d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Path Of Exile 2 - Temat Oficjalny
Prev16364656667Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,800.00
Jun 5 2026 10:26am
nie wiem :lol:

dziękuję za odpowiedź kupcia, jak zwykle można na ciebie liczyć, posiadasz duszę prawdziwego poelaka
Member
Gold: 76.09
Jun 6 2026 12:58am
zawsze trzeba przejebać od chuja mapy żeby odblokować rigwalds ferocity?

Te support gemy drogie to jak szukanie kluczy w diablo, troche sie trzeba nabiegać. Różnica tylko taka, że hrabine znaleźć to moment, a tutaj trzeba szukać tych specjalnych mapek z tymi bosikami unikatowymi co mają szanse na drop XYZ.
Gdy sam polowałem na Rakiata's Flow to za siódmym podejściem dopiero dropnąłem.

Ich szanse na drop można sobie zboostować na dwa sposoby:
1. Przed wejściem na mape wybrać Jado z zaznaczonym extra 50% chance drop linage support.
2. Nastackować ile sie da na mapie T15 i na tabletach statystyke "%chance waystones drop".
Member
Gold: 10,991.36
Jun 6 2026 03:27am
Te support gemy drogie to jak szukanie kluczy w diablo, troche sie trzeba nabiegać. Różnica tylko taka, że hrabine znaleźć to moment, a tutaj trzeba szukać tych specjalnych mapek z tymi bosikami unikatowymi co mają szanse na drop XYZ.

1. Przed wejściem na mape wybrać Jado z zaznaczonym extra 50% chance drop linage support.
2. Nastackować ile sie da na mapie T15 i na tabletach statystyke "%chance waystones drop".

waystone drop chance wplywa na drop lineage supportów? why
Member
Jun 6 2026 05:54am

pytałem czata jak zdobyć rigwalda i mi odpowiadał, że to jest jakieś miejsce na mapie spawnione losowo Derelict mansion, ale do tej pory nie widze na mojej mapce takiej miejscówki

więc czy to jest jakiś duży POI jak te bramy, drzewko co rodzi itemki, vault czy może zwyczajny poi przez które się przechodzi dalej odkrywając mapę, ale z ikonką i affixami jak poniżej tylko na lineage gem drop?

chat ai to już nie wyrabia a jedyny ziomek co ma niby od chuja godzin w poe chujowo mi tłumaczy, często nie odpowiada i to nawet nie jest
Member
Jun 6 2026 06:05am
btw na razie to się chyba nie nadaję na robienie mapek t15 bo przy 75 poziomie ciężko znaleźć itemki na moj build żeby zboostować life i energy shield, brakuje mi z 10 skill pointów żeby wrzucić w odpowiednie gałęzie i nie tracić na dmg
wystarczy, że się zagapie na ułamek sekundy albo nie skocze gdzie trzeba i po mnie chociaż czyszczenie wszystkiego w polu widzenia idzie dobrze
najgorzej jak moja postać zahaczy o coś i się wypierdoli podczas biegu a akurat jakiś słaby mobek sobie przechodzi to jest po mnie xD
Member
Jun 6 2026 06:30am
pytałem czata jak zdobyć rigwalda i mi odpowiadał, że to jest jakieś miejsce na mapie spawnione losowo Derelict mansion, ale do tej pory nie widze na mojej mapce takiej miejscówki

https://imgup.uk/proxy/?url=https%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FRc4XvCe.png

więc czy to jest jakiś duży POI jak te bramy, drzewko co rodzi itemki, vault czy może zwyczajny poi przez które się przechodzi dalej odkrywając mapę, ale z ikonką i affixami jak poniżej tylko na lineage gem drop?

https://imgup.uk/proxy/?url=https%3A%2F%2Fi.imgur.com%2F6I43ctd.png

chat ai to już nie wyrabia a jedyny ziomek co ma niby od chuja godzin w poe chujowo mi tłumaczy, często nie odpowiada i to nawet nie jest ^kupcia

Derelict Mansion na mapie wygląda jak domek z rodziny adamsów.

