d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Bieganie > Temat Oficjalny.
Prev1442443444445446466Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,000.00
Apr 7 2026 07:02am
Ostatnia aktywność. Lepsze tempo, lepsze tętno, ale dystans krótszy.

Dzisiaj idę zrobię kółko w drugą stronę, ale pizga na dworze motzno

https://i.ibb.co/TMWvmJz4/IMG-1293.jpg

O mój somsiad B)

17 km to autem potrafi zmęczyć, taka forma to kozak ja tyle to chyba w całym swoim życiu nawet nie przeszedłem :o
Member
Gold: 420.00
Apr 7 2026 10:55am
czemu zwolnić? 155 to u nie strefa pracy w tlenie (zielona)

garmin ma 5 stref
szara - rozgrzewka
niebieska - baza tlenowa
zielona - praca tlenowa
pomaranczowa - prog tlenowy
czerwona - praca beztelnowa

wrociłem własnie, to pozniej wrzuce raport

No własnie drogi kolego prace tlenową to robimy na zawodach + wchodizmy na próg + finisz beztlen :unsure:
Member
Gold: 60.00
Warn: 20%
Apr 7 2026 10:57am
No własnie drogi kolego prace tlenową to robimy na zawodach + wchodizmy na próg + finisz beztlen :unsure:

Nie chodzę na zawody panie kolego, bo nie bawi mnie bieganie po asfalcie.

Raport z dzisiaj:

Plan był zrobić takie kółeczko 17km jak ostatnio, tylko w drugą stroną. Czułem, że dzisiaj będzie wydolnościowo lepszy niż gorszy dzień.
Na 12-tym kilometrze drogę zablokował mi strażnik leśny prosząc żebym wrócił na szlak. Jako, że był człowiek wielkiej kultury i zrobił to w sposób niezwykle uprzejmy (nie tak jak nasz drogi kolega , który ogarniczył by się w tej sytuacji do 11 liter), a ja i dzisiaj się szukałem zwady, usłuchałem prośby i wróciłem na czerwony szlak. Niestety duża część szlaku w tym miejscu jest piaszczysta, więc dalej biegało się średnio. Trochę mnie to wybiło z rytmu i złe pobiegłem dalej żółtym szlakiem (miał być skrót na południe, a ja w drugą mańkę i wyrzuciło mnie przy muzeum w Palmirach) - widać na mapie jaki fail, no i suma summarum przez tę okoliczność wyszło mi ponad dwa kilometry więcej. Ogólnie w porównaniu do poprzedniego biegu 2 km więcej, pace 15 sekudn lepiej j, i 3 bpm wyżej, więc uważam, że całkiem nieźle.
Zacząłem bieg tak sobie od niechcenia, bardziej pilnując oddychania i tętna myślałem, że będzie wolniej niż ostatnio a wyszło dużo lepiej. No i tym sposobem odkryłem I prawo Murphego dotyczące biegania: "Im wolniej biegniesz, tym szybciej biegniesz"

Serniczek spalony

Member
Apr 7 2026 10:58am

Raport z dzisiaj:

Plan był zrobić takie kółeczko 17km jak ostatnio, tylko w drugą stroną. Czułem, że dzisiaj będzie wydolnościowo lepszy niż gorszy dzień.
Na 12-tym kilometrze drogę zablokował mi strażnik leśny prosząc żebym wrócił na szlak. Jako, że był człowiek wielkiej kultury i zrobił to w sposób niezwykle uprzejmy (nie tak jak nasz drogi kolega ^PrzykraSprawa, który ogarniczył by się w tej sytuacji do 11 liter), a ja i dzisiaj się szukałem zwady, usłuchałem prośby i wróciłem na czerwony szlak. Niestety duża część szlaku w tym miejscu jest piaszczysta, więc dalej biegało się średnio. Trochę mnie to wybiło z rytmu i złe pobiegłem dalej żółtym szlakiem (miał być skrót na południe, a ja w drugą mańkę i wyrzuciło mnie przy muzeum w Palmirach) - widać na mapie jaki fail, no i suma summarum przez tę okoliczność wyszło mi ponad dwa kilometry więcej. Ogólnie w porównaniu do poprzedniego biegu 2 km więcej, pace 15 sekudn lepiej j, i 3 bpm wyżej, więc uważam, że całkiem nieźle.
Zacząłem bieg tak sobie od niechcenia, bardziej pilnując oddychania i tętna myślałem, że będzie wolniej niż ostatnio a wyszło dużo lepiej. No i tym sposobem odkryłem I prawo Murphego dotyczące biegania: "Im wolniej biegniesz, tym szybciej biegniesz"

Serniczek spalony

https://i.ibb.co/KjNh1TSL/IMG-1294.jpg

No a co z biegami górskimi drogi kolego B)
Member
Apr 7 2026 11:05am
No a co z biegami górskimi drogi kolego B)

ale w Warszawie nie ma gór kolego kondes :mellow:
Member
Gold: 2,261.43
Apr 7 2026 11:32am

Raport z dzisiaj:

Na 12-tym kilometrze drogę zablokował mi strażnik leśny prosząc żebym wrócił na szlak. Jako, że był człowiek wielkiej kultury i zrobił to w sposób niezwykle uprzejmy (nie tak jak nasz drogi kolega ^PrzykraSprawa, który ogarniczył by się w tej sytuacji do 11 liter), a ja i dzisiaj się szukałem zwady, usłuchałem prośby i wróciłem na czerwony szlak. Niestety duża część szlaku w tym miejscu jest piaszczysta, więc dalej biegało się średnio. Trochę mnie to wybiło z rytmu i złe pobiegłem dalej żółtym szlakiem (miał być skrót na południe, a ja w drugą mańkę i wyrzuciło mnie przy muzeum w Palmirach) - widać na mapie jaki fail, no i suma summarum przez tę okoliczność wyszło mi ponad dwa kilometry więcej. Ogólnie w porównaniu do poprzedniego biegu 2 km więcej, pace 15 sekudn lepiej j, i 3 bpm wyżej, więc uważam, że całkiem nieźle.

Serniczek spalony

https://i.ibb.co/KjNh1TSL/IMG-1294.jpg

B)
Member
Apr 7 2026 01:26pm
ale w Warszawie nie ma gór kolego kondes :mellow:

Drogi kolego śmiało można biegać po płaskim i startować w górskich ultra B)
Member
Apr 7 2026 01:28pm
Drogi kolego śmiało można biegać po płaskim i startować w górskich ultra B)

słyszałem o takich zboczeniach, ale po górkach to ja wole chodzić
Member
Apr 7 2026 01:47pm
słyszałem o takich zboczeniach, ale po górkach to ja wole chodzić

:wub:
Banned
Gold: 100.00
Apr 7 2026 08:19pm
Nie pamiętam, kiedy ostatnio biegłem.
Go Back To Polska Topic List
Prev1442443444445446466Next