d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Informatikai Kérdések
Prev1118811891190119111921214Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,352.66
May 10 2021 01:07pm
Quote (Anarkin @ 10 May 2021 20:53)
redditen újabban tele van postokkal h cserélgetik a pasztát a GPU-n
tegnap valaki pont eltörte a lapkáját :D

meg igazabol eleg beirni youtubera, hogy kartya neve + teardown
Member
Gold: 33,265.80
May 10 2021 01:33pm
Quote (ecnebketto @ 10 May 2021 19:22)
Tuti, hogy PSU? Ha normális márka, akkor szerintem erre elég kevés az esély.

Nekem legutóbb a VGA pasztája száradt meg, ezért nem tudta átadni a hőt és auto kikapcsolt a gép bármilyen 3d alkalmazás alatt.

Itt azt állapítottam meg, hogy tervezett volt, gari lejárta utána hónapban egyből jött ez az eset.

Tápot is cseréltem miatta, igaz ezt nem bántam meg, mert egy rohadt jó moduláris 750-as tápot ( EVGA ) sikerült szereznem.

A PSU LED villog, nincs csippanás, szóval én erre tippelnék
Member
Gold: 1,015.00
May 10 2021 02:03pm
Quote (Anarkin @ May 10 2021 08:53pm)
redditen újabban tele van postokkal h cserélgetik a pasztát a GPU-n
tegnap valaki pont eltörte a lapkáját :D

Ez a paszta dolgot én sem túlzottan értem..

Még 2000 környékén cseréltem az első CPU hűtőmet, az egy Athlon TB 1500+-os modell volt, ez a generáció a sarkazásról volt híres ( nem volt semmi védelem a die környékén ), természetesen sikerült lesarkaznom több ízben, de még így is működött jó pár évig, bár memtest mindig hibát dobott.

Pár évvel később 6600 GT-men, amit aznap vettem cseréltem hűtést. Rosszul raktam fel, nem feküdt fel a die-ra. A fekete kártya még feketébb lett pár percen belül. Fú, de ideges volt voltam magamra. :D
Quote (Anarkin @ May 10 2021 09:05pm)
btw eléggé feelgood volt összerakni a PC-t

elég sokat változtak a dolgok 10++ év alatt :D cable management 10/10
ami a legjobban 'kiborító' az az M.2 PCIe 4.0 slotban — 4-5 gb/sec a gyakorlatban?

https://i.imgur.com/qqn6ncp.jpg

Én egy window xp-s retro pc-n gondolkozom, szép lett amúgy, gz, enjoy

Pumpa nem hangos? Én pont gondolkoztam, hogy most visszaállok inkább légre ( egy gépemet, már elvitte az árvíz + a pumpától kezdek megkergülni mostanában )

Quote (josheide @ May 10 2021 09:33pm)
A PSU LED villog, nincs csippanás, szóval én erre tippelnék

Azért próbáld meg bebootoltatni a gépet min. hardverrel ( ha van integrált vga, akkor pl csak az )
Csak 1 memória, különböző slot-okban. ( utána másik )
HDD, SSD sem kell első körben.
Simán lehet kábel is ( jártam már így, igaz ez régebben volt )

This post was edited by ecnebketto on May 10 2021 02:06pm
Member
May 10 2021 02:20pm
Quote (ecnebketto @ 10 May 2021 21:03)

Még 2000 környékén cseréltem az első CPU hűtőmet, az egy Athlon TB 1500+-os modell volt, ez a generáció a sarkazásról volt híres ( nem volt semmi védelem a die környékén ), természetesen sikerült lesarkaznom több ízben, de még így is működött jó pár évig, bár memtest mindig hibát dobott.

Pár évvel később 6600 GT-men, amit aznap vettem cseréltem hűtést. Rosszul raktam fel, nem feküdt fel a die-ra. A fekete kártya még feketébb lett pár percen belül. Fú, de ideges volt voltam magamra. :D

Én egy window xp-s retro pc-n gondolkozom, szép lett amúgy, gz, enjoy

Pumpa nem hangos? Én pont gondolkoztam, hogy most visszaállok inkább légre ( egy gépemet, már elvitte az árvíz + a pumpától kezdek megkergülni mostanában )

Azért próbáld meg bebootoltatni a gépet min. hardverrel ( ha van integrált vga, akkor pl csak az )
Csak 1 memória, különböző slot-okban. ( utána másik )
HDD, SSD sem kell első körben.
Simán lehet kábel is ( jártam már így, igaz ez régebben volt )

A RAMokat kiszedtem egyesével, az sajnos nem segített.

