d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Polaki Cebulaki
Prev191011121314Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,020.00
Mar 13 2026 05:08pm
Tu taka ciekawa rozmowa o pizzach aż se jutro kupię a teraz żeby nie spamic tematu powiem wam dobranoc i że idę spać na wyro za 10k polskich nowych złotych a nie tam za jakieś eura
Member
Gold: 420.00
Mar 14 2026 12:52am
Dlaczego miałbym siedzieć na jakimś forbsie lol xD siedzę tu od 2003 roku, rozumiem ze dla ciebie ilość pieniędzy determinuje z kogo się człowiek śmieje? ja się śmieje z kredensa i gildii modrzew to moje błazny które mnie zabawiają :)

zamiast zazdrościć to weź się za siebie i też tyle będziesz zarabiał, a wtedy możesz wejść na takie forum jsp i śmiać się z przegrywow typu iron, kredens czy przykra sprawa

No na pewno b) nawet w tak oczywistej sprawie nie radzi sobie twoja wybitna persona :rofl:

Poszukał bym jakiegoś konta z tego roku żeby się z ciebie pośmiać, ale nie chcę mi się marnować na to czasu.

Parę miesięcy temu przyszedł do mnie na rozmowę kwalifikacyjną jakiś gość który od pół roku nie mógł znaleźć pracy w IT.
Rzucił stawką w wysokości połowy budżetu.
Niestety dla niego, dla mnie wywalone czy ktoś zawoła pół stawki przewidziane na dane stanowisko czy całą stawkę.
Dla mnie liczy się żeby nie przekroczył budżetu na stanowisko informatyka i tyle.
Wzięliśmy gościa co był trochę lepszy a sporo droższy.
Tak sobie myślę, że ten gorszy to mógł być ten gentoohat.
Wymyśla bajki, za czasów szału cowidowej cyfryzacji może i pracował w IT, a teraz siedzi na utrzymaniu starych lub w jakimś mcdonaldzie robi

Wnioskując po jego poczynaniach na tym Bożym forum to jest to wysoce prawdopodobne drogi kolego B)
Member
Gold: 12,059.17
Mar 14 2026 01:30am
Do biedronki na kasę nie chodzą ludzie z it na rozmowy

Jak nie mają bogatych rodziców, ani oszczędności, a przez pół roku nie mogą znaleźć pracy w IT bo są średniakami to pójdą i do biedronki.
Inna sprawa czy ktoś ich w tej biedronce zatrudni, bo tam trzeba ciężko pracować.
A ludzie którzy coś robili w IT mają często ego wywalone w kosmos, bo "przecież jestem pan informatyk z elity" xd
Pracował w moim zespole IT jeden taki średniak, dostawał mniej ambitne zadania i jakoś tam był dzięki temu pomocny bo inni mogli się skupić na trudniejszych zadaniach.
No ale stwierdził że chce się iść rozwijać, no to poszedł i wyszła z tego dziura w CV rok. Z tego co wiem poszedł do jakiejś fizycznej pracy do jakiejś stolarni czy coś, ale dokładnie nie wiem bo nie wpisał tego w CV na linkedinie.
Na linkedinie za to pisał prośby o porady jak może się poprawić, totalny upadek i desperacja xd
Jak widać bycie informatykiem nie jest dane raz na zawsze.
Member
Gold: 95.00
Warn: 50%
Mar 14 2026 01:36am

Poszukał bym jakiegoś konta z tego roku żeby się z ciebie pośmiać, ale nie chcę mi się marnować na to czasu.
Wnioskując po jego poczynaniach na tym Bożym forum to jest to wysoce prawdopodobne drogi kolego B)

Synku jak ja tu siedziałem to ty komputera jeszcze nie mialeś :rofl:
A nawet ty nie wierzysz w te bzdury irona xD

