d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Ironfister Temat Oficjalny
Prev1818283848592Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 12,059.17
Feb 25 2026 02:01am
Jakie to uczucie mieć oficjalny topic o sobie?

Jakie to uczucie pytasz, no jest to na pewno wyróżnienie, ale z drugiej strony jak pisze gdzie indziej to mi niektorzy piszą "wracaj do swojego tematu", więc minusy pewne też są.
Oczywiście nic nie jest dane na zawsze, przyjdzie kiedyś nowy moderator, stwierdzi że każda nowa myśl powinna mieć swój osobny temat założony i ten temat zbiorczy może zamknie.

Ale tu nie chodzi o uczucia, tylko zwyczajnie formuła osobnego topiku się sprawdza bo kto nie lubi moich, przyznam czasami przydługawych, wpisów, to po prostu tu nie wchodzi, a ja ograniczam nieco wpisy polityczno-filozoficzne w innych tematach.
Każdy zyskuje :)
Member
Gold: 0.00
Feb 25 2026 04:46am
Jakie to uczucie pytasz, no jest to na pewno wyróżnienie, ale z drugiej strony jak pisze gdzie indziej to mi niektorzy piszą "wracaj do swojego tematu", więc minusy pewne też są.
Oczywiście nic nie jest dane na zawsze, przyjdzie kiedyś nowy moderator, stwierdzi że każda nowa myśl powinna mieć swój osobny temat założony i ten temat zbiorczy może zamknie.

Ale tu nie chodzi o uczucia, tylko zwyczajnie formuła osobnego topiku się sprawdza bo kto nie lubi moich, przyznam czasami przydługawych, wpisów, to po prostu tu nie wchodzi, a ja ograniczam nieco wpisy polityczno-filozoficzne w innych tematach.
Każdy zyskuje :)

Troche jak dostac nocnik w morzu ekskrementów.
Member
Feb 27 2026 06:24am
Małgorzata Wasserman, PiS: produkcja uzbrojenia i amunicji w Polsce i Europie to afront wobec USA

Dlaczego według niej SAFE jest fatalna? Kwestia ingerowania UE w obronność, do czego nie ma uprawnień. To afront w stosunku do USA. Jest tylko jeden problem – wyobraźcie sobie państwo, że rzeczywiście coś się dzieje ze strony Rosji i widzicie tutaj Niemca czy Francuza, który przychodzi bronić Polaków? Zdecydowanie bardziej wyobrażam sobie amerykańskie wojsko – tłumaczyła Małgorzata Wassermann.

Jej zdaniem "nie mając żadnych relacji z prezydentem USA, Donald Tusk odcina nas od Stanów Zjednoczonych"

Czyli zdaniem PiSu uzbrojenie można kupować wyłącznie w USA, nieważne że w dolarach, jest bardzo drogo i czeka się 10 lat na dostawę. Chuj z polskim wojskim, może go nie być, Trump nas obroni.

Ten PiS to jest jednak spierdolony, zrobią wszystko za poparcie Trumpa w wyborach.

This post was edited by Ironfister on Feb 27 2026 06:24am
Member
Mar 4 2026 07:44am
Strategiczny błąd Kaczyńskiego?

Taktyka Kaczyńskiego na rządy Tuska jest prosta: wetować dużo, żeby rządy Tuska okazały się marne.
W tym duchu PiS głosował przeciwko specjalnej ustawie o miliardach taniego kredytu z Unii dla polskiej obronności (safe).
Prezydent został poinstruowany aby zawetował, i pewnie tak zrobi.

Teoretycznie wszystko się uda: prezydent ustawe zablokuje, kasy nie będzie, Tusk nie zyska, Kaczor będzie mógł głosić że "Tusk nic nie zrobił".

Jest tylko jeden "mały" błąd w tym planie: Tusk forsę z Unii i tak weźmie, ze specjalną ustawą albo na podstawie aktualnych ogólnych przepisów.
Więc polski sektor obronny i tak ruszy z kopyta, a Kaczyński z Nawrockim wyjdą na tych złych, co chcieli zabrać pieniądze ale im się na szczęście nie udało.

Niektórzy mówią nawet, że z tą ustawą to specjalnie taka podpucha Tuska, żeby Kaczyński z Nawrockim zawetowali i wyszli na zdrajców.
Szachy 5d, a "geniusz" Kaczyński sam się zaorał.
Member
Mar 6 2026 02:06am
Rozbój, kradzież i porwanie na Węgrzech?

węgierskie służby zatrzymały dwa samochody należące do ukraińskiego państwowego Oszczadbanku, które realizowały rutynowy transport gotówki na trasie z Austrii do Ukrainy. "Mamy tu do czynienia z wzięciem ich przez Węgry za zakładników i kradzieżą pieniędzy"

W skradzionych samochodach znajdowało się:

40 mln dolarów amerykańskich,
35 mln euro,
9 kg złota.

Los siedmiu zakładników pozostaje nieznany.

Osobiście sądzę, że Orban po prostu chce się przypodobać Putinowi, bo czuje że przegra wybory i będzie potrzebował azylu.
Banned
Gold: 100.00
Mar 28 2026 06:18am
Cześć , co tam nowego?
Member
Gold: 19,630.00
Mar 28 2026 06:28am
Jestem w Warszawie
Member
Gold: 17,729.56
Mar 28 2026 11:38am
Rozbój, kradzież i porwanie na Węgrzech?

węgierskie służby zatrzymały dwa samochody należące do ukraińskiego państwowego Oszczadbanku, które realizowały rutynowy transport gotówki na trasie z Austrii do Ukrainy. "Mamy tu do czynienia z wzięciem ich przez Węgry za zakładników i kradzieżą pieniędzy"

W skradzionych samochodach znajdowało się:

40 mln dolarów amerykańskich,
35 mln euro,
9 kg złota.

Los siedmiu zakładników pozostaje nieznany.

Osobiście sądzę, że Orban po prostu chce się przypodobać Putinowi, bo czuje że przegra wybory i będzie potrzebował azylu.

Orban nie przegra, bo nie ważne kto głosuje i tak dalej...
Banned
Gold: 100.00
Mar 30 2026 01:14pm
dalej grasz w brawl stars? Ja wbiłem ponad 13k pucharków i usunąłem konto. Znudziła mi się ta gra. Rok w to grałem.

This post was edited by jediezpk on Mar 30 2026 01:16pm
Member
Gold: 1,021.63
Apr 11 2026 02:00pm
^ironfister dalej grasz w brawl stars? Ja wbiłem ponad 13k pucharków i usunąłem konto. Znudziła mi się ta gra. Rok w to grałem.

Ja mam 27k pucharków i swój klub
Go Back To Polska Topic List
Prev1818283848592Next
Add Reply New Topic New Poll