A kábelt még meg utdom próbálni cserélni, de inkább áttaxizom egy rendes szervízbe minthogy az én gyógyító kezeimmel még nagyobb kárt okoznék :D
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 10 2021 02:33pm
Quote (ecnebketto @ 10 May 2021 22:03)

Én egy window-os retro pc-n gondolkozom, szép lett amúgy, gz, enjoy

az akkori AMDkkel én is szoptam folyamatosan (Athlon meg XP meg nem tudom milyen szavak jutnak eszembe most hirtelen, 1300 "MHztől" ment 3200-ig?)
akkor még nem volt internetem meg pénzem se lett volna extra dolgokra, szóval nyáron oda kellett raknom a 60 centis szobaventit az alaplappal szembe és akkor nem kapcsolt ki :D

ezzel szemben... legutolsó 2009-es PC-met egy első generációs i7-750 hajtotta, 2016-'17 körül úgy került az utcára hogy stock hűtő volt rajta, és még mindig tökéletesen vitte

--
a pumpnak semmi hangja
direkt sokat futtattam az OCCT stress tesztet (ilyen 10 perceken át), de még a fanoknak sincs hangja (biosban levettem őket, 100% több perces load után ilyen alapcsony rpm-el max 70 fokra viszi fel a core-t)
ami rohadtul tetszik a vízhűtésben, hogy 0.5 sec alatt leviszi 35 fokra ha megszűnik a load :D márpedig teszten kívül nincs load, csak 1-1 másodpercekre kb

ez az arctic (fent írtam a modellt) eléggé dícsért példány amúgy - az a pici extra venti a CPU környékén is állítólag elég fontos a körülötte lévő dolgok hűtésére
ennyi idő alapján csak ajánlani tudom, nem tudom h neked is hasonló van-e
mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified: én épp a nappaliban tartom a TV mögött az Xbox Series X mellett :D (ezért kellett compact mid tower) és egyiknek sincs hangja: elég sokat panaszkodott már előre h zajos büdös lesz :D de szerencsém lett (az Xboxba is olyan venti van amúgy h akármit csinálhatsz vele, 4K120FPSakármi, nulla hang)

This post was edited by Anarkin on May 10 2021 02:37pm
Member
Gold: 1,015.00
May 10 2021 03:49pm
Quote (Anarkin @ May 10 2021 10:33pm)
az akkori AMDkkel én is szoptam folyamatosan (Athlon meg XP meg nem tudom milyen szavak jutnak eszembe most hirtelen, 1300 "MHztől" ment 3200-ig?)
akkor még nem volt internetem meg pénzem se lett volna extra dolgokra, szóval nyáron oda kellett raknom a 60 centis szobaventit az alaplappal szembe és akkor nem kapcsolt ki :D

ezzel szemben... legutolsó 2009-es PC-met egy első generációs i7-750 hajtotta, 2016-'17 körül úgy került az utcára hogy stock hűtő volt rajta, és még mindig tökéletesen vitte

--
a pumpnak semmi hangja
direkt sokat futtattam az OCCT stress tesztet (ilyen 10 perceken át), de még a fanoknak sincs hangja (biosban levettem őket, 100% több perces load után ilyen alapcsony rpm-el max 70 fokra viszi fel a core-t)
ami rohadtul tetszik a vízhűtésben, hogy 0.5 sec alatt leviszi 35 fokra ha megszűnik a load :D márpedig teszten kívül nincs load, csak 1-1 másodpercekre kb

ez az arctic (fent írtam a modellt) eléggé dícsért példány amúgy - az a pici extra venti a CPU környékén is állítólag elég fontos a körülötte lévő dolgok hűtésére
ennyi idő alapján csak ajánlani tudom, nem tudom h neked is hasonló van-e
mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified: én épp a nappaliban tartom a TV mögött az Xbox Series X mellett :D (ezért kellett compact mid tower) és egyiknek sincs hangja: elég sokat panaszkodott már előre h zajos büdös lesz :D de szerencsém lett (az Xboxba is olyan venti van amúgy h akármit csinálhatsz vele, 4K120FPSakármi, nulla hang)

Athlon XP elég tág család volt, de baromira szerettem, simán hozta a versenyt az intellel akkoriban. Előtte még volt a PIII-assal versenyző Thunderbird is, de én nem igazán találkoztam vele itthon.

Palomino, Thoroughbred ( 1500-as palomino hozta a 2400+-as TB-t, vicc volt ), utána pedig jöttek a Barton magos procik, amik elég sub-par teljesítettek, itt nagyon elmentek mobil irányba, főleg az olcsó szegmensre.

Később jöttek az Athlon 64-ek. ( Newcastle, Venice, Toledo ) Ez volt, amit még említettél. Még a legtöbb inteles is cserélt.

Ekkor pörgött a CS:S, jött be a Depth of Field + Blur. VGA vonalon a 8800 gt és az 850 xt pe volt a zászlós, asszem.

Imádtam, hogy középkategóriás procikat simán lehetett húzni flagship szintig.

--

Arctic-ok jók, mindig is odafigyeltek a részletekre. ( pont az említett 3200+-es Athlon-ok idejében jött be a divatba a márka [ Artcic Freezer ], gumibakos rögzítéssel fillérekért )

TT-m van és sajnos már eggyel befürödtem régen ( szó szerint, vitt majdnem mindent ), most visszaállnék inkább a légre.

A tápban egy 14-es Noctua pihen, teljesen halk, ezen kívül még van három Noctua venti a házban. Egy nagyobb heatpipe-on gondolkozom ( össz. 80W TDP-s a procim ) és arra egy normális ventit rakni, így valszeg teljesen halk lesz a gép.