Jak nie mają bogatych rodziców, ani oszczędności, a przez pół roku nie mogą znaleźć pracy w IT bo są średniakami to pójdą i do biedronki.
Inna sprawa czy ktoś ich w tej biedronce zatrudni, bo tam trzeba ciężko pracować.
A ludzie którzy coś robili w IT mają często ego wywalone w kosmos, bo "przecież jestem pan informatyk z elity" xd
Pracował w moim zespole IT jeden taki średniak, dostawał mniej ambitne zadania i jakoś tam był dzięki temu pomocny bo inni mogli się skupić na trudniejszych zadaniach.
No ale stwierdził że chce się iść rozwijać, no to poszedł i wyszła z tego dziura w CV rok. Z tego co wiem poszedł do jakiejś fizycznej pracy do jakiejś stolarni czy coś, ale dokładnie nie wiem bo nie wpisał tego w CV na linkedinie.
Na linkedinie za to pisał prośby o porady jak może się poprawić, totalny upadek i desperacja xd
Jak widać bycie informatykiem nie jest dane raz na zawsze.

nie wiem jaki wy zasady macie w tej biedronce, cos tam kiedyś słyszałem na jakimś wywiadzie. Co do udawania ze pracujesz w IT to na prawdę przestań, absolutnie każdy tutaj cie wyjaśnial w kwestiach IT i absolutnie nikt w to nie wierzy :) nie rozumiem tej proby kształtowania się na forum gdzie i tak każdy wie ze nie masz z IT nic wspólnego na pracownika IT, to nie ma za grosz sensu. To jakaś taka osobista aspiracja? nie masz pojęcia o niczym z IT wiec starasz się grac ze w tym IT pracujesz? może po prostu jakaś edukacja?
Member
Mar 14 2026 01:45am
Synku jak ja tu siedziałem to ty komputera jeszcze nie mialeś :rofl:
A nawet ty nie wierzysz w te bzdury irona xD

nie wiem jaki wy zasady macie w tej biedronce, cos tam kiedyś słyszałem na jakimś wywiadzie. Co do udawania ze pracujesz w IT to na prawdę przestań, absolutnie każdy tutaj cie wyjaśnial w kwestiach IT i absolutnie nikt w to nie wierzy :) nie rozumiem tej proby kształtowania się na forum gdzie i tak każdy wie ze nie masz z IT nic wspólnego na pracownika IT, to nie ma za grosz sensu. To jakaś taka osobista aspiracja? nie masz pojęcia o niczym z IT wiec starasz się grac ze w tym IT pracujesz? może po prostu jakaś edukacja?

W której galaktyce obecnie znajduje się twoje ego?

Skąd wiesz od kiedy mam komputer b)

Czy twoje poprzednie konto niby z 2003 to ?

Member
Mar 14 2026 01:53am
W której galaktyce obecnie znajduje się twoje ego?

Skąd wiesz od kiedy mam komputer b)

Czy twoje poprzednie konto niby z 2003 to ^Panicz123 ?

ja wiem wszystko :)

szukaj dalej
Member
Gold: 1,020.00
Mar 14 2026 02:58am
Ktoś planuje jakieś większe zakupy/wydatki dzisiaj zrobić? U mnie bieda nie ma się czym pochwalić <_<
Member
Mar 14 2026 03:21am
Ktoś planuje jakieś większe zakupy/wydatki dzisiaj zrobić? U mnie bieda nie ma się czym pochwalić <_<

Ja planuje dzis wydać około 1 tys. cebulionów bo musze kupić nową mysz komputerową B)
Member
Mar 14 2026 03:40am
Okazało się, że myszki sa tanie jak barsz więc wziąłem jakąś za mniej niż 200 cebulionów logiteka B)
Member
Mar 14 2026 03:53am
wierzymy ci ze wydałeś 30% swojej wypłaty na myszkę :baby:
Go Back To Polska Topic List
Prev191011121314Next
Add Reply New Topic New Poll