d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mekprogramozzuk Topic
Prev1244245246247248249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 17,767.00
Oct 21 2020 11:12am
Annyit tennek hozza az eddig elhangzottakhoz h nullarol en nem mennek bootcampba, eloszor otthon csinalj vegig nehany tutorial sorozatot, konyvet, projectet - olyasmiket amik erdekelnek. Sokmindent fogsz tanulni, jobban erteni fogod mire van szukseged mi tetszik etc.

En kicsit mas vilagban dolgozok/elek, de en kezdoknek ezt a konyvet szoktam ajanlani:

Attol fuggoen hogy mivel akarsz foglalkozni nem biztos h relevans, de ha erteni is szeretned a programozast akkor sokat segit. PDFet tudok linkelni.
Member
Gold: 15.00
Oct 23 2020 02:15am
Quote (Tommy_hun @ Oct 21 2020 08:54am)
Sziasztok

Bocsi ha nem épp ide tartozik, de nem akartam emiatt nyitni 1 topicot.

Egyre jobban gondolkozom azon hogy jó lenne megtanulni programozni és "szakmát" váltani . Teljesen más irányban dolgozok a programozói tudásom egyenlő a nullával.
Van egy ismerős aki itt tanul most : https://www.greenfoxacademy.com/ a szuper intenzív tanfolyamon . A lehetőségem meg van arra hogy egy teljes fél évet erre szánjak és kiszálljak a munkából viszont cserébe egy elég jól fizető állás kell ott hagynom.

A fő kérdésem az hogy egy egyáltalán egy ilyen fél éves képzésnek van értelme és az elvégzése után tényleg el lehet vele helyezkedni? Vagy ez kb olyan mint egy szar OKJ elvégzem és nulla tudással nézek a nagy világba . :)
(Szívesen megtanulnám és csinálnám a programozást nem a pénz miatt szeretnék váltani , nyilván jó lenne azért legalább 300-at megkeresni de ez már másodlagos)

Ha esetleg van olyan ember aki válaszolna 1-2 kérdésre annak szívesen dobok pm-et.

köszi

Szia! Szerintem csak elhatározás kérdése, meg tudsz tanulni fejleszteni, ha szeretnél, emiatt ne aggódj :)
Jó választásnak tartom az ilyen intenzív képzést kiindulásnak, és szerintem el is tudsz már utána valahol helyezkedni.

DE! Szerintem a legjobbat úgy teszed magaddal ha lejjebb adod az elején az elvárásaidat a munkahelyed felé, amikor eljön ez a pont. Elvégre nulláról kezdesz valamit. Gondolj bele, hogy a mostani szakmádban mennyi idő volt a tudásod/tapasztalatod összegyüjteni és mi mindent tettél hogy egy jól fizető állásod legyen. Reálisnak tartanád, ha ugyanezt egy féléves bootcampen átesett valaki megkapná? Tudna úgy teljesíteni mint te?
Akiket én interjuztattam greenfoxtol sajnos úgy éreztem, hogy teletömik ilyen gondolatokkal a fejüket, és inkább az arrogancián buknak el, nem pedig a szakmai részen (hiszen a munkahely sem igazán támaszt elvárást egy ilyen ember felé szakmai téren).
Szóval, ha elfogadod azt, hogy ismét 2-3-4 évig intentíven kell tanulnod és fejlődnöd, akkor bőven ki fog fizetődni a képzésed ára.

Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 23 2020 03:41pm
Amit kuzdithom mond 👍

Elhelyezkedes kapcsan:
En kb. 250 interjun lehetek tul, ez alapjan az a tapasztalatom h a CV (beleertve az evek szamat, oktatast, stb-t) kvazi semmivel sem korrelal :] A beleolt effort szamit: a kitartas, es h mennyire kritikus gondolkozo kozben az ember (mennyire kerdojelezi meg a dolgokat amiket hasznal, stb stb)

Abban egyetertek, h a cikkek meg egyebek erosen bullshitelnek arrol h mennyi effortert mennyi fizetes jar: ha 3-6 honap kozepes energia raforditasa utan dolne a penz akkor nem fizetne jol alapbol a szakma (+a legtobb embernek akit ismerek valamilyen szinte ez a hobbija, tehat nem 8 orat foglalkoznak a temaval)

Illetve javasolt elvezni a programozast, mert meg ugy is meglepoen sok az anyazas/izzadas/esetenkenti feszko kozben (20 ev utan is), plusz az sosem er veget h folyamatosan uj dolgokat kell tanulni
Member
Gold: 1,700.00
Oct 24 2020 12:58am
Quote (Anarkin @ Oct 23 2020 11:41pm)
Amit kuzdithom mond 👍

Elhelyezkedes kapcsan:
En kb. 250 interjun lehetek tul, ez alapjan az a tapasztalatom h a CV (beleertve az evek szamat, oktatast, stb-t) kvazi semmivel sem korrelal :] A beleolt effort szamit: a kitartas, es h mennyire kritikus gondolkozo kozben az ember (mennyire kerdojelezi meg a dolgokat amiket hasznal, stb stb)