--

mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified

:D ez k jó

This post was edited by ecnebketto on May 10 2021 03:51pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 10 2021 04:05pm
Quote (ecnebketto @ 10 May 2021 23:49)
Athlon XP elég tág család volt, de baromira szerettem, simán hozta a versenyt az intellel akkoriban. Előtte még volt a PIII-assal versenyző Thunderbird is, de én nem igazán találkoztam vele itthon.

Palomino, Thoroughbred ( 1500-as palomino hozta a 2400+-as TB-t, vicc volt ), utána pedig jöttek a Barton magos procik, amik elég sub-par teljesítettek, itt nagyon elmentek mobil irányba, főleg az olcsó szegmensre.

Később jöttek az Athlon 64-ek. ( Newcastle, Venice, Toledo ) Ez volt, amit még említettél. Még a legtöbb inteles is cserélt.

Ekkor pörgött a CS:S, jött be a Depth of Field + Blur. VGA vonalon a 8800 gt és az 850 xt pe volt a zászlós, asszem.

Imádtam, hogy középkategóriás procikat simán lehetett húzni flagship szintig.

--

Arctic-ok jók, mindig is odafigyeltek a részletekre. ( pont az említett 3200+-es Athlon-ok idejében jött be a divatba a márka [ Artcic Freezer ], gumibakos rögzítéssel fillérekért )

TT-m van és sajnos már eggyel befürödtem régen ( szó szerint, vitt majdnem mindent ), most visszaállnék inkább a légre.

A tápban egy 14-es Noctua pihen, teljesen halk, ezen kívül még van három Noctua venti a házban. Egy nagyobb heatpipe-on gondolkozom ( össz. 80W TDP-s a procim ) és arra egy normális ventit rakni, így valszeg teljesen halk lesz a gép.

--

mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified

:D ez k jó

jajj hát a táp volt a legjobb meglepetés ami érhetett, amikor nézelődtem
350W-ig nem pörög a venti a Corsairben -- tehát RTX nélkül soha nem is fog :D

én a vízhűtéssel úgy voltam, hogy ezek az AIOk elég "idősnek" tűnnek már ahhoz h ne féljek tőle
4 év múlva azért lehet veszek egy újat :] nem a legdrágább alkatrész -- de az 5/7 év gari megnyugtató (+ internet apró népe is azt írja h biztonságos)

nekem amúgy SSDvel voltak ilyen negatív érzéseim végig
mert még amikor megjelentek vettem 2 * 40GB-ot és az egyik be is krepált
utána jó sok évig utáltam az SSDket kb erre alapozva

dvd író dettó

most már inkább nyugerrben tolom és megvárom h valami újból kiadjanak 5-10 verziót mire megveszem :D
Member
May 11 2021 08:07am
Bevittem a gépem szervizbe.

Nem a PSU volt, pár perc alatt bemérték, hogy az rendben van. Most reménykedhetek hogy csak vmi szétcsúszott (?) vagy az alaplapom halt le (?)

Szóval rip, ez valszeg sokba fog fájni.
Member
Gold: 122.92
May 11 2021 11:17am
Quote (josheide @ May 11 2021 04:07pm)
Bevittem a gépem szervizbe.

Nem a PSU volt, pár perc alatt bemérték, hogy az rendben van. Most reménykedhetek hogy csak vmi szétcsúszott (?) vagy az alaplapom halt le (?)

Szóval rip, ez valszeg sokba fog fájni.

azthittem azert valamennyire értesz a pckhez Tomi :D amugy meg videokartyakon kivül olcso kb barmi ha nem valami high end cuccot akarsz
Member
May 11 2021 12:09pm
Quote (cowding @ 11 May 2021 18:17)
azthittem azert valamennyire értesz a pckhez Tomi :D amugy meg videokartyakon kivül olcso kb barmi ha nem valami high end cuccot akarsz

Értek annyira, hogy egyszerűbb alkatrészeket ki tudok cserélni, de ha vmi komolyabb baj van, akkor inkább szakértőkhöz fordulok. (kurvára félek hogy nagyobb kárt okozok, mint hasznot)

Amikor lehalt akkor próbáltam a basic dolgokat (kábelcsere, kiszedegettem a RAMokat, ilyesmik), de nincs BIOS csippanás és az alaplapon lévő LEDek annyit jeleznek, hogy valami a power supply-al.

Bevittem szervizbe, rádugtak a 16 pin connectorra egy mérőeszközt, minden oké volt, tehát a táp adja az áramot, de vmiért a MOBO mégis arra panaszkodik.

Na akkor jobban nekiestek, kiszedték a dolgokat, kitisztítottak mindent de elvileg minden müxik, valszeg az alaplapommal lehet a gond.

De ők se tudták megmondani biztosan. Annyit mondtak vegyek új alaplapot és beszerelik nekem egy kisebb vagyonért.

Én perpill hajlok arra, hogy inkább veszek egyet és megépítem magamnak :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev1118811891190119111921214Next
Add Reply New Topic New Poll