d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mekprogramozzuk Topic
Prev1243244245246247249Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Oct 21 2020 02:03am
Quote (Tommy_hun @ Oct 21 2020 08:54am)
Sziasztok

Bocsi ha nem épp ide tartozik, de nem akartam emiatt nyitni 1 topicot.

Egyre jobban gondolkozom azon hogy jó lenne megtanulni programozni és "szakmát" váltani . Teljesen más irányban dolgozok a programozói tudásom egyenlő a nullával.
Van egy ismerős aki itt tanul most : https://www.greenfoxacademy.com/ a szuper intenzív tanfolyamon . A lehetőségem meg van arra hogy egy teljes fél évet erre szánjak és kiszálljak a munkából viszont cserébe egy elég jól fizető állás kell ott hagynom.

A fő kérdésem az hogy egy egyáltalán egy ilyen fél éves képzésnek van értelme és az elvégzése után tényleg el lehet vele helyezkedni? Vagy ez kb olyan mint egy szar OKJ elvégzem és nulla tudással nézek a nagy világba . :)
(Szívesen megtanulnám és csinálnám a programozást nem a pénz miatt szeretnék váltani , nyilván jó lenne azért legalább 300-at megkeresni de ez már másodlagos)

Ha esetleg van olyan ember aki válaszolna 1-2 kérdésre annak szívesen dobok pm-et.

köszi

Igaz en csak webfejlesztö vagyok, de probaltam mindig eselyt adni a bootcampet vegzett embereknek. Szerintem sokat segit ha a szabadidödben is csinalsz valami fun projektet a tanfolyam mellett.
Egyreszt tanulsz is belöle, masreszt az allasjelentkezesnel latjak hogy tenyleg erdekel teged a dolog.
Member
Gold: 0.00
Oct 21 2020 02:36am
Quote (Karan2_Returned @ Oct 21 2020 10:03am)
Igaz en csak webfejlesztö vagyok, de probaltam mindig eselyt adni a bootcampet vegzett embereknek. Szerintem sokat segit ha a szabadidödben is csinalsz valami fun projektet a tanfolyam mellett.
Egyreszt tanulsz is belöle, masreszt az allasjelentkezesnel latjak hogy tenyleg erdekel teged a dolog.

Ez 100%ban true
Sot, akar tobbet is

Gyakornokok interjujanal szoktak ezek elojonni, hogy
"ok es mivel foglalkoztal eddig?"
"Megcsinaltam a prog 1et"
Vs
"xy homeprojektet csinaltam, resztvettem online versenyeken, megoldottam z feladatot leetcodeon"

Nekem a 2. jobban bejon

This post was edited by llllllllllll on Oct 21 2020 02:37am
Member
Gold: 5,390.00
Oct 21 2020 02:49am
Quote (Tommy_hun @ Oct 21 2020 08:54am)
Sziasztok

Bocsi ha nem épp ide tartozik, de nem akartam emiatt nyitni 1 topicot.

Egyre jobban gondolkozom azon hogy jó lenne megtanulni programozni és "szakmát" váltani . Teljesen más irányban dolgozok a programozói tudásom egyenlő a nullával.
Van egy ismerős aki itt tanul most : https://www.greenfoxacademy.com/ a szuper intenzív tanfolyamon . A lehetőségem meg van arra hogy egy teljes fél évet erre szánjak és kiszálljak a munkából viszont cserébe egy elég jól fizető állás kell ott hagynom.

A fő kérdésem az hogy egy egyáltalán egy ilyen fél éves képzésnek van értelme és az elvégzése után tényleg el lehet vele helyezkedni? Vagy ez kb olyan mint egy szar OKJ elvégzem és nulla tudással nézek a nagy világba . :)
(Szívesen megtanulnám és csinálnám a programozást nem a pénz miatt szeretnék váltani , nyilván jó lenne azért legalább 300-at megkeresni de ez már másodlagos)

Ha esetleg van olyan ember aki válaszolna 1-2 kérdésre annak szívesen dobok pm-et.

köszi

Laikus szemmel tudok ebben kicsit segiteni, fejlesztokent nem dolgoztam meg, de pmkent sok fajta fejlesztovel dolgoztam mar egyutt.