Abban egyetertek, h a cikkek meg egyebek erosen bullshitelnek arrol h mennyi effortert mennyi fizetes jar: ha 3-6 honap kozepes energia raforditasa utan dolne a penz akkor nem fizetne jol alapbol a szakma (+a legtobb embernek akit ismerek valamilyen szinte ez a hobbija, tehat nem 8 orat foglalkoznak a temaval)

Illetve javasolt elvezni a programozast, mert meg ugy is meglepoen sok az anyazas/izzadas/esetenkenti feszko kozben (20 ev utan is), plusz az sosem er veget h folyamatosan uj dolgokat kell tanulni

Interjúztatsz?
Member
Gold: 11,500.00
Oct 24 2020 11:45am
Quote (csak_a_kommenteket_jottem_olvasn @ 24 Oct 2020 08:58)
Interjúztatsz?

en viselem jelenleg a .net discipline head sapkat MO-n a cegnel, szoval nem csak interjuztatas, de job description hogy szerkesszem a kompetencia matrixokat, melyik szinthez milyen elvarasok stb :] csak azert irom ezt, h ha konkret kerdes van hasonlo temakrol, akkor szivesen belemegyek, mert eleg sokat porog a teman az agyam

meg nem reg ota frontend pozikra is interjuztatok, de azt meg aktivan gyakorlom h jo legyen
Member
Gold: 5,390.00
Oct 27 2020 12:40pm
Quote (Anarkin @ Oct 23 2020 10:41pm)
Amit kuzdithom mond 👍

Elhelyezkedes kapcsan:

ha ML engineering fele mennek tovabb, akkor mennyi ertelme lenne .net-et is tanulni?

A pipelineban python fole a tensorflow a keras es a pytorch van most a pipelineban, valszeg befizetek majd erre a kepzesre valamikor: https://www.udacity.com/course/machine-learning-engineer-nanodegree--nd009t

szoval hosszu tavon erdekelne igazabol

This post was edited by jarabekg on Oct 27 2020 12:40pm
Member
Gold: 15.00
Oct 28 2020 01:06am
Quote (jarabekg @ Oct 27 2020 07:40pm)
ha ML engineering fele mennek tovabb, akkor mennyi ertelme lenne .net-et is tanulni?

A pipelineban python fole a tensorflow a keras es a pytorch van most a pipelineban, valszeg befizetek majd erre a kepzesre valamikor: https://www.udacity.com/course/machine-learning-engineer-nanodegree--nd009t

szoval hosszu tavon erdekelne igazabol

hány ML pozicio van ebben az országban? :D

This post was edited by kuzdithom on Oct 28 2020 01:07am
Member
Oct 28 2020 02:49am
Quote (kuzdithom @ Oct 28 2020 08:06am)
hány ML pozicio van ebben az országban? :D

abban nem tudom mennyi, ket honapja kiköltöztem Stockholmba, es itt azert van rendesen :)
Member
Gold: 295,675.65
Oct 29 2020 12:04am
Quote (jarabekg @ 28 Oct 2020 09:49)
abban nem tudom mennyi, ket honapja kiköltöztem Stockholmba, es itt azert van rendesen :)

na tenyleg el is felejtettem, Udv skandinaviaban!

hogy tetszik eddig?
Member
Oct 29 2020 02:19am
Quote (Namechange @ Oct 29 2020 07:04am)
na tenyleg el is felejtettem, Udv skandinaviaban!

hogy tetszik eddig?

kicsit vegyes

Egyreszt nagyon szar elmeny volt, hogy eddig nem hivtak be interjuzni olyan helyre, ahova nem volt szemelyes ajanlasom, es ahhoz kepest meg draga ez a hely, hogy az ember honapokon keresztül probalkozzon es elje fel a megtakaritasait a semmire kb.

A tobbi meg inkabb ilyen altalanos kikoltozeses stressz, hianyzik a lakasom amit 10 even keresztul rendezgetem be, hianyzik az otthoni tarsasag etc... Meg ugy is hogy ismerunk itt XX embert, es nem egyedul vagyunk, van kivel talalkozni, dumalni sorozgetni etc, ugy sem ugyan olyan.

Ma lesz egy interjum, ez ennel a cegnel az utolso, utana dontenek. Ha elkezdek forro dollarokat keresni, es vegre tudok venni jo szivvel cuccokat meg eljarni etterembe kajalni etc, es megvan ezaltal a teljes package, majd nyilvan alakulni fog a velmenyem es a hangulatom is.

Maga a varos amugy nagyon tetszik, bar stockholmban is lehetne egy Christiania :D

This post was edited by jarabekg on Oct 29 2020 02:20am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1244245246247248249Next
Add Reply New Topic New Poll