Quote (zsansaccount @ 2 Feb 2011 14:05)
tisztában vagyok vele, h gyenge :\
amúgy az alaplap asus és m2r - fvm modell.
szval azt mondod, h ebbe az alaplapba és am2 foglalatba nem lehet olyan procit tenni, ami 3 GHz-et, vagy a fölötti sebességet tud?
/amúgy mi a különbség az am2 és az am2+ között? nem kompatibilisek mi?
http://forums.extremeoverclocking.com/t276489.html
Hi all,
I have an Asus M2R-FVM motherboard and i've flashed the bios to the latest update but still there are no options whatsoever to change voltage or any other sort of overclocking. I'm trying to overclock an AMD Athlon 64x2 3800 which should be easily overclockable, but there are no options available in the bios anywhere, the only option I have in the CPU section is to disable spread spectrum (which have already done).
Any help on this would be much appreciate.
Vamp
That's an Asus made OEM board for FSC computers. It's the same as a HP, Dell, Compaq, eMachines, etc. The bottom line is, NOT OC'able, PERIOD.
Ezek szerint jól gondoltam, de azért keresgélj utána te is, hátha sikerrel jársz, én összesen tíz másodpercet gugliztam.
am2 és a + között gondolom akadnak kompatibilitási problémák, visszafelé
általában támogatni szokták az "elavultabb" technológiákat.
Ha jól emlékszem, akkor van 3ghz-es am2 proci, de mivel ezeknek a prociknak pont az a lényege, hogy a szart is oc-zod belőle, ezért a te lapoddal én inkább vmi máson gondolkodnék el. A'la sima c2d rendszeren.
Quote (zsansaccount @ 2 Feb 2011 14:05)
// meg még azt nem értem, hha vhol az van, h "amd athlon x2 5200+" akkor ott magonként értendő az 5200+ vagy egyben? és az milyen sebességnek felel meg?
Elso talalat alapjan az 5200+ am2 2,7 ghz-en ketyeg, de mivel 13,5-es szorzóval gyártják, ezért szerintem elég könnyen ki lehet sajtolni egy jó mobo-val a legalább +25%-os oc-t belőle. Természetesen magonként értendő, de ez nagyban alkalmazásfüggő is, hogy képes-e több magos futtatásra és ha egyáltalán igen, akkor azt milyen hatásfokkal teszi.
This post was edited by ecneB on Feb 2 2011 06:14am