A ty w ogóle widziałeś jak wstawiłem film co się dzieje ?
no widać, że windows startuje i masz sprawny komputer i co w zwiążku z tym? Co to ma wspólnego z tym co napisałem?
albo monitor powiedział papa
albo coś ze sterownikami od grafy, kablem sygnałowym od monitora, sygnałem obrazu z gpu, coś z gpu, coś z profilem w monitorze lub cokolwiek innego niezwiązanego z monitorem.1. To wszystko co pogrubiłem bardzo łatwo wykluczyć, bo w momencie gdy uruchamiasz komputer i wyświetlają Ci się loga płyty głównej/jakieś napisy lub gdy wchodzisz do biosu to monitor nie pracuje w 200HZ HDR czy innych bajerach, jakie Twój monitor oferuje,
tylko w podstawowej najbiedniejszej wersji, najprostszych ustawieniach i gdy to widzisz a w windowsie już obraz znika to zawęża pole poszukiwań problemu.
2. Mało tego, wystarczy, że odepniesz monitor od komputera, włączysz go i przyciskiem spróbujesz wejść do wbudowanego okienka z ustawieniami od swojego BENQ gdzie sobie manualnie zmieniasz pierdoły, źródło obrazu.
Jeśli tam będziesz i wszystko działa to na 99.99% monitor sprawny i może coś z jednym z portów dp/hdmi w monitorze tylko jest problem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zasugerowałem dwa proste kroki połączone z dwoma prostymi pytaniami co do pkt
1. i pkt
2. , które dodatkowo w bardzo prosty sposób wytłumaczyłem, a Ty i tak wiesz lepiej i nie potrafisz w kilka sekund to sprawdzić i odpisać,
zamiast tego sugerujesz mi ponowne oglądanie filmiku na którym widać ekran logowania do windowsa, który po chwili znika i nie mówi nam kompletnie nic.
Ja chce pomóc, skoro wiesz lepiej, znasz sie lepiej, nie potrzebujesz tej pomocy to na cholere dupe zawracasz tu ludziom.
Wyciągaj sobie dalej ramy, kup nowy zasilacz do kompa, nową bateryjke od BIOSu nowy dysk, klawiature, Bóg wie co jeszcze nie wiem po co i powodzenia