Amiben az alapveto kulonbseg van, az nem a technologiai tudas a bootcampesek es az egyetemet vegzettek kozott, hanem az uj problemak megoldasa/uj technologiak megtanulasa teren. Nem feltetlen jobbak az egyetemet vegzett figurak, de sokkal nagyobb a szoras a bootcampelt/selfthought fejlesztoknel.

Arra jo lehet a bootcamp, hogy az alap technologiai tudast atadja, es egy junior poziban ahol repetitiv/egyszerubb feladatokat kell megoldani, ott ne legyen kulonbseg a ket fejleszto kozott, az kesobb jon, amikor uj problemaval talalkozik valaki, vagy uj technologiat kell megtanulni. En is csak annyit tudok mondani, mint Krix, hogy igazabol azon mulik a dolog, hogy a bootcamp mellett mennyit teszel bele, mennyire erdekel.

Es annyit tennek hozza, hogy van-e mar tapasztalatod olyan teruletrol, ahol folyamatosan uj es komplex dolgokat kell megtanulni, bonyolult problemakat kell megoldani, mert anelkul sztem nem eri meg a valtas.
Member
Gold: 1,015.00
Oct 21 2020 02:57am
en vmilyen szinten hasonlo cipoben voltam/vagyok.
csak szemelyes velemeny, nem emlitetted mit csinalsz most pontosan, de fejest ugrani szerintem nem ajanlott, lehet nem is tetszik.
elso korben megneznem, hogy mennyire jon be egyaltalan a kodolas. van e idegrendszered x oran keresztul hibatkeresni egy komplexebb problemat megoldani, egyaltalan ez mit valt ki beloled.
en a helyedben elkezdenek mondjuk otthon egy pythont es abbol megvalaszolni az elobbi kerdeseket. bar emlitetted, hogy nem a penz miatt szeretnel.
Member
Gold: 0.00
Oct 21 2020 03:01am
Tfw hunsub actually segit

This post was edited by llllllllllll on Oct 21 2020 03:01am
Member
Oct 21 2020 03:08am
Quote (ecnebketto @ Oct 21 2020 10:57am)
en vmilyen szinten hasonlo cipoben voltam/vagyok.
csak szemelyes velemeny, nem emlitetted mit csinalsz most pontosan, de fejest ugrani szerintem nem ajanlott, lehet nem is tetszik.
elso korben megneznem, hogy mennyire jon be egyaltalan a kodolas. van e idegrendszered x oran keresztul hibatkeresni egy komplexebb problemat megoldani, egyaltalan ez mit valt ki beloled.
en a helyedben elkezdenek mondjuk otthon egy pythont es abbol megvalaszolni az elobbi kerdeseket. bar emlitetted, hogy nem a penz miatt szeretnel.

inkabb javascriptre szavaznek, de amugy vouch ez is (+html es css)

This post was edited by jarabekg on Oct 21 2020 03:09am
Member
Gold: 24.00
Oct 21 2020 03:26am
Sziasztok

Köszönöm a sok választ :)

Igen az hogy a hunsub segít meglepő, félve tettem fel a kérdést :D

Jelenleg gyártásvezető helyettesként dolgozok egy cégnél bútoripar,vasipar, kb minden . Bár nyilván más probléma megoldás szükséges a programozásnál de a probléma megoldó képességem úgy gondolom hogy jó, rugalmas vagyok és az idegrendszerem a 60 fő megedzette. Bár tényleg teljesen más .
Dolgoztam műszaki rajzolóként is . 2 éven keresztül bár ennek sok hasznát nem veszem . :)

A monotonitást jól tűröm és a türelmem is van így az x órán keresztül hiba keresést még talán élvezném is bizonyos szinten.

Márciusban indul a képzés (Bár remélem ez nem OKJ-nak minősül mert ugye azt kicsit megváltoztatták de ennek még utána nézek) .
Addig szeretném az alapokat elsajátítani és legalább egy minimális tudást össze szedni hogy ne legyek teljesen világtalan. Ehhez ha valaki küld jó tutorial linket, vagy esetleg ha van könyv amiből lehet tanulni azt szívesen fogadom. (Rákeresek én is google-en de ha van valakinek tippje jöhet :) )
Ez alatt valószínűleg kiderül hogy tényleg tetszik-e a dolog. ( Feleslegesen 1,4 milliót beleölni nyilván nem szeretnék )

Amitől picit félek hogy az angol tudásom az középszint, van egy b2-es telc nyelvvizsgám de nyilván ez tanulható, sokat kockultam így azért rengeteg szavat ismerek amik előfordulhatnak programozás közben .
A másik pedig a matek része, jó agyam van , gyorsan számolok fejben stb stb de nincs meg az "egyetemi" matek rész az nem tudom mennyire szükséges vagy mennyire épül rá.

