Quote (lowxair @ 7 Jul 2010 14:40)
Következő lenne a gondom:
Van egy laptop amin eddig futott minden, csak lassu volt és ujra akartam tenni az oprendszert. Formázáskor hibát írt ki méghozzá azt hogy nem formázható a merevlemez mert sérült vagy használatban van. Gondoltam kisebbre veszem a particiot ezzel kisebbre véve a lemezterület sérülésének esélyeit, és törölve az addig működő oprendszert. Innen már sejthető hogy nem oldodtak meg a problémák, szoval ha valaki tudna segíteni abban h ez biztosan winyo csere, vagy esetleg van ötlet hogy miért lehet használatban a vinyó annak a segítségét megköszönném.
Más dolog: manapság mind1 a laptopnak meg az aksinak ha benne hagyom a gépben, és kedvemre használom egyszer hálózatrol majd máskor aksirol a gépet? Hallottam olyat is hogy a vincseszter nem szereti ha bekapcsolt állapotban egyszer csak kihuzom a hálozatrol és az aksira bizom, meg hallottam olyat is hogy ma már mind1.
1, telepítőcdről indítva irja ezt ki?
"Gondoltam kisebbre veszem a particiot ezzel kisebbre véve a lemezterület sérülésének esélyeit"
bocs de lol

ha telepítőlemezről indítottad, és így irja, ki lehet van egy rejtett partició driverekkel, amiről a telepítőlemez tölt be drivereket... laptopoknál gyakori megoldás... nézz utána vmilyen particionáló progival alaposan. ha nincsenek rajta fontos adatok törölj mindent ami csak van és nullázd a winyot.
(probálkozhatsz esetleg ubuntu live cdvel is)
2, régen ha a winyso hirtelen elvesztette az áramot, akkor leejtette a tűt ami megkarcolta a lemez felületét ezzel hibát okozva (visszafordíthatatlan fizikai sérülést), de manapság a winyok már automatikusan parkolósávba teszik a tűket, ha úgy érzékelik, h elmegy az áram vagy hirtelen csökken egy picit a feszültség, akár csak egy pillre is. szal ma már mind1.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 7 2010 02:42pm