Quote (jarabekg @ 4 Aug 2010 10:37)
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem:
Dual core 2.2 es intel proci
4 giga ram
512 es Különálló videókártya, mindez laptopban, ez ugye több mint amit egy 32 bites kezelni tud, gyárilag win7 van rajta és raknék rá xp-t, mert néhány progi csak azon fut, azok közül amit használok.
Tehát a konkrét kérdés igazából ez
Gondolom erre 64 bites xp-t kell akkor rakni (?)
De abszolút nem értem ezt a 64 bites dolgot, ezért mélyebb beavatásra vágyom, mert lehet felújítom az asztali számítógépem, és tudnom kell h miket érdemes bele venni.
a win7-t sztem mindenképpen hagyd meg. pláne, hogy xpnek a multicore kihasználása khm... nincs
ha esetleg van olyan progig ami csak xpn fut, valszeg annak nem is kell a több mag, de az a 64bitből adódó sebességet sem fogja kihasználni mivel x86-ra lett írva. valamint valószínűleg a 4gb ramot sem zabálja fel, így azokra a programokra sztem elég a 32bites, nem lesz gyorsabb a 64es semmivel sem ilyen esetekben. de legalább drivert nehezebb rá szerezni, mert xpből nem annyira használt a 64bit, az előbb leirtak miatt (mert felesleges).
de asjnos csak sorban lehet feltenni a rendszereket, szal elöbb kell az xpt és utána a 7-t, h mindkettő menjen.
azonban imo a legjobb megoldás x64 win7 alát tenni egy vmware - xp 32bit installt, (direkt nem a beépített virtuális xpt használnám azt letiltanám)
a gépednek ell kell bírnia így is minden olyan progit amit még anno csak xpre irtak meg.cp'd
This post was edited by CyberPunk666 on Aug 4 2010 02:57am