pany, jak to z tymi kamieniami z uber starych, jak chce ogarnąć protectors stone dla barba, to będzie w pełni działał w arreat face czy żeby ed wpływało na dmg muszę go w broń wsadzić? bo takiej opcji nie mam i zastanawiam się między dwoma kamieniami który lepiej skoro ma iść w hełm Protectors stone 31%ed / -7res / 4exp / 37gf / 28mf czy Protectors stone 34%ed / -5res / 3exp / 47gf / 29mf
W przypadku kręciołka na barbie, poza tym co masz na broni wszystkie inne źródła enhanced damage (skille,itemy,jewele) również działają i dodają się do ogólnego równania.
Fajnie, że wolisz dopytać, w tej gierce jest mnóstwo synergii do skillów XYZ, które na logikę powinny działać, a w teorii tak nie jest.
Najlepszy przykład który mi do głowy przychodzi to np. Mozaika, która +% do elemental dmg czerpie tylko z broni. Ludzie przepłacali za perf griffonsy z maksymalnym +% do light dmg, który i tak nie działał, albo brali facety +5/-5 co też nie miało znaczenia.
Poza szponami jedyne co boostowało nam dmg to minus light res, czyli -20/+10 Griffons i facet +3/-5 to był dla nas BiS.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do gemów wydaje mi się, że te -2res i tak będzie dużo lepsze niż więcej %ed. Źródeł %ed masz tonę ze skilli/broni/sprzętu i wtedy te extra 5% ed z jewela efektywnie doda Ci powiedzmy 0.005% realnego boosta do dmg.
Jeśli chodzi o minus phys resist to tam każdy % w Twoim przypadku będzie działał z pełną mocą i dawał więcej rzeczywistego dmg.
This post was edited by DrizztEU on Apr 23 2026 11:41pm