Quote (Tommy_hun @ Oct 21 2020 08:54am)
Sziasztok
Bocsi ha nem épp ide tartozik, de nem akartam emiatt nyitni 1 topicot.
Egyre jobban gondolkozom azon hogy jó lenne megtanulni programozni és "szakmát" váltani . Teljesen más irányban dolgozok a programozói tudásom egyenlő a nullával.
Van egy ismerős aki itt tanul most :
https://www.greenfoxacademy.com/ a szuper intenzív tanfolyamon . A lehetőségem meg van arra hogy egy teljes fél évet erre szánjak és kiszálljak a munkából viszont cserébe egy elég jól fizető állás kell ott hagynom.
A fő kérdésem az hogy egy egyáltalán egy ilyen fél éves képzésnek van értelme és az elvégzése után tényleg el lehet vele helyezkedni? Vagy ez kb olyan mint egy szar OKJ elvégzem és nulla tudással nézek a nagy világba . :)
(Szívesen megtanulnám és csinálnám a programozást nem a pénz miatt szeretnék váltani , nyilván jó lenne azért legalább 300-at megkeresni de ez már másodlagos)
Ha esetleg van olyan ember aki válaszolna 1-2 kérdésre annak szívesen dobok pm-et.
köszi
Szia! Szerintem csak elhatározás kérdése, meg tudsz tanulni fejleszteni, ha szeretnél, emiatt ne aggódj
Jó választásnak tartom az ilyen intenzív képzést kiindulásnak, és szerintem el is tudsz már utána valahol helyezkedni.
DE! Szerintem a legjobbat úgy teszed magaddal ha lejjebb adod az elején az elvárásaidat a munkahelyed felé, amikor eljön ez a pont. Elvégre nulláról kezdesz valamit. Gondolj bele, hogy a mostani szakmádban mennyi idő volt a tudásod/tapasztalatod összegyüjteni és mi mindent tettél hogy egy jól fizető állásod legyen. Reálisnak tartanád, ha ugyanezt egy féléves bootcampen átesett valaki megkapná? Tudna úgy teljesíteni mint te?
Akiket én interjuztattam greenfoxtol sajnos úgy éreztem, hogy teletömik ilyen gondolatokkal a fejüket, és inkább az arrogancián buknak el, nem pedig a szakmai részen (hiszen a munkahely sem igazán támaszt elvárást egy ilyen ember felé szakmai téren).
Szóval, ha elfogadod azt, hogy ismét 2-3-4 évig intentíven kell tanulnod és fejlődnöd, akkor bőven ki fog fizetődni a képzésed ára.