Nie rozumiem co to znaczy że smakują azjatycko
masz nawalone milion questów przynieś 5drewna, przynieś 5żelaza, milion znaczników na minimapie do odhaczenia,
milion zbędnych uciążliwych i nudnych mechanik dodatkowych typu odbijaj światła mieczem żeby odnaleźć ukryte przejśćie/sekrety LUB użyj lampy specjalnej LUB uiżyj do tego hełmu specjalnego lub jeszcze co innego,
poprzeklejane obozy do wyczyszczenia ze 100 takich samych bandytów, dosłownie tam są mrowiska ich czasami do ubicia
fabuła główna nie istnieje, zlepek miałkich randomowych historyjek podawanych Ci co chwile, przez pierwsze godziny w zasadzie nie wiedziałem kim jestem do końca i co w tej grze w oogóle robię
limitowany ekwipunek i jesteś bombardowany mnóstwem rzeczy do podniesienia po drodze, na początku nie wiesz co zbierać, a co nie, samych much ważek motyli to masz z 50 gatunków które możesz po drodze złapać i zajmują osobne sloty
nonstop bombardowany jesteś jakimiś wpisami do dziennika, questami, co chwile musisz tam zaglądać na początku i zapamiętywać często bzdety, które kolejny raz będą Ci potrzebne za 10h może
strasznie grinderski tytuł, przesycony mnóstwem bzdetów, które zniechęcają mnie tylko do siedzenia przy tym tytule
dużo ludzi porównuje ten tytuł do Red Dead Redemption 2 i kompletnie tego nie czaje i mnie to śmieszy, ta gra koło RDR2 nawet nie leżała
na duży plus
- wizualnie jak gra wygląda chociaż musiałem sie posiłkować reShade modem z Nexusa bo strasznie przejaskrawione barwy są defaultowo,
- optymalizacja też super na premiere, pomimo solidnego procka i ramów wciąz na 3070rtx siedze i w 2k na high ze zbitymi cieniami itp na średnie w 2K 55-60fps mam więc spoko
- walki z bossami też są ciekawe, większość unikalna bardzo, wymaga pomyślenia zamiast tępego spamowania atakiem i uników
- sam świat też super wygląda, jest ogromny, pełny ciekawych miejsc do odkrycia i bardzo zróżnicowany (śnieżne góry, lasy, bagna, pustynie itd)
ps. dużo opinii jest, że po X godzin gra staje sie przyjemna.
Może i tak jest, ale to zdecydowanie nie tytuł dla mnie,
wolę sobie pograć w coś co od początku daje mi jakkolwiek satysfakcje i nie męczy, gierek dobrych jest mnóstwo, szczególnie tych starszych
This post was edited by DrizztEU on Mar 23 2026 08:48am