Quote (rapiddani @ Feb 12 2022 01:15pm)
I5 12600kf
Asus b660m-e d4
2x8 gskill 3600mhz rám
Cooler Master MWE 750 Gold
Rtx3060ti
Hűtőt meg porgetem mert nem tudom h víz vagy sima
Házat meg nem talaltam ami tetszik és nem túl drága
Vélemény? Javaslat a hiányzó tételekre?
Nem tudom milyen áron mennek most az intel alaplapok, de én pont emiatt nem vettem anno, pedig tetszik a 12-es széria.
Szerintem nézd meg az árakat, 5600x v. 5800x procival és lappal. Nekem a 3800x is bőven elég lett végül.
Memóriából én téged ismerve 32GB-ot vennék, jövőt állóbb, nem sokkal drágább a 2x16-os kit.
Nem ajánlom a vizet, akár rosszul felrakott rendszer ( alul van a pumpa a radihoz képest ) miatt is sérülhet a pumpa.
Légnél nincs, ami kb. elromolhat. Noctua NH35 mellett tettem le a voksom.
Házat tudok segíteni, elmondom mire kell figyelni, csak csörögj fel fb-n.
VGA-ból vegyél 3600ti-t imho, nem sokkkal drágább már és erősebb kártya. Ritkán szoktál upgradelni, inkább invesztálj az erősebbe.
Cooler master helyett még egy fokkal normálisabb tápot javasolnék, én eddig is EVGA tápot használtam, most a VGA-hoz kaptam még egyet. Csak ajánlani tudom őket. 300 w alatt teljesen passzív a 750w-os táp.
Ezen kívül még 14/12-es házhűtők a normális szellőzésért.
Idle most nekem teljesen csendben van a gép, 50 cm-ről semmi hangja, eth farm alatt is 40%-al teker a GPU-n a venti.
--
Monitorból végül egy G5-t vettem 32", tetszik, de programozni szopás rajta, ez a curved annyira nem az én világom. Két hét után mondjuk ráállt a szemem, de az első két hét fejfájásos szédülés volt.
VGA-ból pedig egy EVGA 3070Ti-t vettem ( FTW3-as ) egy állat a kártya.
A régi alkatrészekből pedig összeraktam egy kis fogyasztású RX480-as gépet, ment a növékenyeket szellőztetni, ruhákat szárítani.
Két kari együtt majdnem 90 MH-t tol, még gondolkozom kisebb kártyákon, mert a kinti gép, még elbír négy kártyát az asztali is kettőt. Meglátjuk, hogy alakul a mining.