Co wami kieruje, ze wolicie miec takie cos w domu niz kota czy psa? Sam mam arachnofobie wiec nie jestem w stanie pojac takich ludzi

I jakimi ssakami taki pajak moze sie zywic?
Temat ten zakładam z myślą o użytkownikach d2jsp którzy hodują jakieś egzotyczne zwierzęta węże, pająki, jaszczurki, etc. pochwalcie się co hodujecie, z czym macie problemy

Zasada zero tolerancji wciąż panuje więc wszelki spam będzie reportowany prosto do naszego moderatora Rogala.
Zapraszam do dyskusji.
_______________________________________________________________________________________________________
ja posiadam ptasznika królewskiego ( Poecilotheria Regalis ) w stadium l6. jak dotąd nie miałem z nim problemów lecz obawiam się trochę czy jak osiągnie wiek dojrzałości to nie będzie mi robił żadnych " psikusów "

zdjęć pajączka nie dam teraz cus pożyczyłem bratu aparat 3 miesiące temu i jeszcze do mnie nie wrócił
Zdjęcie z internetu:
http://creepy-crawlies-shop.com/stock/i_o1.jpg
trochę info o pajączku
Ptasznik królewski (Poecilotheria regalis)– gatunek pająka z rodziny ptasznikowatych.
Występowanie: żyje na terenach Azji południowej, Sri Lanki i Indii, dorasta do 6-8 cm (bez odnóży). Prowadzi nadrzewny tryb życia, jest bardzo szybki (potrafi także skakać), mocno jadowity oraz agresywny. Samica jest większa i masywniejsza od samca (jak u wszystkich odkrytych ptaszników).
Żywi się dużymi stawonogami oraz sporadycznie małymi kręgowcami (ssaki, ptaki, itp.).