.. Máskor inkább tartsd magadban az ehhez hasonló tippjeid..

This post was edited by ecneB on May 19 2011 02:46pm
Member
May 19 2011 02:58pm
Quote (ecneB @ May 19 2011 08:37pm)
Ventilátor, igen. A notebookok ~95%-a aktív heatpipe hűtéssel van ellátva. Szerinted, ha mégis minden notebook passzív hűtéssel rendelkezik, akkor hogy a jó édes anyámba morajlik a ventilátor? Síri csendben kéne üzemelnie a gépnek, kivéve az aktív alkatrészeket (hdd), de egy ssd-vel ez is kiküszöbölhető.. A sűrített levegő önmagában lófaszt nem ér, először szét kell kapni a gépet, leszedni a burkolatot, a nagyobb porcicákat elföldelni.. Ha e nélkül kezdesz neki sűrített levegővel megerőszakolni a gépet, akkor a nagyja bent marad... Gondolkodj már a _insertrandomkáromkodás_
Amúgy baromira bírom, hogy a gamestart olvasó tinédzserek hirtelen szakavatott számítógépzsenik lesznek.. Ennél nagyobb hülyeséget az életben nem írhattál volna le.. Máskor inkább tartsd magadban az ehhez hasonló tippjeid..

ajjaj rögtön gamestart olvasó tinédzser lettem. nekem igenis segített amikor sűrített levegővel nekiestem bratyóm notebookjának. csupán segíteni akartam neki, de igazad van én vagyok a fasz h ilyen az eszembe jut.
Member
May 19 2011 03:01pm
Quote (bamboo @ 19 May 2011 22:58)
ajjaj rögtön gamestart olvasó tinédzser lettem. nekem igenis segített amikor sűrített levegővel nekiestem bratyóm notebookjának. csupán segíteni akartam neki, de igazad van én vagyok a fasz h ilyen az eszembe jut.

Nem, azért vagy "fasz", mert hülyeségeket beszélsz, miszerint a notebookokban nincsen ventilátor. Ezt tetőzi, hogy nekiesel egy sűrített levegős palackkal a gépnek semmiféle előzetes tisztítás, burkolat leszedés nélkül. Ennyit egy nálad nagyobb sötét idióta is meg tud tenni, én ezt nem nevezném egyáltalán tanácsadásnak. Btw, persze, hogy segít.. De ez kb. annyi, mint halottnak a beöntés. Gondolj már bele, hogy befelé fújod a mocskot a gép belseje felé. Oké, hogy vannak rajta nyílások, de a legnagyobb mocsok akkor is a gép belsejében marad, csupán töredéke kerül ki. A por simán össze tud állni több centiméteres gumóvá, azt meg aztán fújkálhatod napestig..

This post was edited by ecneB on May 19 2011 03:05pm
Member
May 19 2011 03:05pm
Quote (ecneB @ May 19 2011 09:01pm)
Nem, azért vagy "fasz", mert hülyeségeket beszélsz, miszerint a notebookokban nincsen ventilátor. Ezt tetőzi, hogy nekiesel egy sűrített levegős palackkal a gépnek semmiféle előzetes tisztítás, burkolat leszedés nélkül. Ennyit egy nálad nagyobb sötét idióta is meg tud tenni, én ezt nem nevezném egyáltalán tanácsadásnak.

laptopot még nem szedtem szét, feltételeztem h mindent passzív hűtéssel látnak el a szűk tér miatt, és egy ventilátor van, ami kivezeti a házból a levegőt. én nem mondtam olyat h a notebookban nincs ventilátor, annyit mondtam h szerintem a cpu-n passzív hűtés van. (amit még mindig így gondolok, utána is fogok nézni)
elmondanád mégis milyen kárt tudok tenni egy laptopban ha nekiesek sűrített levegővel?

amúgy te egy rendkívül kedves ember vagy, mindenkivel így beszélsz?
Go Back To Magyar Topic List
Prev12882892902912921214Next
Add Reply New Topic New Poll