Quote (Anarkin @ May 10 2021 10:33pm)
az akkori AMDkkel én is szoptam folyamatosan (Athlon meg XP meg nem tudom milyen szavak jutnak eszembe most hirtelen, 1300 "MHztől" ment 3200-ig?)
akkor még nem volt internetem meg pénzem se lett volna extra dolgokra, szóval nyáron oda kellett raknom a 60 centis szobaventit az alaplappal szembe és akkor nem kapcsolt ki :D
ezzel szemben... legutolsó 2009-es PC-met egy első generációs i7-750 hajtotta, 2016-'17 körül úgy került az utcára hogy stock hűtő volt rajta, és még mindig tökéletesen vitte
--
a pumpnak semmi hangja
direkt sokat futtattam az OCCT stress tesztet (ilyen 10 perceken át), de még a fanoknak sincs hangja (biosban levettem őket, 100% több perces load után ilyen alapcsony rpm-el max 70 fokra viszi fel a core-t)
ami rohadtul tetszik a vízhűtésben, hogy 0.5 sec alatt leviszi 35 fokra ha megszűnik a load :D márpedig teszten kívül nincs load, csak 1-1 másodpercekre kb
ez az arctic (fent írtam a modellt) eléggé dícsért példány amúgy - az a pici extra venti a CPU környékén is állítólag elég fontos a körülötte lévő dolgok hűtésére
ennyi idő alapján csak ajánlani tudom, nem tudom h neked is hasonló van-e
mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified: én épp a nappaliban tartom a TV mögött az Xbox Series X mellett :D (ezért kellett compact mid tower) és egyiknek sincs hangja: elég sokat panaszkodott már előre h zajos büdös lesz :D de szerencsém lett (az Xboxba is olyan venti van amúgy h akármit csinálhatsz vele, 4K120FPSakármi, nulla hang)
Athlon XP elég tág család volt, de baromira szerettem, simán hozta a versenyt az intellel akkoriban. Előtte még volt a PIII-assal versenyző Thunderbird is, de én nem igazán találkoztam vele itthon.
Palomino, Thoroughbred ( 1500-as palomino hozta a 2400+-as TB-t, vicc volt ), utána pedig jöttek a Barton magos procik, amik elég sub-par teljesítettek, itt nagyon elmentek mobil irányba, főleg az olcsó szegmensre.
Később jöttek az Athlon 64-ek. ( Newcastle, Venice, Toledo ) Ez volt, amit még említettél. Még a legtöbb inteles is cserélt.
Ekkor pörgött a CS:S, jött be a Depth of Field + Blur. VGA vonalon a 8800 gt és az 850 xt pe volt a zászlós, asszem.
Imádtam, hogy középkategóriás procikat simán lehetett húzni flagship szintig.
--
Arctic-ok jók, mindig is odafigyeltek a részletekre. ( pont az említett 3200+-es Athlon-ok idejében jött be a divatba a márka [ Artcic Freezer ], gumibakos rögzítéssel fillérekért )
TT-m van és sajnos már eggyel befürödtem régen ( szó szerint, vitt majdnem mindent ), most visszaállnék inkább a légre.
A tápban egy 14-es Noctua pihen, teljesen halk, ezen kívül még van három Noctua venti a házban. Egy nagyobb heatpipe-on gondolkozom ( össz. 80W TDP-s a procim ) és arra egy normális ventit rakni, így valszeg teljesen halk lesz a gép.
--
mindenesetre azért vagyok biztos benne h 100% néma, mert GF certified

ez k jó
This post was edited by ecnebketto on May 10 2021 03:51pm