d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Komputer Mi Umarl
Prev1234510Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 16,990.00
Mar 12 2026 12:08am
Masz obraz jak włączasz kompa, albo wchodzisz do biosu?

W monitorze masz zapewne wbudowane menu ustawień po wciśnięciu jakiegoś przycisku na nim, żeby sie tam dostać nie musisz komputera włączać nawet tylko monitor,
możesz sobie w to wejść i Ci nie znika?

Jak nie to monitor Ci padł.

Nie mam obrazu w ogóle na monitorze to jak ci to zmienię
Member
Gold: 76.09
Mar 12 2026 12:12am
Nie mam obrazu w ogóle na monitorze to jak ci to zmienię

mam nadzieje, że opis aukcji na której kupowałeś swoje wymarzone bmw potrafiłeś chociaż przeczytać dokładnie i ze zrozumieniem ehhhhhh :(

Member
Gold: 420.00
Mar 12 2026 12:22am
Jak lampka się świeci to znaczy że działa. Można zamykać :locked:
Member
Mar 12 2026 12:27am
mam nadzieje, że opis aukcji na której kupowałeś swoje wymarzone bmw potrafiłeś chociaż przeczytać dokładnie i ze zrozumieniem ehhhhhh :(

https://i.ibb.co/B5wyZnrQ/Bez-tytu-u.jpg

A ty w ogóle widziałeś jak wstawiłem film co się dzieje ?
Member
Mar 12 2026 12:32am
Member
Mar 12 2026 01:34am
A ty w ogóle widziałeś jak wstawiłem film co się dzieje ?

no widać, że windows startuje i masz sprawny komputer i co w zwiążku z tym? Co to ma wspólnego z tym co napisałem?

albo monitor powiedział papa
albo coś ze sterownikami od grafy, kablem sygnałowym od monitora, sygnałem obrazu z gpu, coś z gpu, coś z profilem w monitorze lub cokolwiek innego niezwiązanego z monitorem.

1. To wszystko co pogrubiłem bardzo łatwo wykluczyć, bo w momencie gdy uruchamiasz komputer i wyświetlają Ci się loga płyty głównej/jakieś napisy lub gdy wchodzisz do biosu to monitor nie pracuje w 200HZ HDR czy innych bajerach, jakie Twój monitor oferuje,
tylko w podstawowej najbiedniejszej wersji, najprostszych ustawieniach i gdy to widzisz a w windowsie już obraz znika to zawęża pole poszukiwań problemu.

2. Mało tego, wystarczy, że odepniesz monitor od komputera, włączysz go i przyciskiem spróbujesz wejść do wbudowanego okienka z ustawieniami od swojego BENQ gdzie sobie manualnie zmieniasz pierdoły, źródło obrazu.
Jeśli tam będziesz i wszystko działa to na 99.99% monitor sprawny i może coś z jednym z portów dp/hdmi w monitorze tylko jest problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zasugerowałem dwa proste kroki połączone z dwoma prostymi pytaniami co do pkt 1. i pkt 2. , które dodatkowo w bardzo prosty sposób wytłumaczyłem, a Ty i tak wiesz lepiej i nie potrafisz w kilka sekund to sprawdzić i odpisać,
zamiast tego sugerujesz mi ponowne oglądanie filmiku na którym widać ekran logowania do windowsa, który po chwili znika i nie mówi nam kompletnie nic.

Ja chce pomóc, skoro wiesz lepiej, znasz sie lepiej, nie potrzebujesz tej pomocy to na cholere dupe zawracasz tu ludziom.
Wyciągaj sobie dalej ramy, kup nowy zasilacz do kompa, nową bateryjke od BIOSu nowy dysk, klawiature, Bóg wie co jeszcze nie wiem po co i powodzenia
Member
Mar 12 2026 01:49am
no widać, że windows startuje i masz sprawny komputer i co w zwiążku z tym? Co to ma wspólnego z tym co napisałem?

albo monitor powiedział papa
albo coś ze sterownikami od grafy, kablem sygnałowym od monitora, sygnałem obrazu z gpu, coś z gpu, coś z profilem w monitorze lub cokolwiek innego niezwiązanego z monitorem.

1.To wszystko co pogrubiłem bardzo łatwo wykluczyć, bo w momencie gdy uruchamiasz komputer i wyświetlają Ci się loga płyty głównej/jakieś napisy lub gdy wchodzisz do biosu to monitor nie pracuje w 200HZ HDR czy innych bajerach, jakie Twój monitor oferuje,
tylko w podstawowej najbiedniejszej wersji, najprostszych ustawieniach i gdy to widzisz a w windowsie już obraz znika to zawęża pole poszukiwań problemu.

2. Mało tego, wystarczy, że odepniesz monitor od komputera, włączysz go i przyciskiem spróbujesz wejść do wbudowanego okienka z ustawieniami od swojego BENQ gdzie sobie manualnie zmieniasz pierdoły, źródło obrazu.
Jeśli tam będziesz i wszystko działa to na 99.99% monitor sprawny i może coś z jednym z portów dp/hdmi w monitorze tylko jest problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zasugerowałem dwa proste kroki połączone z dwoma prostymi pytaniami co do pkt 1. i pkt 2. , które dodatkowo w bardzo prosty sposób wytłumaczyłem, a Ty i tak wiesz lepiej i nie potrafisz w kilka sekund to sprawdzić i odpisać,
zamiast tego sugerujesz mi ponowne oglądanie filmiku na którym widać ekran logowania do windowsa, który po chwili znika i nie mówi nam kompletnie nic.

Ja chce pomóc, skoro wiesz lepiej, znasz sie lepiej, nie potrzebujesz tej pomocy to na cholere dupe zawracasz tu ludziom.
Wyciągaj sobie dalej ramy, kup nowy zasilacz do kompa, nową bateryjke od BIOSu nowy dysk, klawiature, Bóg wie co jeszcze nie wiem po co i powodzenia

Właśnie coś bzyczy jak włączam monitor tylko nie wiem skąd hałas dochodzi
Member
Mar 12 2026 01:51am
Kupię kabel HDMI do monitora ten DVI wypierdole może pomoże
Member
Mar 12 2026 01:54am
Właśnie coś bzyczy jak włączam monitor tylko nie wiem skąd hałas dochodzi

rozbierz monitor, może mucha jakaś wleciała albo pszczoła
Member