na, most lett kurvára elegem a gépemből, már nincs is rá garancia, meg faszom cipeli mindig a szervizbe vissza Pestre, úgyhogy most valamit le fogok cserélni belőle, mer megtehetem.
aki esetleg iszonyatos módon számon tart mindent, ami velem történik, emlékezhet rá, mer már sírtam többször is itt, hogy szar a gépem... annyi baja van, hogy néha random 5-10 másodpercekre elfeketedik a képernyő, kb befagy az egész, aztán megy tovább minden (és ez általában egymás után 1-2-3szor, pár másodperc szünetekkel), súlyosabb esetekben meg úgy megy el a kép, hogy a monitor kiírja, hogy "digital power saving mode, kösz teso etc", mintha nemis kapna már jelet egyáltalán, és nem is megy tovább, olyankor újra kell indítani a gépet úgy, ahogy van.
ahogy én észrevettem, főleg nagy erőforrásigényű alkalmazásoknál baszakodik, pl régi szar játékokkal kb meg se röccen. most próbálgattam az új need for speedet, jó (majdnem max) grafika mellett kb minden verseny végén "lefagyott", meg verseny közben is így akadt párszor, aztán ahogy lejjebb vettem pl a nagyfelbontású textúrákat, nem nagyon fagyott, aztán amikor az árnyékokat is "low"-ra raktam, semmi baja nem volt (azon kívül, hogy rondább, mint amúgy)
és most untam meg kurvára, hogy nem tudok rendesen játszani. (mer nemhiszem, hogy az a baj, hogy gyenge a gép, akkor mittomén szaggatna, nem simán lefagyna, de majd írok adatokat a gépről amúgyis)
volt már szervizben garanciálisan kétszer is, először ki se jött nekik ez a hiba, majd pár nap tesztelgetés után igen, és akkor lecseréltették velem a memóriát, merhogy "azt, amit vettem hozzá, valahogy nem szereti az alaplap, néha összeakad vele". (az első baja nemis igazán ez az akadozás-fagyás volt, hanem hogy befagyott a képernyő, és kurvára elkezdett búgni a hang, meg mittomén, de ugyanúgy újra kellett indítani, egyébként most is csinál néha ilyet, csak elég ritkán)
utána még mindig baja volt, akkor megint visszavittem, akkor már annyira nem tudtak vele mit kezdeni, hogy aszonták, azért csinálja ezeket, mert poros belül...
mondanom se kell, kb másnap azonnal elkezdett megint baszakodni, ráadásul direkt kipróbáltam többször is, hogy frankón szétszedtem, portalanítottam az egészet, és ahogy újra bekapcsoltam, kb egy óra múlva máris szar. (ráadásul annyira nem rakódhat le benne a por, mer alig volt benne + van hatmillió ventillátor a házamban)
namindegy, aki ért hozzá, ne kíméljen tanácsokkal, hogy mi a fasznak lehet baja, aki meg nem, az csak hányja össze, vagy szavazzon valamire, hogy mit cseréljek le azonali jelegel, kösziszépen.
ittvan nektek everest report a gépről, ha esetleg valami még kéne, postolom azt is.
Alaplap:
CPU típusa TripleCore AMD Phenom II X3 Black Edition 720, 2800 MHz (14 x 200)
Alaplap neve Asus M4A785TD-V Evo (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Alaplapi lapkakészlet AMD 785G, AMD K10
Rendszermemória [ TRIAL VERSION ]
DIMM1: Corsair Dominator CM3X2G1333C9D 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM3: Corsair Dominator CM3X2G1333C9D [ TRIAL VERSION ]
Megjelenítés:
Videokártya ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)
(4850es, ha jól emlékszem)
inb4 tl;dr, inb4 get a life, inb4 op can't inb4.