gondolom a multicoreval van valami gond.
3. találat
Miért szeretik jobban az informatikusok az angol oprendszereket, progikat?
Hát ezért:
Azt a komoly feladatot kaptam ma, hogy egy vadi új Vistára antivírust telepítsek. Nem egy nehéz feladat de install után nem indult el hanem a következő hiba üzivel örvendeztetett:
"az alkalmazást nem sikerült elindítani, mert párhuzamos konfigurációja helytelen"
What the fuck??? Próbálkoztam egy darabig majd felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol a srác hüledezett egy darabig majd átvette a gépet és vagy 2-3 órát próbálkozott, hogy életre lehelje a terméküket. Elmondása szerint soha ilyet nem láttak.
Közben ettem egy pizzát és neki álltam googlit túrni persze a magyar hiba üzivel alig találni valamit, szóval megpróbáltam angolosítani:
"... parallel configuration is not correct.." (meg persze incorrect meg egyébb verziókba) de semmi semmi használható sőt az adott hibára is csak egy utalást találtam azt is egy spanyol oldal angolra fordításával. Olyan nincs, hogy másnak még nem jött elő ez a hiba!
És aztán véletlenül feltűnt valami:
"..side by side configuration is incorrect"
hoppá! side by side azaz párhuzamos!

és innen már a megoldás is gyorsan megvolt:
telepíteni kell a "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package" -t (persze az ms bekaphatja megint, hogy ilyen hiba üzenetet ír ki)
A hiba üzenet magyar fordítása teljesen korrekt, viszont megint egy jó példa, hogy angol nyelven 1000x gyorsabban találni megoldást!
Ja és persze kaján vigyorral hívtam fel a supportot, hogy megoldva! Mondjuk le a kalappal előttük, nem ők tehettek a dologról és iszonyat segítőkészek voltak.