d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > D2r: Rotw- Temat Oficjalny
Prev1747576777879Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,800.00
Apr 23 2026 10:53pm
pany, jak to z tymi kamieniami z uber starych, jak chce ogarnąć protectors stone dla barba, to będzie w pełni działał w arreat face czy żeby ed wpływało na dmg muszę go w broń wsadzić? bo takiej opcji nie mam i zastanawiam się między dwoma kamieniami który lepiej skoro ma iść w hełm Protectors stone 31%ed / -7res / 4exp / 37gf / 28mf czy Protectors stone 34%ed / -5res / 3exp / 47gf / 29mf
Member
Gold: 21,649.56
Apr 23 2026 11:33pm
pany, jak to z tymi kamieniami z uber starych, jak chce ogarnąć protectors stone dla barba, to będzie w pełni działał w arreat face czy żeby ed wpływało na dmg muszę go w broń wsadzić? bo takiej opcji nie mam i zastanawiam się między dwoma kamieniami który lepiej skoro ma iść w hełm Protectors stone 31%ed / -7res / 4exp / 37gf / 28mf czy Protectors stone 34%ed / -5res / 3exp / 47gf / 29mf

Oba podobne a skoro ed nie bedzie dzialal to bralbym ten z wiekszym eg i mf
Member
Gold: 76.09
Apr 23 2026 11:41pm

W przypadku kręciołka na barbie, poza tym co masz na broni wszystkie inne źródła enhanced damage (skille,itemy,jewele) również działają i dodają się do ogólnego równania.
Fajnie, że wolisz dopytać, w tej gierce jest mnóstwo synergii do skillów XYZ, które na logikę powinny działać, a w teorii tak nie jest.
Najlepszy przykład który mi do głowy przychodzi to np. Mozaika, która +% do elemental dmg czerpie tylko z broni. Ludzie przepłacali za perf griffonsy z maksymalnym +% do light dmg, który i tak nie działał, albo brali facety +5/-5 co też nie miało znaczenia.
Poza szponami jedyne co boostowało nam dmg to minus light res, czyli -20/+10 Griffons i facet +3/-5 to był dla nas BiS.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do gemów wydaje mi się, że te -2res i tak będzie dużo lepsze niż więcej %ed. Źródeł %ed masz tonę ze skilli/broni/sprzętu i wtedy te extra 5% ed z jewela efektywnie doda Ci powiedzmy 0.005% realnego boosta do dmg.
Jeśli chodzi o minus phys resist to tam każdy % w Twoim przypadku będzie działał z pełną mocą i dawał więcej rzeczywistego dmg.

This post was edited by DrizztEU on Apr 23 2026 11:41pm
Member
Apr 24 2026 12:15am
W przypadku kręciołka na barbie, poza tym co masz na broni wszystkie inne źródła enhanced damage (skille,itemy,jewele) również działają i dodają się do ogólnego równania.
Fajnie, że wolisz dopytać, w tej gierce jest mnóstwo synergii do skillów XYZ, które na logikę powinny działać, a w teorii tak nie jest.
Najlepszy przykład który mi do głowy przychodzi to np. Mozaika, która +% do elemental dmg czerpie tylko z broni. Ludzie przepłacali za perf griffonsy z maksymalnym +% do light dmg, który i tak nie działał, albo brali facety +5/-5 co też nie miało znaczenia.
Poza szponami jedyne co boostowało nam dmg to minus light res, czyli -20/+10 Griffons i facet +3/-5 to był dla nas BiS.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do gemów wydaje mi się, że te -2res i tak będzie dużo lepsze niż więcej %ed. Źródeł %ed masz tonę ze skilli/broni/sprzętu i wtedy te extra 5% ed z jewela efektywnie doda Ci powiedzmy 0.005% realnego boosta do dmg.
Jeśli chodzi o minus phys resist to tam każdy % w Twoim przypadku będzie działał z pełną mocą i dawał więcej rzeczywistego dmg.

oo wiedziałem, że na kolege można liczyć
Member
Apr 25 2026 01:31am
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Member
Apr 25 2026 02:33am

leci horker z tematem, nie wiem gdzie wy te swoje filmiki wrzucacie ale ja na yt dałem, niepotrzebnie switchuje co jakąś gierkę żeby sobie bo rzucić takie przyzwyczajenie po latach grania z cta i randomowy um przyćmił rare ringa, którego nie zauważyłem :D
Member
Gold: 0.00
Apr 25 2026 05:26am
https://www.youtube.com/watch?v=otJ2E1JjrRA

leci horker z tematem, nie wiem gdzie wy te swoje filmiki wrzucacie ale ja na yt dałem, niepotrzebnie switchuje co jakąś gierkę żeby sobie bo rzucić takie przyzwyczajenie po latach grania z cta i randomowy um przyćmił rare ringa, którego nie zauważyłem :D

Nice. 2 drobne uwagi:

- 2x Battle Command na pre-buff - bedzie troche dluzszy
- odrobine krotsze WW

Na Travi tego nie potrzebujesz, rozkurwiasz. Moze Ci sie przydac jak bedziesz chcial uzyc swojego barba gdzie indziej.

Nie dostajesz pierdolca z zajebanym inv i nieprzefiltrowanym lootem?

This post was edited by izdwuut on Apr 25 2026 05:29am
Member
Apr 25 2026 09:29am
Nice. 2 drobne uwagi:

- 2x Battle Command na pre-buff - bedzie troche dluzszy
- odrobine krotsze WW

Na Travi tego nie potrzebujesz, rozkurwiasz. Moze Ci sie przydac jak bedziesz chcial uzyc swojego barba gdzie indziej.

Nie dostajesz pierdolca z zajebanym inv i nieprzefiltrowanym lootem?

ogólnie to ja latam z pełnym eq i wrzucam itemki do kostki tylko rano grałem na steam decku a tam nie moge sobie podnosić itemków jak na pc i potrzebuje miejsce na jakieś gc'ki chociaż, a loot filtra nie ustawiłem najlepiej bo w sumie to się nie znam na zakładkach itemków co tam jest ich troche do wybrania od normal do set, więc przeważnie to chowam ilości golda poniżej 2k, gorsze potki od super,klucze i strzały a tak to większość mi pokazuje, wolałbym nie zjebać w tym filtrze żeby czegoś nie przeoczyć

talizmany to głównie 7/6mf ale 5mf też się znajdzie,jakeś 2x @ress i 5fhr cold res jeden, gcki to gheed,13@ress 7frw i grając na pc wypełniam eq dodatkowymi skillerami 1wc 1battle,na ww 279mf z alibabami 575mf i nie wiem jaki mf powinienem mieć na horkerze więc dlatego eq tak zawalone, i tak fajnie mi się udało wbić całe ressy na hell i życia dużo, z ll jaki mam nie do ujebania, chociaż pokazuje mi o 12ll z ebotda mniej bo 17 zamiast 29

This post was edited by colos on Apr 25 2026 09:45am
Member
Apr 25 2026 09:59am

ostatnio kupiłem taki za wt bo nie miałem ista, jak można taki wycraftować, sol + p ruby + jewel + ring? bo na necie przy tym przepisie napisane jest, że to na ring 2-4ll a chciałbym pocraftować więcej ll dual leech ringi
Go Back To Polska Topic List
Prev1747576777879Next
Add Reply New Topic New Poll