Ogólnie te wszystkie unikalne mapki do tych supportów, gdy pierwszy raz ujrzysz je na mapie świata to nie da się na nie kliknąć i przeczytać opis lub wyszukać korzystając z pola tekstowego na górze.
Żeby z nimi w jakąkolwiek interakcje wejść lub móc zrobić to trzeba dookoła kilka mapek zrobić, któraś z nich po zabiciu bossa odblokowuje dostęp.
Te unikalne mapki mają tą pomarańczową ikonkę i np jakiś efekt wizualny, dla Derelict Mansion to zanim możesz ją robić to latają wokół tego domku takie nietoperze, Jade Isle gdzie dropi support Rakiata to ma na sobie taki wir jak trąba powietrzna.

Gdy pierwszy raz na endgame wchodzisz to robiąc misje dla tego typka JADO, to on zabiera Ciebie do każdej z tych unikalnych mapek Derelict Mansion, Jade Isle itd.
Robiąc jedną, będzie Ci pokazywał w pobliżu kolejną do zrobienia. Nad nimi będziesz miał taki żółty symbol też przypominający literkę T, coś w stylu do tego co wrzuciłeś na fotce co masz na murze nad tym pomarańczowym znaczkiem bosika.
Member
Jun 6 2026 06:39am
Derelict Mansion na mapie wygląda jak domek z rodziny adamsów.
https://imgup.uk/i/P0sP0Fnn.png

Ogólnie te wszystkie unikalne mapki do tych supportów, gdy pierwszy raz ujrzysz je na mapie świata to nie da się na nie kliknąć i przeczytać opis lub wyszukać korzystając z pola tekstowego na górze.
Żeby z nimi w jakąkolwiek interakcje wejść lub móc zrobić to trzeba dookoła kilka mapek zrobić, któraś z nich po zabiciu bossa odblokowuje dostęp.
Te unikalne mapki mają tą pomarańczową ikonkę i np jakiś efekt wizualny, dla Derelict Mansion to zanim możesz ją robić to latają wokół tego domku takie nietoperze, Jade Isle gdzie dropi support Rakiata to ma na sobie taki wir jak trąba powietrzna.

Gdy pierwszy raz na endgame wchodzisz to robiąc misje dla tego typka JADO, to on zabiera Ciebie do każdej z tych unikalnych mapek Derelict Mansion, Jade Isle itd.
Robiąc jedną, będzie Ci pokazywał w pobliżu kolejną do zrobienia. Nad nimi będziesz miał taki żółty symbol też przypominający literkę T, coś w stylu do tego co wrzuciłeś na fotce co masz na murze nad tym pomarańczowym znaczkiem bosika.

no to jade isles już mam odblokowane bo myślałem, że to może derelict mansion, jak mi odblokowało zadanie i część mapy dookoła kingsmarch to tam poszedłem i odblokowałem, czyli mająć jade isles mógłbym teraz farmić bossa Manoki z szansą na lineage gemy Rakiata's Flow, Tawhoa's Tending, Kaom's Madness y?

ziom jesteś jedyną osobą, która potrafi tłumaczyć mi cokolwiek :wub:

This post was edited by colos on Jun 6 2026 06:40am
Member
Jun 6 2026 06:41am
no to jade isles już mam odblokowane bo myślałem, że to może derelict mansion, jak mi odblokowało zadanie i część mapy dookoła kingsmarch to tam poszedłem i odblokowałem, czyli mająć jade isles mógłbym teraz farmić bossa Manoki z szansą na lineage gemy Rakiata's Flow, Tawhoa's Tending, Kaom's Madness y?

ziom jesteś jedyną osobą, która potrafi trafić tłumaczyć mi cokolwiek :wub:

dziękuję za FG i powodzenia ^^ :wub:
Member
Gold: 7,242.01
Jun 6 2026 06:41am
Jak się teraz traduje w tej gierce. Ostatnio jak grałem to przez stronkę ggg, oczywiście nikt nie odpisywał i jeden item kupowałem pół godziny. Teraz widzę, że jest coś takiego jak market, to jest jak ah w wowie?
Member
Jun 6 2026 06:43am
Jak się teraz traduje w tej gierce. Ostatnio jak grałem to przez stronkę ggg, oczywiście nikt nie odpisywał i jeden item kupowałem pół godziny. Teraz widzę, że jest coś takiego jak market, to jest jak ah w wowie?

ja czyt. noob to staram się na ich stronce szukać itemków od typów co mają button "travel to hideout" bo praktycznie wszyscy którzy mają "whisper" mają wyjebane
Go Back To Polska Topic List
Prev16364656667Next
Add Reply New Topic New Poll