Member
Gold: 80.00
Oct 21 2020 05:36am
Quote (Tommy_hun @ 21 Oct 2020 11:26)
Sziasztok

Köszönöm a sok választ :)

Igen az hogy a hunsub segít meglepő, félve tettem fel a kérdést :D

Jelenleg gyártásvezető helyettesként dolgozok egy cégnél bútoripar,vasipar, kb minden . Bár nyilván más probléma megoldás szükséges a programozásnál de a probléma megoldó képességem úgy gondolom hogy jó, rugalmas vagyok és az idegrendszerem a 60 fő megedzette. Bár tényleg teljesen más .
Dolgoztam műszaki rajzolóként is . 2 éven keresztül bár ennek sok hasznát nem veszem . :)

A monotonitást jól tűröm és a türelmem is van így az x órán keresztül hiba keresést még talán élvezném is bizonyos szinten.

Márciusban indul a képzés (Bár remélem ez nem OKJ-nak minősül mert ugye azt kicsit megváltoztatták de ennek még utána nézek) .
Addig szeretném az alapokat elsajátítani és legalább egy minimális tudást össze szedni hogy ne legyek teljesen világtalan. Ehhez ha valaki küld jó tutorial linket, vagy esetleg ha van könyv amiből lehet tanulni azt szívesen fogadom. (Rákeresek én is google-en de ha van valakinek tippje jöhet :) )
Ez alatt valószínűleg kiderül hogy tényleg tetszik-e a dolog. ( Feleslegesen 1,4 milliót beleölni nyilván nem szeretnék )

Amitől picit félek hogy az angol tudásom az középszint, van egy b2-es telc nyelvvizsgám de nyilván ez tanulható, sokat kockultam így azért rengeteg szavat ismerek amik előfordulhatnak programozás közben .
A másik pedig a matek része, jó agyam van , gyorsan számolok fejben stb stb de nincs meg az "egyetemi" matek rész az nem tudom mennyire szükséges vagy mennyire épül rá.

tbh ha nem volt egy kreten az illeto akkor mindig segitettek az embernek itt
Member
Oct 21 2020 05:38am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 21 2020 01:36pm)
tbh ha nem volt egy kreten az illeto akkor mindig segitettek az embernek itt

meg most nincs itt ricinger senee meg mate, hogy highjackelje a diskurzust x)
Member
Gold: 295,675.65
Trader: Trusted
Oct 21 2020 07:38am
Szerintem az hogy mit szeretnel kezdeni a 'kodolassal' nagyban befolyasolja hogy milyen iranyban indulj el a nyelv tanulas utjan. Milyen platformok erdekelnek? Web, mobile, gaming etc. Ezek nagyjabol meg is fogjak hatarozni a nyelvek hasznalatat.

En nem fejleszto vagyok, de User Experience designerkent rengeteg fejlesztovel dolgozok egyut nap mint nap es meg sose erdeklodtem egyik kepzettsege utan. Az en szememben csak par kulonbseg van fejlesztok kozott, ami nagyjabol a tapasztalatukon latszik meg leginkabb. Fiatalabb, tapasztalatlanabb fejlesztok nehezebben dolgoznak egyedulalloan es ezert persze tobb ido alatt vegzik el a feladatokat is, de ez teljesen normalis. Ezen kivul en nem aggodok azon hogy kinek milyen technikai tudasa van vagy milyen egyetemet vegzett. Lehetsz te a MIT rol is meg ex-google employee ha nem tudod implementalni a featuret amit mar scopeoltunk akkor nem leszunk jo haverok. :D

Szoval szerintem a bootcamp az jo dolog, mert nagyon gyorsan kitesz rengeteg mindennek a szakmaval kapcsolatban, de utana csak az onszorgalmad miatt fogsz tovabb jutni es munkat kapni, nem a szak miatt.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1243244245246247249Next
Add Reply New Topic New Poll