Quote (bazdmegmarnemtudom @ 7 Jul 2017 10:34)
noname is birhatja 10evig
asus is megallhat masnap.
amire adnak 2-3ev garit, ott mar nagyon szart csak ritkan kapsz (lehet 1 asus 1%esellyel all meg holnap, noname pedig 1.1%al)
teljesitmenyben (ha nincs oc), akkor +-5% talan.
hutesben nagyobb az elteres, de erre is csak akkor erdemes figyelni, ha szarul szellozik a hazad, sivatagban laksz etc, vagy bitcoint farmolsz
Meg akkor is érdemes figyelni a hűtésre, ha mondjuk nem akar egy sugárhajtású repülőgéphangot hallgatni, amikor játszik.
Quote (cowding @ 7 Jul 2017 10:24)
Ertem ty
Es lehet koztuk jelentos elteres vagy azert 99% ban mindegy
Mert ha 4 ev elettartam van koztuk akkor megveszem a markasabbat 5k val dragabbert de hogy lenyegeben csak a matrica mas legyen azert nem fizetek plusszba
a hűtés és az oc a különbség köztük és ezek megérnek párezret és nem is több a különbség az extrém esetektől eltekintve.
Érdemes a jobb hűtést és a gyári oc-t venni, mert általában arányaiban többel gyorsabb és jobb, mint amennyivel drágább.
Akár 10% vagy magasabb gyári OC-s kártyák is vannak és azokon jellemzően jobb a hűtés és a tápáramkör is.
Nekem windforce 3 ventis gyári oc-s kártyám van (970), halk és mérhetően gyorsabb, mint a sima.
5k huffal volt drágább, mint a nem oc, a fos és hangos referenciához képest (95k helyett volt 100).
Az asus meg még 10k-val drágább volt, miközben kisebb az OC-ja és hangosabb a hűtője, szóval meg kell nézni, hogy melyik a jó vétel, de tuti nem a sima.
A 6 (vagy 8, nem emlékszem) hőcsöves windforce amúgy mindig jó ár/értékű volt, bár a konkrét esetben nem néztem/ismerem, de általánosságban igaz.
A 2 hőcsöves meg azonos áron volt, szóval tényleg meg kell nézni.